hirdetés
hirdetés

Turisztikai együttműködést kötött Magyarország és Bosznia-Hercegovina

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint, Magyarország és Bosznia-Hercegovina turisztikai megállapodást kötött a két ország turizmusának fejlesztése és népszerűsítése érdekében. 

hirdetés

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint megállapodás született Magyarország Kormánya és Bosznia-Hercegovina Miniszterek Tanácsa között a turizmus területén történő együttműködésről azzal a szándékkal, hogy tovább erősítik a két ország közötti baráti kapcsolatokat és megteremtik a turizmus területén történő együttműködés előmozdításának általános kereteit.

A két fél vállalta, hogy együttműködnek a két ország turizmusának fejlesztésében és népszerűsítésében, annak érdekében, hogy jobban megértsék a két ország kultúráját, történelmét és életét; kicserélik turisztikai információikat, illetve promóciós anyagaikat és kiadványaikat, valamint összehangolják a két ország turistaforgalmának növelését célzó programjaikat és egyéb tevékenységeiket (pl. kiállítások, stb.).

A két ország illetékesei kicserélik turisztikai statisztikáikat, valamint a meglévő turisztikai jogszabályokra vonatkozó információikat, valamint lehetőségeik szerint könnyítik és egyszerűsítik az egymás közötti beutazó turizmusra vonatkozó követelményeket, csakúgy, mint a turizmust népszerűsítő dokumentumok és egyéb anyagok kicserélését. 

Latin híd, Sarajevo - Bosznia-Hercegovina /forrás: 123rf.com
Latin híd, Sarajevo - Bosznia-Hercegovina /forrás: 123rf.com

Ezen felül ösztönzik a turisztikai szakértők és tanácsadók cseréjét, megteremtik a tapasztalatok és ismeretek egymás közötti megosztását a turizmus minden területén, valamint megvizsgálnak minden olyan javaslatot, amely az egymás rendelkezésére bocsátható ösztöndíjakra, szemináriumokra, illetve a turizmusban foglalkoztatottak munkahelyi képzésére vonatkozik.

Ösztönzik az egymás országaiba irányuló turisztikai befektetéseket, átadják egymásnak a beruházásokra – és különös tekintettel a turizmus területére – vonatkozó jogszabályokkal kapcsolatos adatokat – olvasható a határozatban.

A megállapodás végrehajtása érdekében Turisztikai Közös Munkacsoport felállításáról állapodtak meg, mely a turisztikai szektor releváns intézményeinek képviselőiből áll. A Közös Munkacsoport évente egyszer, a két országban felváltva ülésezik, de szükség esetén korábban is ülésezhet.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai