hirdetés
hirdetés
hirdetés

Január elsejétől jelentősen emelkedhet a turizmusban dolgozók átlagjövedelme, ami az állam részéről áfacsökkentés, a munkaadók felől garanciavállalás útján valósulhat meg - jelentette ki Guller Zoltán. 

Május 22. és 24. között Londonban találkozott a borszakértők színe java. A Magyar Turisztikai Ügynökség száz négyzetméteres standdal és kilenc társkiállítóval vett részt a London Wine Fairen. 

hirdetés

A Beontrips Kft. utazási portálja közel egyéves előkészítés után indult útjára 2017 áprilisában Magyarországon. Az utazási portál magyar és angol nyelven kínál globális utazási opciókat. 

Nyolc hónappal az alapkő letétele és a földmunkák megkezdése után már az összes emelet megépült, vagyis elérte a legmagasabb pontját az ország első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája.

hirdetés

További híreink

Az attrakciófejlesztés és a kreativitás turizmusban betöltött szerepét járja körül az a konferencia, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetemen rendeznek meg június 13-án.

Még nevezhet a Pakk Csomagolásdizájn-versenyre. 

Május végén, európai fotós körútjának keretében Budapestre érkezik Trey Ratcliff, világhírű fotós és író.

Az idei évben lehetőség adódott, hogy a lejárt védjeggyel rendelkezők kedvezményesen újraminősítsék vendégházaikat. 

Szomorú videóüzenetben köszön el vendégeitől a budapesti Matrjoska bisztró tulajdonosa. 

A közelmúltban 60 horvát turisztikai szakember járt hazánkban a Horvát Turisztikai Közösség meghívására, hogy megismerje Magyarország egészségturisztikai kínálatát.

Budapest több belvárosi kerületében is új rendeletekkel szabályoznák a szórakozóhelyek nyitvatartását. 

A Groupama biztosító olyan összeget ajánlott fel, a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozói részére, melyet egyetlen család sem fogadott el. A biztosító közleménye szerint, a magyar gyakorlatban meghatározott kártérítési összegek felső határán mozognak a díjak. 

Heti három alkalommal csokoládékóstolással egybekötött tárlatvezetéssel várja az érdeklődőket a Szamos Csokoládé Múzeuma. 

Ebből az összegből nagy infrastrukturális fejlesztéseket, épület újításokat, 4 évszakos borvidéket alakítanának ki. 

A pályázati adatlap május 23-tól letölthető és a beadási határidő június 30. 

 

A kelet-közép-európai régió valamennyi országa a forgalmi és fogyasztási adókra helyezi a hangsúlyt, az általános forgalmi adó (áfa) Magyarországon a legmagasabb, ugyanakkor itt a legalacsonyabb a társasági nyereségadó.  

A program június 9-11-én a Novohrad-Nógrád Geopark eresztvényi (Salgótarján) látogatóközpontnál, az Európai Geoparkok Hete programsorozat részeként kerül megrendezésre. 

Megérkezett Magyarország első fordított háza a Siófoki széplaki városrészbe. 

A közelmúltban több személyi változás történt a Christian Tour budapesti csapatánál. A társaság magyarországi igazgatója, Kovács Zsolt mutatta be idei terveiket és a munkatársakat olvasóinknak.

Két hónap alatt több mint nyolc méterrel csökkentették a tó vízszintjét, így láthatóvá váltak az egykori település romjai.

A Budapesti Corvinus Egyetem Turizmus és vendéglátás, valamint Kereskedelem és marketing alapszak hallgatói a Kulturális turizmus tárgy keretében megismerkedhettek a Nemzeti Kastély-és Várprogrammal, projektmunka keretében.

A Hévízi-tó körüli leromlott állapotú erdő- és gyepterületek rekonstrukciója, a nem honos fajok eltávolítása érdekében átfogó tóvédelmi program indul Hévízen és környezetében közel 662 millió forintos támogatásból. 

A Magyar Turisztikai Ügynökség azon dolgozik, hogy jövőre a szálláshelyeken futó szoftvereket bekapcsolják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rendszerébe.

Az egri kétnapos gyereknapi programok között lesz „Történelmesdi”  azaz Vitézi próba, Gárdonyi-kuckó, solymászbemutató és várműhely kézműves foglalkozás is. 

hirdetés
hirdetés