hirdetés
hirdetés

A brit légicégek és utaztatók nem elégedettek a kormány friss döntésével, miszerint december 15-től nem a reptéren, hanem a karanténban, az érkezést követő ötödik naptól végezhetik csak a tesztelést.

Most itt a lehetőség, hogy Budapest-témában bármit kérdezhet, amit fontosnak tart a szakma területéről - a fővárosért felelős turisztikai szakember nálunk válaszol élő formában.

Az IBUSZ a hazai piacon egyedüliként 2020. november 11-én elindítja a 2021 nyári előfoglalási akcióját. Foglalj most 0 Ft előleggel és az IBUSZ garantálja utazásodat! (x)

Azokat az átalakított, vagy újonnan felépített szálláshelyeket mutatjuk be katalógus-formában, amelyeket a Covid alatt adtak át. 

hirdetés

Újabb támogatást biztosít a kormány a turizmusnak annak érdekében, hogy a dolgozók megtarthassák munkahelyeiket, jelentette ki Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója.

Bemutatjuk dr. Deák Imrét, az MSZÉSZ elnöki pozíciójáért induló jelöltet. 

hirdetés

További híreink

2018-ban debütált a GuideMe Budapest ingyenes, angol nyelvű turisztikai mobilalkalmazás. A sikereken felbuzdulva, a magyar lakosságra is optimalizál egy új magyar nyelvű turisztikai app-ot a Guide.Me Kft.

(X)

Vajon milyen ajándékot választana az idei karácsonyra Audrey Hepburn, Salvador Dalí, Frida Kahlo vagy Karl Lagerfeld? 

 

A Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ), a minél sikeresebb bővülés érdekében, módosított tagfelvételi lehetőségén.

A Magyar Közlöny legfrissebb, 251. számából megtudhatjuk, hogy a Modern Városok Program keretében több, mint 32 milliárd forint közpénzből fog megújulni és bővülni 2 magyarországi fürdő.

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) vezérigazgatója közös megegyezéssel távozik posztjáról - erősítette meg az MTI információit a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A turizmus ágazaton belül különösen drámai helyzetbe kerültek az utazási irodák, teljesen ellehetetlenült a munkájuk.

Globálisan hogyan befolyásolja a turizmust a terrorfenyegetettség? Erre is választ ad a Corvinus és a NKE együttműködésével elkészült Turizmusbiztonság című új kiadvány.

Egy csésze eszpresszó a hazai kávépiac
egyik meghatározó szereplője, a Segafredo cég Food Service Country Managerével, Kordován Krisztinával. (x)

A Budapest Brand nZrt. - mint a BFTK jogutódja - idén újra elindítja a turisztikai programokat összefogó eseménynaptárát.

A hazai turizmusban jól ismert szakember tegnap, rövid betegség után hunyt el.

Szlovák-magyar határon átnyúló együttműködési program keretében újul és újult meg a nógrádi Bánk turisztikai infastruktúrája és arculata. (X)

A nagyrabecsült turisztikai szakember temetési szertartása november 28-án Piliscsabán lesz.

Kétévnyi iparűzési adó elengedésére és a többi önkormányzati hatáskörbe tartozó adónem befagyasztására tesz javaslatot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK).

A lejárt érvényességű okmányok azonban csak hazánk területén maradnak használhatók, azokat külföldön nem fogadják el.

Budapesten a tavalyi vendégszámnak csak 10 százalékát tette ki az idei októberi, a hazai utazók körében a főváros volt a legkedveltebb település, Hajdúszoboszló és Eger előtt.

A vidéki szálláshelyek azonban hamarabb újra erőre kaphatnak. A BDO Magyarország Hotel és Ingatlan üzletágának előrejelzése alapján.

Az év elejére tervezett rendezvényeket későbbre halasztották.

Az ismert gerillaszobrásznak, Kolodko Mihálynak, aki bár ukrán születésű, de szerencsére már jóideje nálunk alkot, új miniszobra került fel egy belvárosi épület kapuja mellé.

Kihirdették a döntőbe került pályázókat. Bemutatjuk, mely pályázatok kerültek shortlistre.

Orbán Viktor és Szijjártó Péter is egyre gyakrabban beszél bizonyos Kínából és Oroszországból érkező, koronavírus elleni vakcinákról, amelyet akár Magyarországon is alkalmazhatnak majd.

hirdetés
hirdetés

Turisztikai adatbázisok