hirdetés
hirdetés

Újjáélesztik az El Camino egyik szlovén szakaszát

Újjáélesztik a híres Camino de Santiago avagy Szent Jakab-zarándokút - ismert nevén El Camino - Szlovénia északkeleti részén áthaladó szakaszát.

hirdetés

A projektet Sasa Fras turisztikai szakember és Igor Vidmar, a Szent Jakab-zarándokút Baráti Egyesület vezetője mutatta be kedden a muravidéki Kebeleszentmártonban (Kobilje). A világ legismertebb zarándokútjának három ága halad át Szlovénián, ezek közül az egyik a magyar határhoz közeli Kebeleszentmártonról indul és a Ptuj-hegyen (Ptujska Gora), valamint a Tuhinj-völgyön (Tuhinjska Dolina) keresztül vezet Ljubljanába. Egy másik ága a Horvátországhoz közeli Obrezje határátkelőhelyről, Slovenska Vasból viszi a zarándokokat Alsó-Carniola (Dolenjska) és a szlovén partvidék (Primorska) régiókon át Olaszországba, Triesztbe. Míg a harmadik ág Ljubljanából indul és a Wurzen-hágón (Korensko Sedlo) keresztül Ausztriába vagy a Monte Santo di Lussari-hegyen keresztül Olaszországba vezet, majd Santiago de Compostelaban ér véget, Spanyolországban.

Pixabay
Pixabay

A Magyarországra vezető szakaszt szeretnék újjáéleszteni a muravidéki és prlekijai helyi közösségek és turisztikai egyesületek, az idegenforgalmi és vendéglátóipari egységek bevonásával. Fras elmondta: Kebeleszentmárton az egyetlen falu Szlovéniában, ahol két zarándokút találkozik, a Szent Jakab és a Szent Márton. Vidmar szerint a Szent Jakab-zarándokutat évente mintegy ezren járják be, a jövőben pedig még több embert várnak külföldről és belföldről egyaránt. A projekt keretén belül egy film is készül a muravidéki szakaszról, melynek bemutatójára és első promóciós körútra újságírókat is meghívnak április 19-én Ljutomerba. A Szent Jakab-zarándokút 1993-tól az UNESCO Világörökség részét képezi.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk