hirdetés
hirdetés

Szigorodó oltási szabályok egész Európa területén

Gyors körkép kontinensünkről: ki hol tart az oltási szabályokkal kapcsolatban? Mire kell ügyelni, ha épp az adott államba készülünk?

hirdetés

Ausztria. Európában Ausztria lesz az első állam, ahol februártól minden felnőtt állampolgárnak kötelezően be kell oltatnia magát, igaz, ezt csak március közepétől ellenőrzik. Karl Nehammer kancellár sajtótájékoztatóján elismerte, hogy ez  “érzékeny ügy”, azonban ennek ellenére közölte, hogy aki nem regisztrál, az jelentős pénzbírságra számíthat.

Franciaország. Megszavazta az oltási igazolvány bevezetését a francia parlament. Az új jogszabály értelmében szabadidős intézmények, éttermek, pubok, tömegrendezvények látogatása, távolsági közlekedési járművek használata csak ennek birtokában lesz lehetséges. Ha az alkotmánybírósági fellebbezések gyorsan lezárulnak, a kormány akár január 20-a utánmár  be is vezeti az igazolványt.

 

Görögország. Hétfőtől havi pénzbírság megfizetésre lesz kötelezve Görögországban minden olyan 60 év feletti állampolgár, aki még nem jelentkezett oltásra. Eddig több mint 300 ezer nyugdíjaskorú nem tette ezt meg. A görög kormány azután határozott a szankcionálás mellett, hogy az omikron vírusvariáns fertőzési rátája minden eddigi járványhullám adatait felülmúlja, a kórházak pedig már alig bírják a terhelést.

Hollandia.Hollandiában újabb tüntetések voltak vasárnap a karantén-intézkedések ellen. Amszterdam belvárosában ezrek vonultak utcára, hogy tiltakozzanak a kormányzati szigor ellen.

 

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk