hirdetés
hirdetés

Robbantás Egyiptomban

Legalább 200 ember meghalt, amikor fegyveresek támadást intéztek egy mecset ellen az egyiptomi Sínai-félszigeten, Bir al-Abed városánál.

hirdetés

A bombákkal és fegyverekkel elkövetett támadásban további 125 ember megsebesült, de az áldozatok száma tovább növekedhet, mivel kora délután még csak 54 halottról lehetett tudni. Ez az egyiptomi civilek ellen valaha végrehajtott legvéresebb merénylet.

Az egyiptomi biztonsági szervek a mecset környékét és a tengerparti főutat nagy erőkkel lezárták, katonák fésülik át a támadás körüli sivatagos, de sík terepet. Palesztin források szerint szombaton nem nyitják meg az Egyiptomból a Gázai-övezet felé nyíló egyetlen határátkelőhelyet, mely az elmúlt évben amúgy is csak szórványosan volt nyitva - írja az Index

Kerekes Gábor, az ETI irodavezetője lapunknak elmondta, hogy a sajnálatos merénylet több száz kilométerre történt az üdülőövezetektől és az a régió már régtől nem számít turisták által látogatott övezetnek. A Sínai félsziget északi része a Külgazdasági - és Külügyminisztérium (KKM) szerint is 1-es kategóriába, azaz az utazásra nem javasolt térségek közé tartozik. Az irodavezető hozzátette, hogy Sharm El-Sheikh és Hurghada környékén szerencsére minden békés. 

(forrás: Turizmus Online, Index)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai