hirdetés
hirdetés

Csaknem 14 ezer magánszálláshely újul meg év végéig 45 milliárd forint értékben.

A Hungexpo vezetője szerint 2023-ban lehet újra olyan jó éve a helyszínekben, mint 2018-19-ben volt, addig mindenki a jövőbe fektet. A múzeumok is látják a helyüket az újranyitás utáni céges rendezvényekben.

Július 3-án került sor az Aranynap-díj átadására, amellyel a legjobb hazai konferencia és wellness szállodák munkáját ismeri el a díjalapító Day Holiday Kft.

Július 1-től újra várja vendégeit a pesti négycsillagos ház. 

hirdetés

A mai munkaerő túlkínálati helyzetben érdemes megfontolni a szakértő tanácsait.

Egy éves születésnapját ünnepelte a napokban a fogyatékos embereket foglalkoztató Hegyvidéki Ízlelő családbarát étterem.                 

hirdetés

További híreink

A járványügyi védekezés miatt elmaradnak az augusztus 20-i ünnepségek.

A kormány módosított a vasárnap kiadott, szerdától hatályos rendeletén.

A nyári főszezonban mindenkit csábít a vízpart, hiszen ki ne szeretne a tikkasztó kánikula elől a hűs habokba menekülni? 

A vendégéjszakák száma alapján minden évben ott szerepelt a leglátogatottabb 10 település között Budapest mellett valamelyik gyógyfürdőjéről ismert magyar település az elmúlt bő évtizedben.

... akkor legjobb választás, ha felkeresi a Sziklakórház Atombunker Múzeumot a budai várhegy mélyén, és ott egy jót botorkál a vaksötétben.

Hamarosan hagyományőrző központ és rendezvényhelyszín is épül Kondoroson.

Az idén is Kék Hullám Zászlókkal minősítették a balatoni strandokat.

 

Július 15-től hatályba léptek a koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt elrendelt beutazási korlátozások. Vörös, sárga és zöld színeket figyeljen, aki útra kel. Hetente lehetnek változások. Összefoglaljuk a részleteket.

Az európai országokról készült magyarországi besorolást mutatja ez a térkép a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából.

Eddig hat országban - köztük Szlovákiában és Magyarországon - kapták meg a koronavírus-fertőzést cseh turisták, akik júliusban tértek vissza nyári külföldi üdülésükről.

A helyszín egy ismert, Balaton-felvidéki település: Kapolcson tartják, július 24-25-én. Az elnevezés, azaz az Open Mic - szabad mikrofont jelent.

A Citadella és környezetének megújítását kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kormány, és döntött a Tabánból a Gellért-hegyre vezető sikló megépítéséről is.

A miniszter szerint nem lazítanak tovább a járványellenes intézkedéseken, és nem kapnak zöld utat az 500 főnél nagyobb rendezvények. Ez a tervezett augusztus 20-i tűzijátékot és a fesztiválokat érintheti leginkább.

A Magyar Idegenvezetők Egyesülete szerint a vidéki idegenvezetőket támogató pályázat nem az, aminek látszik. Tovább tárgyalnak.

A koronavírus-járvány környékbeli országokban való terjedése miatt ismét szigorít a határellenőrzésen Magyarország.

Egy turisztikai tanácsadó áttekintése az UNWTO, az OECD és az Amadeus által feltételezett forgatókönyvekről.

Nő az utazási kedv, ami abból is látszik, hogy tízből négy magyar nem fél, hanem útra kel. A nyaralások esetében a Balaton a legnépszerűbb belföldi úti cél, derült ki a Lounge Group eheti elemzéséből.

A Netrisk.hu 6000 fős felmérése alapján a válaszadók 50 százaléka a nyár végére vagy őszre tolta ki következő utazását.

Még nem tudjuk, mikor, mondta péntek reggel a miniszterelnök.

Egységes arculattal és családbarát helyiségekkel gazdagodott az Abádszalóki Tisza-tó Strand, amelyet július 8-án adtak át.

hirdetés
hirdetés

Turisztikai adatbázisok