hirdetés
hirdetés

Spanyolország: februártól rövidebb ideig érvényes az oltási igazolás

Az Európai Unió Bizottságának ajánlása nyomán a spanyol hatóságok bejelentették, hogy február 1-től csak azokat az oltási igazolásokat ismerik el, amelyek azt jelzik, hogy gazdájukat az elmúlt 270 napon belül teljes körűen beoltották koronavírus ellen.

hirdetés

Ez azt jelenti, hogy minden olyan személynek, származási országától függetlenül, aki több mint kilenc hónapja kapta meg az utolsó oltóadagját, emlékeztető oltást kell kapnia ahhoz, hogy beléphessen Spanyolországba – írja a SchengenVisaInfo.com. Mindazonáltal hangsúlyozták, hogy az emlékeztető oltásról kiállított igazolást csak akkor ismerik el, ha a beadás óta több mint 14 nap eltelt.

Spanyolország jelenleg minden személytől megköveteli az egészségügyi ellenőrzési űrlap kitöltését érkezése előtt. Minden űrlap egyetlen utazáshoz kapcsolódik, személyes és át nem ruházható.Spanyolország jelenleg különböző listákra sorolja az országokat járványügyi helyzetük alapján. A két fő lista a kockázati lista és a magas kockázatú lista. Míg az EU és a schengeni övezet országait tartalmazó kockázati listán szereplő utazóknak nem kell további okmányt bemutatniuk mindaddig, amíg érvényes oltási igazolvánnyal rendelkeznek, addig a fokozottan veszélyeztetett területekről érkezőknek beutazás előtt tesztet kell bemutatniuk, függetlenül oltottsági állapotuktól.

Spanyolországhoz hasonlóan több más EU/schengeni övezeti ország is bejelentette már, hogy lerövidítik az oltási bizonyítványok érvényességét. A holland hatóságok szemében február 1-től csak a 270 napon belül beoltottak minősülnek teljesen immunizáltnak. Hasonló döntést hozott Svájc is, és csak azokat az oltási bizonyítványokat ismerik el, amelyek azt bizonyítják, hogy birtokosuk az elmúlt kilenc hónapban megkapta az utolsó vakcinaadagot.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk