hirdetés
hirdetés

USA: újabb beutazási részletszabályok

A november 8-i határnyitás előtt további részletek derültek ki az Egyesült Államok beutazási szabályaiból, de arra még mindig nincs világos válasz, hogy az EU-s Covid-igazolványt elfogadják-e. Az AIRportal.hu információi a témával kapcsolatban.

hirdetés

A kormányzat helyi idő szerint hétfő délután tette közzé az újabb információkat, ezek többnyire azokkal foglalkoznak, akik felmentést kaphatnak a korlátozások alól, írja a Reuters.

E szerint a 18 év alattiak és az egészségügyi okból nem olthatók is beléphetnek az országba immunizálás nélkül.

Továbbá nem turizmus céljából 50 olyan országból érkezők, ahol kevesebb mint 10 százalékos az átlagos átoltottsági szint.

A mostani részletek szerint a 18 év alattiaknak és a nem turizmus céljából beutazóknak azonban 60 napnál hosszabb tartózkodás esetén be kell oltatniuk magukat.

AdobeStock
AdobeStock
 

Mint ahogy azt mi is megírtuk, az Egyesült Államok október elején jelentette be, hogy november 8-tól az unió schengeni övezetéből, valamint Brazíliából, Kínából és Indiából is újra engedélyezi a beoltott turisták beutazását.

Korábbi közlés szerint az amerikai járványügy minden vakcinát elfogad, amelyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jóváhagyott, és a heterológ oltási sor, vagyis eltérő vakcinák beadása is elfogadott.

A hatóságok a légicégekre bízták annak ellenőrzését, hogy az utasok rendelkeznek-e legfeljebb 72 órás negatív teszteredménnyel, és megkapták-e az oltást, szabály szerint “hivatalos forrásból származó igazolást” kell felmutatni erről.

Ebbe az uniós Covid-igazolvány is beletartozhat, bár arról egyelőre nincs információ, hogy az oltást a belépési kérelmet elbíráló határőrök milyen formában ellenőrzik, és elfogadják-e az EU közös igazolását.

A járványügy emellett az utasok nyomon követésével kapcsolatban is új szabályokat dolgoz ki a légicégeknek, ez az utasok felé a gyakorlatban részletesebb Passenger Locator Form (PLF) kitöltését jelentheti.

 

 

(forrás: Reuters / AIRportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!