hirdetés
hirdetés

Vége a turisták lehúzásának Kubában

Ugyanis fél éven belül megszűnik Kuba eddigi pénzneme, a konvertibilis peso. És miért jó ez az odalátogató külföldieknek? Azonnal kiderül.

hirdetés

26 év után megszűnik a kubai konvertibilis peso, amit féél év alatt terveznek kivezetni, adja hírül az euronews.com portál.

hu.wikipedia.org
hu.wikipedia.org

Ez jó hír a turistáknak, de rossz a helyieknek. Eddig ugyanis két fizetőeszköz létezett a kommunista országban: a konvertibilis pesót a dollárhoz kötötték, míg a helyi peso ennek körülbelül a huszadát érte. A külföldiek azonban csak konvertibilis pénzt kaphattak a váltókban, a boltokban viszont mindenkinek annyit kellett fizetnie, amennyi az árcédulán állt, szóval a valóságban a határokon túlról érkezőknek vagy hússzor többet, mint a helyi lakosságnak.

A Castro fivéreket követő Miguel Diaz-Canel elnök szerint azért van szükség az egységesítésre, hogy a külföldi befektetők számára átláthatóbbá váljon a piac. 

Donald Trump szankciói, és a járvány miatt visszaesett turizmus a tönk szélére sodorta a szigetországot, melynek így nincsen más választása, mint a radikális nyitás.

A teljes hír ITT található.

 

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai