hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nyitva a Kisfaludy-ház új Borterasza, ahol a pazar kilátás mellé akár Misit és Rózát is felszolgálják.

 

Letették egy négycsillagos szálloda alapkövét Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn szerdán, a 4 milliárd forint értékű beruházás a következő turisztikai szezonra készül el.

hirdetés

Az amerikai éttermek egyidejű sikerességét és bukásait taglalja egy, a napokban megjelent kitünő írás, amelyet a The Atlantic közölt, Derek Thompsontól. E tényfeltáró, összegző írás teljes terjedelmében mostani lapszámunkban olvasható.

Véget ért a Hello Wood Építész Mustra 2017, amely során kiderül, mit jelent 150 fiatal tervezőnek ma a Tokaji borvidék? 11 projekt született - 7 borrégiós településen, az Y generációtól. Nem is akármilyenek...

hirdetés

További híreink

A sikeres 2016-os év után tovább tudta növelni bevételeit a magyarországi Accor-szállodákat is üzemeltető Orbis Hotel Group. A cég hazánkban és a régióban is terjeszkedik. 

Tartósan növekszik a magyarok nyaralási kedve, és a nyaralás mellett a forró napokon lakásfelújításra költenek a legszívesebben honfitársaink, derül ki egy minapi felmérés alapján.

A szállodások korlátoznák azt is, hogy évente hány napra lehet kiadni airbnb-s lakást.

Vidéki szállodások figyelem! A várva várt Kisfaludy-programról itt minden megtudható.

A HOTREC megbízásából a TCI Research felmérést készített arról, hogy az utazók a szállodáktól és éttermektől milyen szolgáltatásokat és termékeket, várnak el a jövőben. 

A Váradi József érdekeltségében álló Vaxco Vineyards Kft. egy borászatot újít fel, a munkát a közbeszerzési értesítő eredményhirdetése szerint nettó 296 millió forintért a Szivárvány-Ép Kft. vállalta el, június végén meg is kötötték a szerződést

Az MVI készített egy kérdőívet, hogy a vendéglátás ágazat szereplőit érintő ügyekben megismerje minél több vendéglátó vállalkozás véleményét.

Hamarosan eltűnhet a barcelonai szálláshirdetések nagy része az Airbnb, közösségi szállásmegosztó portálról. 

Artisjus egyeztetés a szakmai szervezetek bevonásával, a szakma számára kedvező hírrel.

Turisztikai kerekasztal-tárgyalások kezdődtek a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál az MVI részvételével.

Januártól az országosan kötelező 180 ezer forintos szakmunkás-bérminimumhoz képest több tízezer forinttal magasabb garantált alapjövedelemhez, akár több mint 240 ezer forinthoz juthatnak a szállodaiparban és a vendéglátásban foglalkoztatott munkavállalók, az erről szóló ágazati kollektív szerződést az ősszel írhatják alá. 

Streetfighter show-val nyitották meg a felújított csongrádi Erzsébet Hotelt pénteken. 

Nagy Sándor hódításáról számolnánk most be: július 15-16-án a tihanyi Placc Bisztró konyháján főzött finomságokat a reklámszakemberből lett gasztroblogger, könyvszerző és kedvtelésből főző házi szakács.

A kiválasztás és felkészülés folyamata elkezdődött. A megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2017. augusztus 30-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.

Megjelent az MSZÉSZ legfrissebb trendriportja.

Budapesten tovább nő a vendégek és vendégéjszakák száma, és a FINA úszó-VB indulásával csak most jön a java.

Legkésőbb jövőre kezdődik a geszti Tisza-kastély felújí­tása. 

Az MVM Partner Zrt. 32 e-töltőpontot épít ki a Danubius Hotels Group vidéki és fővárosi szállodáinál. A frekventált turisztikai pontokon megtalálható hotelek közül most az elsők között a budapesti Danubius Hotel Helia területén helyez üzembe egy villámtöltőt az MVM Partner Zrt.

Idén - július 7-9-ig - is tízezrek ünnepelték Eger legújabb hungarikumát: a XXI. Egri Bikavér Ünnepre ismét megtelt az egri csodálatos adottságú Érsekkert. ahol Franco Neroval is találkozni lehetett.

Újabb szállodák minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága, és ezzel tovább emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

hirdetés
hirdetés