hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Márványmenyasszony épületére ugyan tavaly sikerült ideiglenes védelmet szerezni, ám építészeti értékek hiányában műemléki védettséget nem kaphatott, így kiadták rá a bontási kérelmet.

Divatos small plate-koncepcióval nyílt meg az új gasztrohely a turisták által is szívesen látogatott Nagymező utca elején, a Pesti Disznó helyén.

Bemutatták a – balatoni borászatokat és vendéglátó vállalkozásokat tömörítő - Balatoni Kör egyesület új kiadványát, sétáló borkóstoló kíséretében, a Szántód és Tihany között közlekedő kompon.  

A verseny horvátországi regionális döntőjén a térség öt ismert séfje bírálja a délkelet-európai és mediterrán régió fiatal tehetségeinek ételeit.

hirdetés

Két év után megtartották a ProWeint: Düsseldorfra figyelt a világ borszakmája, ahol 36 borászat, 264 féle bor, 8 mesterkurzus volt 3 nap leforgása alatt.

Márciusban és áprilisban mérséklődött a hazai borok belföldi feldolgozói értékesítési árának emelkedése, derül ki az AKI legfrissebb borpiaci jelentéséből.

hirdetés

További híreink

Folytatjuk vállalkozásunkat, amelynek során a METRO szakértői csapatával közösen aktuális témákat, kérdéseket járunk körbe. A közelgő nyár vitathatatlan szabadtéri főszereplői a grillezés és a BBQ – most erről lesz szó. (X)

Hatalmas drágulás várható, mivel a termelési költségek nőttek, a termőterület pedig tavaly óta jelentősen zsugorodott.

Elrajtolt az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny.

Az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz idén is segítség abban, hova kell jelet tennünk a térképen, ha az ország legjobb vidéki éttermeit szeretnénk végiglátogatni.

Tudatos táplálkozás, egészséges alapanyagok a küszöbig szállítva, mindez országos lefedettséggel.

Mivel az MSZÉSZ-ben működő éttermek száma csökkent az elmúlt időszakban, ezért többek közt emiatt változtatásról tett javaslatot a vezetőség, amelyet a május 18-i közgyűlés elfogadott.

Chipet tesznek a parmezánba. Felköthetik a nadrágjukat a sajthamisítók.

Elkészült a kakaómentes csokoládéalternatíva, amelynek ráadásul jóval kisebb az ökológiai lábnyoma, mint a kakaótartalmúnak. Hamarosan meg is lehet vásárolni.

Két szűk esztendő után idén a nyári gyümölcsök némileg jobb terméseredmént hoznak.

Tisztújító Közgyűlést tartott május 16-án a Magyar Vendéglátók Ipartestületének tagsága.

A vendéglátásban a 2021-es májusi nyitást követően 15 százalékos bérigény növekedés történt. Ez kiemelkedő a szektorok között.

Nemzetközi steak választékkal készül az online élelmiszerkereskedő a grillszezonra.

A McDonald's Corp. amerikai gyorsétteremlánc több mint három évtized után elhagyja Oroszországot és egy helyi vevőnek adja el éttermei teljes portfólióját.

Csaknem nyolcvan kiállító több mint százötven féle, furmintból készült borát kóstolhatja a közönség az idei Furmint Nagykóstolón.

A Babits Borászat 2019-es Tokaji késői szüretelésű sárgamuskotálya nyerte a 26. Szegedi Borfesztiválon rendezett borverseny fődíját, az elismerést hétfőn adták át a Tisza-parti városban.

Hétfőn, május 16-án este kiosztották a 2022-es Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjait. Mutatjuk, kik lettek az idei győztesek.

A GHRAOUI Chocolate a 75. Cannes-i filmfesztivál hivatalos ajándékozó partnere.

De a ruhacsere sokkal nehezebb, mint előre gondolták.

Citromos trifle lett a brit uralkodó platinajubileumi desszertje.

hirdetés
A csillagos eget verdesik a Balatonnál a vendéglátásban dolgozók bérei, mégsem jelentkeznek elegen a meghirdetett állásokra. Ön mit tapasztal e téren?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok