hirdetés
hirdetés

Visszatérnek Egyiptomba és Törökországba a német turisták

A német tour-operátorok többsége elégedett a nyári foglalási adatokkal. A legfőbb nyertes Görögország és Egyiptom, úgy tűnik, Törökország is visszatér lassan visszatér a kedvencek közé.

hirdetés

A tavalyi nyár nem volt túl jó a német utazási irodák számára, az idén azonban a cégek többsége forgalombővülésre számít – összegzi a helyzetet az fvw.com portál.

A 2016-os visszaesés után az idén bővülésre számít a Thomas Cook és az Alltours is. A TUI nemcsak a forgalmát, hanem a piaci részesedését is növelni tudta egyes desztinációkban, például Spanyol- és Görögországban, illetve Portugáliában.

A megkérdezettek egyetértettek abban, hogy az idei szezon nyertesei a német utazók körében a következők: Görögország, Egyiptom, Horvátország és Portugália. A kereslet olyan erős, hogy egyes görög szigeteken, például Korfun és Koson bizonyos időpontokra lehetetlen kiadó helyet találni. A TUI illetékese szerint ugyanakkor mindenhol vannak még kiadható kapacitások.

Tény az is, hogy a Baleári- és a Kanári-szigetek, továbbá a spanyol szárazföld is jelentősen megdrágult tavalyhoz képest, és ugyanez igaz a görög szigetekre is. Az áremelésre válaszul a spórolós német utazók egy jelentős része inkább az ár/érték arányban kiváló Egyiptomot, Tunéziát vagy Törökországot választja idén nyáron. Egyiptomba van olyan iroda, amely 30%-kal több utat adott el, mint tavaly ilyenkor és új charterláncokat állított forgalomba.

Törökország is megrázta magát, különösen a last minute-ajánlatok terén teljesít jól. Ennek egyik fő oka, hogy az árak a török riviérán jelentősen alacsonyabbak az idén, mint a spanyol vagy az olasz tengerparton.

(forrás: FVW)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai