hirdetés
hirdetés
hirdetés

Októbertől sörvacsora programsorozatot indít a Dreher Sörgyárak. A havonta egyszer megtartott exkluzív esemény mesterszakácsa Lenk Zsolt lesz, a menüt Vásárhelyi István sörgasztronómussal közösen állítják össze.

Európai Polgár Díjjal tüntették ki Széll Tamást; az idei Bocuse d'Or szakácsverseny világdöntőjének negyedik helyén végző séf pénteken Budapesten vehette át az Európai Parlament (EP) által alapított elismerést.

hirdetés

Menő, pezsgő környezetben nyitja meg kapuit a kontinentális Európa első Jamie’s Pizzeria-ja, a belvárosi Gozsdu udvarban, a Madách sétánynál.

A mai X-, és Z-generáció szeret másutt reggelizni, nem otthon. A hazai gasztrotársadalomnak is lassan rá kellene ébrednie: ha új vendégkört szeretne bevonzani, akkor ideje reggeliztetést kínálni, méghozzá minőségi színvonalon. Van erre már jónéhány példa idehaza.

hirdetés

További híreink

Idén ősszel a Bazilika előtt, az égősorokkal kivilágított téren ismét érdemes lesz egy pohár rozéval/fehérrel/vörössel a kezünkben koccintani. 40 borász és az ország majdnem összes borvidéke a belvárosba látogat négy napra, hogy együtt ünnepeljük a borászok új generációját.

A Magyar Honvédségben valaha szolgált és jelenleg szolgáló katonáinak gasztronómiai élményeivel folytatódik Őszy-Tóth Gábriel, az Így főznek... című könyvsorozata.

Összesen tizennyolcezer adag ételt készítenek el a főzőcsapatok a hétvégén megrendezendő 5. Tirpák Fesztiválon és Pálinkanapon, valamint a 2. Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnokságon.

Több mint százféle pálinka lehet a kísérő, az ország legjobb manufaktúrái képviseltetik magukat.

2017. októberében a Winelovers csapata ismét megszervezi az Olaszrizling Október programsorozatot, ahol a vendégbor a Rajnai Rizling, így egész hónapban a rizlingeké a főszerep.

Nemcsak a balatoni helyek dübörögtek a nyáron, Budapesten is nyílt jó néhány, amiket a nyári szabadság után gyorsan el is indultam felfedezni. A feltérképezés után azonban kevésbé vagyok lelkes, nem állítanám, hogy ez lesz az eddigi legerősebb gasztroszezon Budapesten.

2017-ben Magyarországon 13 839 hektárnyi borszőlőt érintett természeti kár: fagy, jégverés, aszály.

Burgenlandban az ősz elsősorban a borról és a gasztronómiáról szól. A Gans Burgenland Ínyencfesztivál keretében egész ősszel több helyszínen kóstolhatják meg a libás finomságokat. 

2017. szeptember 16. és október 3. között minden csak a sörről fog szólni Münchenben.

Gasztroszínházi előadással kapcsolódik a kecskeméti Ciróka Bábszínház a színházak éjszakája országos programsorozathoz - közölte az intézmény igazgatója az MTI-vel.

A különböző nemzetek pácolt sonka gyártási technológiáinak elsajátítása céljából a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) idén ősszel újabb képzést szervez a katalán IRTA agrár-élelmiszer kutatóintézettel közösen. Az angol nyelvű program főként a termékpaletta bővítését fontolgató kamarai tagok számára ajánlott.

Egy gyümölcs- és egy csokoládéfagylalt is különdíjat kapott az idei Gelato World Tour-on.

Az ágazatból 6 ezer munkavállaló, közülük mintegy 3 ezer pék hiányzik. /Frissített/

Közeledik a Sirha Budapest 2018 kedvezményes jelentkezési határideje. Idén először egy nemzetközi rendezvénygasztronómiai bajnokság elődöntőjét is megtartják a kiállításon.

A japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium a világ minden tájáról 22 nagykövetet nevezett ki annak érdekében, hogy külföldön is megismertessék az emberekkel a szigetország kulináris művészetét.

2017-ben egy alacsony alkoholtartalmú, gyümölcsös rozénak sikerült először felkapaszkodnia a boltok polcaira.

Az új élelmiszeripari trendnek megfelelően színesednek a termékek: egy zürichi csokoládégyártó cég egy évtized alatt kifejlesztett rózsaszín csokoládéval, egy genfi start-up vállalkozás pedig kék színű borral állt elő. 

Történetünk főszereplője egy vállalkozó, aki évtizedekig dolgozott a televíziós szakmában, cégével pedig több mint tíz évig egy országos televízió számára készített különböző műsorokat, sorozatokat.

A Somlói Juhfark Ünnep helyi borászok összefogásával azért jött létre, hogy egy helyen, egy időben, a legteljesebben megmutassa az érdeklődőknek a borvidék legfontosabb fajtáját. 

Irigyelt az a pincészet, akinek a bora megtalálható a budapesti Liszt Ferenc repülőtér ajándékboltjában, hiszen a későn észbekapó turisták és a külföldre látogató magyarok egyaránt innen választanak szuvenírt. De melyik borászat jut oda a húsosfazékhoz?

hirdetés
hirdetés