hirdetés
hirdetés
hirdetés

Súlyos helyzetben a hazai halágazat.

Az akció alapvető célja a helyes szüreti gyakorlat kialakítása: az ellenőrök a szőlőfelvásárlások során a tisztességes piaci gyakorlatot vizsgálják.

Életműdíjat kapott Csapody Balázs, a Kistücsök Étterem vezetője.

Tóth "Fék" Béla stílusához, alakjához méltó módon búcsúztak a nevében kollégái, szerettei, és azok, akiket sok-sok éve vendégeinek, vásárlóinak tudhatott.

hirdetés

Ezúttal a szőlők fölött kőröző, éhes seregélyek ihlették a pincészetnek szinte már védjegyévé vált, különlegesen kreatív címkéket.

A Jammertal Borbirtokon birtokbemutatóval és borkóstolóval mutatkozott be a hazai közönség előtt a friss „világbajnok” Cassiopeia Merlot 2015.

hirdetés

További híreink

A fenntartható étrend és az ehető rovarok "kerülnek terítékre" a Budapesti Gazdasági Egyetemen a Kutatók Éjszakája alkalmából.

Minden idők egyik leg(t)rendhagyóbb Bocuse d’Orjára indul a magyar csapat.

Mosonmagyaróváron megmozdult valami a borkultúra kapcsán - miután a tavaly októberben megrendezett I. VinÓvár osztatlan sikert aratott.

A Vászolyi Sajtmanufaktúra Balaton sajtja kapta az aranyérmet Franciaországban.

Az éghajlat változásával egyre komolyabban számolni kell a mikroszkopikus gombák által termelt méreganyagokkal, azaz a mikotoxinokkal.

Több személyre szóló kávétípussal bővítette ki a Nespresso a Vertuo rendszeréhez tartozó kínálatát..

A Cocó7 Cukrászda túrókrémmel és meggyel töltött, étcsokoládéba mártott süteménye nyerte el idén a Budapest desszertje díjat.

A borturizmus fellendítésének lehetőségeit vitatták meg az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) ötödik globális borturisztikai konferenciáján, a portugáliai Monsaraz-ben.

Hét vidéki városban válik elérhetővé az idei ősz folyamán a Wolt szolgáltatása. 

A negyed évszázad alatt a korábban csak fehéreket palackozó borászat az ország legjobbjai közé került, belevágtak a vendéglátásba is sőt, az ünnepi alkalomra saját pezsgőjükkel koccinthatnak.

Szeptember 23-26. között megnyílnak a Budavári Palota kapui, és kezdetét veszi a négynapos ünneplés, hiszen itt a 30. Budapest Borfesztivál!

A GastroPan nemzetközi kiállítást idén 12. alkalommal rendezik meg Aradon az Expo Arad kiállítóközpontban szeptember 21-23 között.

Idén két magyar étterem is kiérdemelte első Michelin-csillagát — ez az Essência Restaurant és a SALT Budapest -, Thierry Guillon-Vernétől, a METRO vezérigazgatójától vették át az elismeréseket.

Szeptember 16 -18. között 21. alkalommal rendezik meg a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényét, a Gyulai Pálinkafesztivált. 

Átadták a Kaposvári Szakképzési Centrum Nagyatádi Szakképző Iskolájának vendéglátóipari tanműhelyét pénteken.

Egy új tanulmány szerint a kálium-kloridot tartalmazó asztali só sokkal egészségesebb a 100 százalékban nátrium-klorid alkotta, hagyományos változatnál.

A Harsányi Pincészet feldolgozóüzemének tetején panorámateraszt és Dűlőbisztrót alakítottak ki.

A „Szilvásváradi pisztráng”, az „Akasztói szikiponty” és a „Balatoni hal” után negyedik magyar édesvízi hal, a „Szegedi tükörponty” is uniós oltalmat kapott.

Szeptember 23-26. között tartják 30. alkalommal  a Budavári Palota teraszain. Az idei szakmai sztárvendég Somló.

Gazdag programkínálattal indul a főváros egyetlen helyszíne, amely étterem, rendezvényhelyszín, kulturális találkozóhelyek, illetve zenei múzeum is egyben.

hirdetés
Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok