hirdetés
hirdetés

Új attrakciók a Kassa-Miskolc régióban

A projekt célja, hogy a szlovák-magyar határ menti régiók nonprofit szervezeteit, illetve kis- és középvállalkozásait bevonja a határ menti terület vonzerejének növelése érdekében egy hosszútávon fenntartható szolgáltatás létrehozásába.

hirdetés

A COVID-19 járványhelyzet által okozott utazási nehézségek miatt a projektet megvalósító konzorcium úgy döntött, hogy a hagyományos sajtótájékoztató rendezvény helyett interneten, online sajtókonferencián tájékoztatja a szlovák és a magyar regionális sajtó munkatársait a projekt alakulásáról. A rendhagyó sajtóeseményre 2020. május 26-án került sor.

Többnyelvűség és interaktivitás

A megvalósító konzorcium (két magyar és egy szlovák KKV) olyan integrált turisztikai platformot és applikációt hoz létre, amely a régió természeti és kulturális örökséghelyszíneiről, valamint a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokról, vállalkozásokról 3D virtuális séták és interaktív kiegészítő adatok segítségével nyújt az érdeklődők számára rendszerezett, könnyen elérhető és többnyelvű (magyar, szlovák és angol) információt.

A https://cbc.virtualtours.city/ weboldalon már most is látható 100 turisztikailag érdekes, vonzó helyszín a határ magyar oldaláról, és jelenleg is folyik a határ szlovákiai oldalán szintén 100 (POI – point of interest) virtuális sétára alkalmas digitális 3D-s fotózása. A projekt keretein belül készülő mobil applikáció az utazásuk során a térségbe látogatókat fogja segíteni. Az applikáció hozzáférhetőségének elősegítésére 200 db QR kód kerül kihelyezésre a határátkelőhelyek és a frekventált turisztikai helyszínek közelében.

A projekt két fontos előnyt kínál a jelenleg elérhető turisztikai információs bázisokhoz képest. Az egyik a többnyelvűség (szlovák, magyar és angol), a másik pedig az interaktivitás. Azáltal, hogy a projekt innovatív megoldásainak segítségével a látogatók könnyebben juthatnak a saját anyanyelvükön pontosabb információhoz, a várakozások szerint növekedhet a térségbe turisztikai céllal érkező látogatók száma.

A konzorciumi partnerek bíznak abban, hogy a CBC Tours projekt hatására tovább erősödik a térség turizmusa, és a régióból sokan látogatnak el a határ túloldalán található érdekes látnivalókhoz, fedezik fel a csupán karnyújtásnyira található élményeket. A turisztikai előnyök mellett a projekt megvalósítása elősegítheti a társadalmi és gazdasági együttműködések kialakulását a határ menti régiókban, valamint hozzájárulhat új munkahelyek létrehozásához is.

A Cross-border HU-SK virtual tours - CBC Tours (SKHU/1801/1.1/001) projekt 16 hónap alatt valósul meg, 2019.06.01.-2020.09.30 között. Fenntartási időszaka 3 év, a teljes költségvetése 377 894 EUR, melyből az ERFA támogatás 85%.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai