hirdetés
hirdetés
hirdetés

Míg 2010-ben 3976 falusi vendéglátó volt hazánkban, addig folyamatos csökkenés mellett 2015-ben már csak 2660 volt a számuk. Ezzel párhuzamosan csökkent a szobák, így értelemszerűen a férőhelyek száma is.

Bizonyára sokaknak feltűnt már az országban járva-kelve, hogy új plakátokkal népszerűsíti a belföldi turizmust a Magyar Turisztikai Ügynökség. Utánajártunk a kampány hátterének.

hirdetés

Elképzelhető, hogy júliustól az eddigi 25 dollár helyett 60 dollárt, azaz körülbelül 17 ezer forintot kell fizetni az egyiptomi vízumért a külföldi turistáknak, a többszöri belépésre jogosító vízum pedig 70 dollárba fog kerülni.

A közösségi gazdaság világszerte tartó és vitákkal kísért hódítása természetesen Kínát sem kerülte el. A területen működő szolgáltatókhoz való hozzáállás ugyanakkor egészen más, mint például Magyarországon.

hirdetés

További híreink

600 millió forinttal támogatja a kormány a mezőkövesdi fürdő csúszdaparkjának megépítését.

Budapestre látogatott a Sundui Batbold ulánbátori főpolgármester vezette mongol delegáció csütörtökön.

Négynapos gyalogos zarándoklat indul Gyomaendrődről Nagyváradra Szent László király tiszteletére májusban.

A turisztikai ágazatban is a keleti régió központja akar lenni Debrecen - mondta a 27. debreceni utazási vásár megnyitóján a város alpolgármestere.

Mintegy 5,5 milliárd forintos beruházással az eredeti tervek szerint állítják helyre a keszthelyi Festetics-kastély egykori parkját, az azt átszelő közút kiváltásával, de új funkciókkal és látványosságokkal is bővül a múzeumegyüttes.

Mostantól a paradicsomi Mauritius, a karibi térség gyöngyszeme, Guadeloupe, és a nászutasok első számú úti célja, a Maldív-szigetek könnyedén elérhető a légitársaságok járataival.

A turizmus és a biztonság összefüggéseivel, a turizmusban dolgozók bérkilátásaival, a fesztiválturizmussal és az ágazatban tapasztalható munkaerőhiánnyal is foglalkoztak az előadók a Századvég Gazdaságkutató Zrt. csütörtöki Turizmus konferenciáján.

Tárgyalást kezdeményez a kormánnyal a Balatoni Hajózási Zrt.-ben tulajdonos 21 tóparti önkormányzat az októberig esedékes 1,42 milliárd forintos tőkeemelési kötelezettség teljesítésének lehetőségeiről.

Idén Tunézia a Debreceni Utazási Vásár külföldi díszvendége. A desztináció újra megjelenik a térség legnagyobb turisztikai vásárán, március 24-26. között, a Nagyerdei Stadionban.

A The Ritz-Carlton, Budapest tematikus eseménysorozatában a Tokaji borvidék.

Meg kell duplázni a jövő évben a turisztikai szektorban elérhető átlagjövedelmet, ami nettó 103 ezer forint volt 2015-ben - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

A folyó fizetési mérleg többlete 5,524 milliárd euróra nőtt tavaly az előző évi 3,693 milliárd euróról.

Versenyfelügyeleti eljárást indított a GVH a Booking.com Hungary Kft. és a Booking.com International B.V. ellen, ezzel egyidejűleg a magyar cégnél előzetes értesítés nélküli helyszíni vizsgálatot tartott a hivatal.

Együttműködési megállapodást kötött az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre pályázó Veszprém városa és a Balatoni Szövetség közös kulturális alapú térségfejlesztési elképzelésekről a szövetség szerdai hévízi közgyűlésén.

A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, valamint a tiszai halászlét.

Idén nem rendezik meg az Ironman 70.3 Budapest nemzetközi triatlonversenyt.

A közép-amerikai Belize-ben fogták el a hatóságok Dobrai Sándornét, a Kun-Mediátor Kft. sikkasztás miatt keresett vezetőjét még tavaly év végén. Az asszonyt a magyar hatóságok hazahozták, de a károsultak valószínűleg nem fognak a pénzükhöz jutni.

A debreceni utazás kiállításon is bemutatkozik a Kumánia szálloda és fürdő, ahol április 11-én a költészeté lesz a főszerep.

Hello Eventként folytatja az ügynökség.

hirdetés
hirdetés