hirdetés
hirdetés
hirdetés

Októbertől sörvacsora programsorozatot indít a Dreher Sörgyárak. A havonta egyszer megtartott exkluzív esemény mesterszakácsa Lenk Zsolt lesz, a menüt Vásárhelyi István sörgasztronómussal közösen állítják össze.

Ismét megrendezi az Év Szállása és az Év turisztikai Települése versenyt a Szallas.hu. Tavaly óta keresik a Turisztikai Szakma Példaképét is. 

hirdetés

A mai X-, és Z-generáció szeret másutt reggelizni, nem otthon. A hazai gasztrotársadalomnak is lassan rá kellene ébrednie: ha új vendégkört szeretne bevonzani, akkor ideje reggeliztetést kínálni, méghozzá minőségi színvonalon. Van erre már jónéhány példa idehaza.

A The Ritz-Carlton, Budapest újra életre hívja a korábban nagy népszerűségnek örvendő Pincér Futóverseny kezdeményezést, és szeptember 12-én ismét megrendezi a kivételes futamot, ahol budapesti éttermek és szállodák pincérei mérhetik össze gyorsaságukat és ügyességüket.

hirdetés

További híreink

170 ezer forintot kértek egy József Nádor téri bárban két röviditalért és két üveg pezsgőért egy japán turistától, majd automatához kísérték, hogy pénzt vegyen fel. Nem kellett volna.

A MISZ olyan idegenvezetők jelölését várja, akik a 2017. évben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és ezzel hozzájárultak a magyar turizmus eredményeinek növeléséhez és  színvonalának emeléséhez.

MSZÉSZ igazgatói reggeli most először Kecskeméten, a Four Points by Sheratonban.

 

Az új számban olvashat egyebek mellett a nyári kiutas körképről, főszezon értékelésről Könnyid Lászlóval és az értékesítés esszenciájáról is. Ezen felül képes élménybeszámoló Thaiföldről és Venezueláról. 

Szálloda és műgyűjtés együtt? Miért is ne? A tihanyi KOGART-ban a pesti Kempinski Hotel exkluzív  kép- és szoborgyűjteménye látható november 12-ig.

Idén először adták át a Magyarország Legszebb Birtoka díjat, ahol az összesített győztes mellett külön kategóriákban mérettettek meg a birtokok. 

November 22-23-án a Hunguest Hotel Békében Hajdúszoboszlón lesz a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) őszi közgyűlése. 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) EDEN-projekt zárókonferenciáján szakmai döntőbizottság választotta ki az Európai Bizottság által kiírt ,,European Destinations of Excellence” (EDEN),  azaz  „Kiváló Európai Desztinációk” idei hazai pályázatának győzteseit 2017. szeptember 15-én. 

Szeptember 9. és október 10. között számos programon vehetnek részt országszerte hazánkban a szerb kultúra szerelmesei.

A lett nemzeti légitársaság különleges témájú sajtóutat szervezett.

A pénteken kezdődött Szerb napok – Lásd Szerbiát! kampány kapcsán Szerbia turisztikai szervezete mutatkozott be csütörtök este a Thököliánumban.

A Kreatívot is kiadó vezető szaklapkiadó még kiterjedtebben szolgálná ki az üzleti döntéshozókat.

Budapest a nettó szállodai átlagár alapján júliusban példa nélküli módon még a két legfontosabb régióbeli versenytársát, Bécset és Prágát is megelőzte - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója budapesti sajtótájékoztatóján.

A tavalyi évben 8,1 milliárd összforgalmat elérő, kedvezményes szálláscsomagok online piacán vásárolt be a Szallas.hu Csoport. 

A Turizmus Világnapját ünnepelve a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) – a tavalyi közönségsikert látva (közel 2000 érdeklődő) – idén is turisztikai nyílt napot szervez partnereivel 2017. szeptember 27-én.

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete készített egy kérdőívet, mert fontosnak tartja, hogy a vendéglátás ágazat szereplőit érintő ügyekben megismerje minél több vendéglátó vállalkozás véleményét.

A zsűri az év kávémesterének Simárszki Tamást választotta, aki a díj mellett saját italkreációjával a közönség különdíját is elnyerte.

Az egyik legnagyobb magyar tojástermelő tojásai is szennyeződhettek a Hollandiában kiderített fertőző anyaggal. Figyelje a kódszámot!

A vendéglátásban és a kereskedelemben is nagy számban ellenőrzött a hatóság. 

hirdetés
hirdetés