hirdetés
hirdetés

Az Alitalia is belekeveredett a francia-olasz viszályba

Bizonyosnak tűnik, hogy az olasz légitársaságot is súlyosan érintheti a kirobbant francia-olasz viszály. Vége egy időre a legendás francia-olasz barátságnak.

hirdetés

Máris van gazdasági következménye a nemrégiben kirobbant francia-olasz viszálynak. Római sajtóértesülés szerint az Air France-KLM csoport mégsem akar részesedést szerezni az Alitalia légitársaságban. Erről az Il Sole 24 Ore gazdasági lap számolt be pénteken, adta hírül az euronews.com.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy az Air France 20 százalékos tulajdont szerezve segít megmenteni az Alitalia olasz légitársaságot. A lap szerint azonban annak nyomán visszakoztak a franciák, hogy feszült lett a diplomáciai viszony a két ország között, és Franciaország hazahívta római nagykövetét.

Az Alitalia ügyeiért felelős olasz miniszterelnök-helyettes, Luigi Di Maio azt mondta: nem hiszi, hogy Franciaország bosszújáról lenne szó, de ha mégis, az nagyon komoly lenne.

A légitársaság megmentését irányító Ferrovie dello Statto (FS) vasúti csoport hivatalos értesítést vár az Air France-KLM vezetőségétől, de azt még nem kapta meg.

Az Alitalia különben 2009 óta csak viszi a pénzt. 2016-ban már 500 millió eurósra rúgott a vesztesége. 2017 májusában a kormány biztosokat nevezett ki a társaság élére, adta hírül az európai hírportál a gazdasági lap információi alapján.

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai