hirdetés
hirdetés
hirdetés

A régióban magasan Budapest iránt a legnagyobb a britek érdeklődése – olvasható a Bolsover Cruise Club hajótársaság felmérésében. 

Nyílt levélben kérik az Európai Bizottság elnökétől egy, a turisztikai szektort támogató átfogó stratégia létrehozását.

hirdetés

Télen síelni megyünk a Magas-Tátrába! De nyáron vajon mit lehet a hófedte csúcsok látványa nélkül csinálni? A tátrai turisztikai régió és a Szlovák Turisztikai Képviselet meghívására kis csapattal utaztunk, hogy hagyjuk magunkat meggyőzni, van miért a Magas-Tátrába utazni nyáron is.

Védjeggyel igazolja a biztonságot a párizsi prefektúra az ellenőrzött turisztikai helyeken a francia fővárosban annak érdekében, hogy ismét minél több turista látogasson Párizsba, és érezze magát ott biztonságban.

hirdetés

További híreink

A geológusok attól tartanak, összeomolhat és áradást okozhat a norvég Preikestolen - magyarul "Szószék" szikla. 

Az új Dubaj Keret két, 150 m magas tornyát egy 93 méter hosszú híd köti majd össze. 

A portugál, a montenegrói, az olasz és a horvát erdőtüzek után a francia Riviérán is lángra gyulladt az erdő, kedden már háromezer hektár lángolt.

Egy, a Sziget fesztiválhoz hasonló rendezvény izraeli megszervezéséről tárgyal a Sziget Kft.

Nyíregyháza lesz a Vásárhelyi Forgatag idei díszvendége - jelentették be kedden a szervezők Marosvásárhelyen.

A kínai turisták egyre gyakrabban utaznak önállóan, távolabbra merészkednek és kevesebbet költenek vásárlásra. Alapvetően változnak meg a kínai turisták utazási szokásai, és ehhez érdemes alkalmazkodniuk a turisztikai szolgáltatóknak.

A HOTREC megbízásából a TCI Research felmérést készített arról, hogy az utazók a szállodáktól és éttermektől milyen szolgáltatásokat és termékeket, várnak el a jövőben. 

Közel hatszorosára nőtt az orosz turisták száma az idén Törökországban a tavalyihoz képest.

Arra kérték a német állampolgárokat, hogy csak fokozott elővigyázatossággal utazzanak Törökországba, mert több németet elfogtak a hatóságok, tüntetésekre és terrortámadásokra is lehet számítani. 

Egy lépéssel közelebb került Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója az első vákuumcsatornás mágnesvonat (hyperloop) pálya kiépítéséhez.

6,7-es erősségű földrengés rázta meg csütörtök éjjel Törökország égei-tengeri partvidékét és a közeli görög szigeteket. 

Továbbra sincs gyanúsított a veronai buszbaleset ügyében, a rendőrség szeptember 21-ig hosszabbította meg a nyomozást.  

Új múzeummal gazdagodott az osztrák főváros kiállítóházainak sora, ahol Ausztria legnagyobb hologram, sztereogram és optikai illúziógyűjteményét csodálhatják meg a látogatók. Az Illúziók Múzeumában semmi sem az, aminek látszik. 

Az elmúlt napokban a horvátországi tüzek miatt kialakult helyzetre figyelmeztette a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata az országba induló magyar állampolgárokat.

A Hilton Hotels and Resorts jelentős repülőtéri szálloda kapacitás bővítést tervez az elkövetkező években, azon repülőterek környékén, ahol az állami támogatásnak köszönhetően is, a légi forgalom nagyobb mértékben növekszik.

Az utasok a Four Seasons koromfekete luxus Boeing 757-esével járhatják be a világ több látványosságát.

Jót tesz a horvát turizmusnak az HBO népszerű sorozata. 

10 napos sivatagi kalandtúra, éjszakázás a Pamír-hegységben, a Kaukázus bebarangolása autóval… ilyen és hasonló utakat kínál az immár 10 éve működő, budapesti és chennai irodával rendelkező Travel Scientists. 

Hamarosan eltűnhet a barcelonai szálláshirdetések nagy része az Airbnb, közösségi szállásmegosztó portálról. 

Az Oroszországhoz csatolt Krím félszigetre tartó, üdülésre vágyó turistáknak napok óta több órát kell várakozniuk a határon.

hirdetés
hirdetés