hirdetés
hirdetés

Rekordév a tavalyi a szlovák turizmusban

A legújabb statisztikai adatok szerint 2019-ben 6 432 934-en látogattak el Szlovákiába, ami 2018-hoz képest 15 %-os növekedést jelent. Ezek a számok arról tanúskodnak, hogy a szlovákiai idegenforgalom aranykorát éli. Mind a hazai, mind a külföldi turisták száma egyre növekszik - közölte a szlovák közlekedésügyi minisztérium.

hirdetés

„A legújabb adatok azt mutatják, hogy nemcsak a látogatottság 5 milliós határát sikerült megugranunk, hanem az elmúlt évhez képest jelentősen nőtt a hozzánk látogató turisták száma is. Ez az eredménye annak, hogy intenzíven népszerűsítjük hazánkat és rendszeresen igyekszünk növelni a pénzügyi támogatásokat, hogy a turisták jobb szolgáltatásokat kapjanak, és hogy tartani tudjuk a tempót a konkurenciával” – mondta Érsek Árpád szlovák közlekedésügyi miniszter.

 

A külföldi turisták száma a tavalyi évhez képest 9,7 százalékkal nőtt, idén összesen 2 475 094-en látogattak Szlovákiába. Jelentősen nőtt a hazai turisták száma, ez 2019-ben majdnem 4 millió (3 957 840) látogatót jelent, ami 18,5 százalékkal több, mint az elmúlt időszakban. 2019-ben a Szlovákiába látogatók 17 703 695 vendégéjszakát töltöttek el, ez 14,1 százalékos növekedést jelent. Átlagosan tehát 2,8 éjszakára foglaltak szállást, ez a tavalyi szinthez képest nem nőtt.

Szlovákiát leginkább a közeli országok turistái látogatják. A csehországi látogatók száma 10,8 százalékkal, a lengyelországiaké 6,2 százalékkal nőtt a tavalyihoz képest, míg a német turisták száma 2,3 százalékkal nőtt. A magyarországi látogatók száma jelentősen megnövekedett, 2019-ben 11,2 százalékkal látogattak többen a szlovákokhoz, mint 2018-ban. A legjelentősebb növekedés – 33,4 százalékos – az ukrán turisták számát tekintve észlelhető. A közlekedési minisztérium már jelenleg is intenzíven dolgozik a fenntartható idegenforgalom 2030-ig szóló fejlesztési stratégiáján, amelynek célja nemcsak Szlovákiába csalogatni a turistákat, hanem elérni, hogy az egyes régiókban és városokban a leghosszabb időt töltsék el.

(forrás: parameter)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai