hirdetés
hirdetés
hirdetés

Letették egy négycsillagos szálloda alapkövét Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn szerdán, a 4 milliárd forint értékű beruházás a következő turisztikai szezonra készül el.

Július 11-én adott interjút az egyik sri lankai tévécsatornának Rohan Nanayakkara, a RonanAir Légiközlekedési Kft. egyedüli tulajdonosa, ahol elmondta, hogy hat hét múlva repülhetnek az új magyar légitársaság gépei.

hirdetés

A turizmus fejlesztésére 171 millió forintot nyert el a Békés megyei Sarkad városa a Széchenyi 2020 program keretében. 

A Green Holidays Kft. fizetésképtelensége több ezer utast érint, a kialakult helyzet több kérdést is felvet.

hirdetés

További híreink

A Fővárosi Önkormányzat által meghirdetett ’Építészeti Örökségvédelmi Támogatás 2017’ pályázaton akár húsz millió forint vissza nem térítendő támogatás is nyerhető, ha valaki szeretné felújítani épülete homlokzatát vagy más, elsősorban a közterületről látható építészeti értékét. 

Gerecse kapuja néven épít látogatóközpontot a tatabányai önkormányzat a megyeszékhely fölé magasodó Turul emlékmű közelében 600 millió forintos beruházással. 

A sikeres 2016-os év után tovább tudta növelni bevételeit a magyarországi Accor-szállodákat is üzemeltető Orbis Hotel Group. A cég hazánkban és a régióban is terjeszkedik. 

A Green Holidays csődje rámutatott arra, hogy szükséges átfésülni a hazai utazásszervező vállalkozásokra vonatkozó ellenőrzési gyakorlatot. 

A vizsgált 49 vendéglátó egység közül kilencnél találtak problémát a szakemberek az ott árult halak nyomon követhetőségével kapcsolatban.

Tartósan növekszik a magyarok nyaralási kedve, és a nyaralás mellett a forró napokon lakásfelújításra költenek a legszívesebben honfitársaink, derül ki egy minapi felmérés alapján.

A szállodások korlátoznák azt is, hogy évente hány napra lehet kiadni airbnb-s lakást.

A megnövekedett utasforgalomnak köszönhetően vagyoni biztosítékot emelt a charteres csomagokat programozó utazásszervező, így 2017. júliusától már 800 millió Ft-ra biztosítja utasait a Colonnade Biztosítónál.

A megyeszékhely szerinti járási hivatalok összesen 136 helyszínen 553 csúszdát, vízi ugrálóvárat és élményjátékot ellenőriztek.

Vidéki szállodások figyelem! A várva várt Kisfaludy-programról itt minden megtudható.

A várakozások szerint milliárdokkal több pénz áramlik a turizmusba a vizes világbajnokság idején – közölte Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

A korábbi 440 millióról 600 millió forintra növelte vagyoni biztosítékát az Anubis Travel a közelmúltban.

Az eddig bejelentett utazási csomagok száma 1902 darab, ami nagyságrendileg 5260 fő utast érint.  A várható kárösszeg közel 900 millió forint lesz a teljes feldolgozottságot követően. 

Hat évvel az indulást követően letisztultabb, átláthatóbb, reszponzív megjelenést kapott a We Love Budapest. 

Rekord látogatottsággal zárult a 12. Gyógy-Bornapok és Büki Gasztrofesztivál.

Idén is közel hatvanezren látogattak el az első három nap alatt a Művészetek Völgyébe. Július 21-23. között, a fesztivál első három napján, harmincezren célzottan a programok miatt érkeztek a Völgybe.

Tavaly ünnepelték az ötvenedik évfordulóját az első virágkarneválnak, és idén is az államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepének tiszteletére rendezik meg a Debreceni Virágkarnevált augusztus 12-23. között több mint félszáz programmal. 

Átadták hétfőn a margitszigeti Casino felújított épületét, amely a 17. vizes világbajnokság alatt a szervezők egyik otthonául szolgál.

Két díjat is elnyert a Budapest belvárosában működő Tama Restaurant a World Luxury Restaurant Award névre hallgató a versenyen.

Másfél milliárd forintot fordítanak a bajnai Sándor-Metternich-kastély felújítására a nemzeti kastély- és várprogram keretében. 

hirdetés
hirdetés