hirdetés
hirdetés

Komoly pluszköltségekkel jár az olimpia megrendezése

Csak a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés 960 millió dolláros pluszköltséget jelent a jövő nyárra halasztott tokiói nyári olimpia szervezőinek.

hirdetés

A játékok egyéves eltolása összesen mintegy 1,9 milliárd dollárjába fog kerülni a japánoknak, ebből közel egymilliárdot a pandémiával szembeni intézkedésekre fordítanak - tájékoztat az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz honlap.

forrás: 123rf

Ennek részeként bővítik az egészségügyi infrastruktúrát, illetve újabb tesztállomásokat hoznak létre. A várakozások szerint az olimpia idején a távolságtartás és a maszkviselés kötelező lesz, a sportolóknak pedig ajánlott lesz a versengés zárulta után a lehető legrövidebb időn belül távozniuk a japán fővárosból, további részleteket szerdán közölnek a szervezők.

forrás: 123rf

A tokiói városvezetés és a japán kormányzat folyamatosan vizsgálja a járvány terjedésének mértékét, de továbbra is bíznak abban, hogy biztonságosan le tudják bonyolítani az ötkarikás játékokat.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól Thomas Bach elnök korábban úgy számolt, a szervezetnek mintegy 800 millió dolláros pluszköltséget fog jelenti a halasztás. A tokiói olimpia összköltségét eredetileg 13 milliárd dollárra becsülték.

A nyári olimpiát 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik, a paralimpiát augusztus 24. és szeptember 5. között tartják majd Tokióban.

(forrás: insidethegames.biz, MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai