hirdetés
hirdetés
hirdetés

Fenntartható fehérjeforrás, alacsony zsírtartalom, magas ásványianyag tartalom, ráadásul garantáltan antibiotikum és hormonmentes alapanyag – ez mind jellemző a vadhúsra.

Ünnepi ételek újragondolt formában: ízes halászlé szendvics és házias székelykáposzta vekni is szerepel a kínálatban.

Fogyasszunk kevesebb halat és több növényi eredetű élelmiszert az óceánból, javasolják a kutatók.

A lehalászási időszak végén már látható, az előző évekhez képest elmarad az idei haltermés, ugyanakkor a haltermelők ki tudják szolgálni a hazai karácsonyi halfogyasztási igényeket.

hirdetés

Az Ádám Csaba vezette Olimpia Vendéglőről van szó. Aki szeretne személyesen is elbúcsúzni a topséf főztjétől, annak ugyancsak igyekeznie kell.

A pálmaolajat utálja a világ a legjobban, de mégis ebből használunk a legtöbbet. A vendéglátás területén különösen meghatározó alapanyag.

hirdetés

További híreink

Több millió rendelést fizettek idén SZÉP-kártyával a foodpanda felhasználói, derül ki a gyorskereskedelem hazai éllovasának számító vállalat adataiból.

Csődeljárás alá kerül az „eredeti Mozart-golyó” ausztriai gyártója.

2021-re Budapesten összegyúrták az ünnepi fényárral, fahéj illattal hívogató adventi vásárok szerethető részeit a változatos nemzetközi street food fogásokkal: íme a Winter Food Fest.

Mivel folytatódik a Nagy-Britanniát sújtó súlyos munkaerő- és áruhiány, ezért komoly probléma a vendéglátóiparnak és a magánszektornak is egyes árucikkek beszerzése. 

Menő technika, izgalmas trendvonalak és olyan ötletek, amiktől mindenki elolvad: az Alpoktól északra előállított kézműves fagylaltok legnagyobb szakvásárán a GELATISSIMO-n 2022 február 5-9-ig!

Az összforgalom 1,912 millió liter volt, ami 3 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Az Európai Unió döntésére vár Horvátország és Olaszország a Prošek-Prosecco borvitában.

Az intézkedést azt követően hozták, hogy a francia nemzetgyűlés megszavazta a klímavédelmi törvényt, amelynek része a teraszok fűtésének leállítása.

Egy rendhagyó borkiállítás keretén belül mutatták be új arculatukat és megújult márkájukat. 

... és össze is fogtak egy szép cél érdekében.

Pedig  évente több mint 7 millió tonna csokoládé fogy el világszerte.

2022. január 1-től a Borsodi Sörgyár forgalmazza itthon a Guinness, a Kilkenny és a Hop House 13 söröket.

A gödöllői Sulyán Cukrászda "Egy falat Mennyország" sütemény szaloncukor-verziója nyerte el Az év szaloncukra 2021 címet.

Az Európai Unió jóváhagyja a sáskát, mint élelmiszert. 

Idehaza tízből egy ember álma, hogy legyen saját vendéglátóegysége.

Az Eventrend Group veszi át ez év decemberétől a 18 hónapja zárva tartó, Budapest legidősebb kávéházának tartott Centrál működtetését az Özyer Csoporttól.

42 százalékuk azt nyilatkozta, hogy az elmúlt 1 hónapban volt alkalma ünneplésre, a Diageo Celebration Index felmérése szerint.

Sokan ódzkodnak a nyers halételek fogyasztásától, tartva az esetleges fertőzésektől. A félelem nem alaptalan, a megbetegedés azonban megelőzhető - tájékoztat Kertész Mirjam, a Coninvest alapító-tulajdonosa.   (X)

Az öt jelölt bemutatkozik a "Borest a Bor Akadémián" rendezvényen november 25-én, a Pesti Vigadóban.

A Rohlik Csoport, amelyhez a magyarországi Kifli.hu is tartozik, 2022-ben új élelmiszer-kiszállítási szolgáltatást kínál Olaszországban, Romániában és Spanyolországban.

hirdetés
Hogy látja az idei év hátralévő részét?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok