hirdetés
hirdetés

Québec: alkohol- és kannabiszboltok csak oltási igazolvánnyal

Új korlátozásokat vezettek be a kanadai Québec tartományban az omikron variáns gyors terjedése miatt. Az alkoholt és kannabiszt árusító üzletekben csak oltási igazolvánnyal lehet vásárolni.

hirdetés

A francia nyelvterületű Québec az omikron-változat által leginkább érintett kanadai tartomány. Több járványügyi szabályt módosítottak emiatt, adja hírül az euronews.com tudósítása.

Néhányat eltöröltek, más rendelkezések hatályosak maradtak, így például az éttermek, bárok és más nyilvános helyek továbbra is szigorúan zárva tartanak.

pixabay.com
pixabay.com
 

Az alkohol- és kannabiszboltok mellett hamarosan a nem létfontosságú üzletekbe, valamint az 1500 m2-nél nagyobb áruházakba sem lehet belépni védettségi igazolás nélkül.

A tartomány vezetése azzal indokolja a szigorítást, hogy túlságosan megugrott a kórházban kezelt betegek száma, és el kell kerülni, hogy az egészségügyi ellátórendszer megroppanjon a túlterheléstől.

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk