hirdetés
hirdetés

Síprogramok, bányarobbantás és advent Ausztriában

Október 2-án rendezte meg az Österreich Werbung budapesti képviselete a tizedik éve hagyománnyá vált, téli programokat ajánló workshop programját. A helyszín a Spoon Café & Lounge állóhajó volt.

hirdetés

A szakmai találkozón 26 osztrák kiállító jelent meg az alábbi tartományokból: Alsó-Ausztria, Bécs, Burgenland, Felső-Ausztria, Karintia, Salzburg, Stájerország és Tirol. A résztvevők a személyes kapcsolatfelvételen túl ízelítőt kaphattak Ausztria turisztikai kínálatából, valamint ötleteket a téli és a nyári szezonra való felkészüléshez.

 

A rendezvény célja elsősorban a téli programok bemutatása volt, így előtérbe került a síelés és a kultúra, illetve a rengeteg gyönyörű adventi esemény. Azonban rengetegen nyáron is működnek, ezért előfordultak színes nyári programok is a palettán. A programon képviseltették magukat szállodák, helyi turisztikai szövetségek, regionális irodák és kulturális intézmények is.

Futó krampuszok és alpesi kiállítás Alsó-Ausztriában

Alsó-Ausztria déli része olyan nevezetes régiókról ismert, mint a Zauberg Semmering, a Mönichkirchen-Mariensee, a Raxalpe, az Unterberg természetes hóval borított síparadicsoma vagy a Salamander síterep. Nyáron rengeteg fesztivált rendeznek a régióban, télen pedig itt is az adventi vásár a domináns program. Az UNESCO világörökségeit gazdagító semmeringi vasút mellett még sok más egyéb érdekesség vár felfedezésre.

A családbarátságáról híres Annaberg tavasszal is várja a vendégeit, méghozzá egy alpesi kiállítással, amely egészen őszig tart. A kiállítás témája a természet és a technika. Összesen három kiállítási helyet lehet megtekinteni április 25-től november elsejéig, amelyeket a látogatók kényelmének érdekében egy kisvasút köt össze. December 7-én Annabergben mindenki ünnepel, hiszen ekkor van a magyar busójáráshoz hasonló "Krampuszok futása". Ezen a napon a mikulás krampuszai uralják az utcákat ijesztő jelmezekkel.

Bányarobbantás Stájerországban

Stájerországban programok tömege várja az érdeklődőket a jéghokitól kezdve a romantikus hótalpas túrákon át egészen a sífutásig. Az egyik legnépszerűbb a kősziklafejtés és a bányalátogatás, ez utóbbi során egy régi bányászdömper tökéletes másolata viszi körbe a látogatókat a helyszíneken. Az egy órás program csúcspontja a bányarobbantás, ami kizárólag csütörtökönként tekinthető meg, és már jó előre helyet kell foglalni rá. Stájerország előnye, hogy mindössze 3 óra autózásra van Budapesttől, ezért a magyarok kedvelt úti célja. Az ide utazó turisták 60%-át jelenleg a magyar látogatók töltik ki. 

Fesztiválos Burgenland

Burgenland területén rengeteg fesztivált rendeznek egészen decemberig. Ősszel a borfesztivállal kezdődik a sorozat, novemberben a St. Martin fesztivállal folytatódik, majd decemberben az adventi rendezvényekkel ér véget. A burgenlandi karácsonyi vásárt rengeteg magyar szokta meglátogatni, javarészt olyanok, akik már a bécsi kört sokszor megtették. 

A gyermekek kedvenc programja a St. Margareth-ben található Family Park meglátogatása, ami egészen halloween ünnepéig várja a családosokat. A kerékpárosok szerelmesei sem vesznek el a környéken, hiszen 2500 kilométeres kerékpárút várja őket, a családi pályáktól a kihívást jelentő terepekig. Különösen kedvelt rész a 138 kilométer hosszú Fertő tó kerékpárút.

Karintia páratlan tóvidéke 

A legtöbb kiállító Karintiából érkezett. A Klopeiner See-Südkarten turisztikai régió, amely Szlovákia és Dél-Karintia határán fekszik, a régió további hat tavával együtt egy páratlan tóvidéket alkot, így kiváló kiindulópontja lehet különféle felfedezőtúráknak. Kerékpározás a Dráva mentén, túrázás a Südalpen panorámaúton vagy hegyi kerékpározás az MTB-Zne Petzen pályáin. Ez csak néhány a változatos aktív programok közül, melyek között mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. 

A múlt tortája és a jövő technológiái Linz városában

Aki Linz városában jár, annak mindenképpen meg kell kóstolnia az igazi Linzer tortát, méghozzá a világ legrégibb,1653-as tortareceptje alapján. Linzben található Európa legmodernebb operaháza, amelyet 2013 áprilisában adtak át, így igazi új látványosság a városban a kultúrát kedvelők számára. Érdemes megkeresni az Ars Electronica Centert. Ez a múzeum a jövő technológiáit mutatja be látványos módon. Linz területén rengeteg múzeum és látványosság található, amit az érdeklődök kedvezményesen is megtekinthetnek, ha igényelnek egy úgynevezett Linz kártyát ("Linz card") . A kártyával különböző csomagokat vásárolhatunk, ami több látványosság megtekintésére jogosít fel, kevesebb pénzért. 

Jövőre is Ausztria!

Az Österreich Werbung budapesti képviselete jövőre is tervez hasonló rendezvényeket, amelyek közül az első a nyári workshop lesz. A nyári eseményre a mostani sikere után még több osztrák kiállítót ígértek. 

Gyurcsik Fanni
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai