hirdetés
hirdetés

Itt a tavasz, lassan, de biztosan virágba borul az ország, eljött hát az idő, hogy minden településen előkerüljenek a virágosládák és az egynyári növények, hiszen újraindul a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny.

(X)

Teljes teltház a mai időkben a Balatonnál? A siófoki Napfény Hotelben igen: karantén-hotelként működik a három csillagos szálláshely. 

Már a Danubius hotellánc budapesti és vidéki tagjai is csatlakoztak a legújabb, szívmelengető kezdeményezéshez.

3 példa, 3 különböző válasz ugyanarra a kérdésre. Vajon a mai világban elegendő-e, ha a borász apait-anyait belead, csodaszép tételeket készít, és a pince ajtófélfájához dőlve, karba tett kézzel várja a betérőket kóstolóra? (x)

hirdetés

Indul a doingGood! Mi az? Mindjárt kiderül.

Léptek járvány idején a magyar kisüzemi sörfőzde tulajdonosok: házhoz szállítást is vállalnak ezentúl.

hirdetés

További híreink

A digitális térben zajlik idén a Föld órája március utolsó szombatján.

Kiegészült a lista, amely a szakma részleges adó- és járulékmentességben részesülő szereplőit sorolja fel. A rendelet a kihirdetését követő napon már hatályba is lép.

A napokban a Z(s)EPPELIN minden munkatársa folyamatosan azon dolgozik, hogy Utasaink utazási szerződése a kérésüknek megfelelően mielőbb ügyintézésre kerüljön.

(X)

Konkrét kéréseket fogalmaztak meg azok felé, akik megindulnának járni a természetet.

Az Agrárminisztérium természetvédelmi területté nyilvánította a Duna Táti-szigeteinek közel háromszáz hektáros térségét - közölte csütörtökön a magyar állami természetvédelem hivatalos honlapja.

A Magyar TDM Szövetség március 17-én indított online kérdőíves felmérést a jelenlegi helyzetről. Tíz kérdésre tíz válasz az érintettektől.

A Magyar Idegenvezetők Egyesülete kérdőíves kutatásának részletes eredményei a koronavírus-járvány okozta válság kapcsán.

A Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ) felmérést készített a koronavírus helyzet kapcsán a hazai turisztikai vállalkozók körében. Ebből közlünk most részleteket.

Például elengedhetnék az iparűzési adót a turisztikai vállalkozások számára. Ha újra tiszta lesz a levegő, az MTÜ 20 milliárdos marketingkampánnyal éleszti újra a turizmust.

Már az Európai Bizottság is lépéseket sürget. Hazai szakértők szerint mihamarabbi állami támogatás és jogi beavatkozás szükséges a vállalkozások megmentése érdekében.

A BKIK a kis- és középvállalkozók közvetlen visszajelzései alapján állítottak össze  6 pontból álló pénzügyi intézkedéscsomagot, amelyet eljuttattak a kormánynak.

Ez volt egyebek között a közös megállapítása, azoknak a turisztikai szakembereknek, akik videókonferencián folytattak szakmai kerekasztal-beszélgetést a járvány okozta válságról.

Át fogják tudni vészelni a nehéz helyzetet. Közölték viszonteladóikkal és szerkesztőségünkkel.

A keret 230 millió forint.

A Magyar Idegenvezetők Egyesülete nem adja fel, a pénzügyminiszterhez fordultak. Addig is bevétel hiányában a vállalkozások átmeneti szüneteltetését javasolják.

Itt a lista, hogy a szakma mely szereplőire vonatkozik a részleges adó- és járulékmentesség. A turizmusfejlesztési hozzájárulást pedig idén március és június között nem kell fizetni.

Augusztus végére halasztják az idei Budapest Pride-ot a koronavírus miatt, nyilatkozták a szervezők a HVG-nek.

A listát folyamatosan frissítjük.

Változtatás nélkül közöljük Nagy Simon Aladár, a CTC (Corvinus Tourism Club) alapítójának gondolatébresztő cikkét a koronavírus-járvány okozta válságról, amely mára már nemcsak gazdasági, hanem bizalmi válság is egyben, többek között az utánpótlást jelentő fiatalok körében.

A tavaly novemberben átadott Puskás Aréna nyerte a 2019-es Év stadionja címről döntő szavazást.

hirdetés
hirdetés

Turisztikai adatbázisok