hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az ok természetesen a koronavírus szabályok durva megsértése volt.

Nem gondoltuk volna, hogy eddig is nyitva tartottak.

És újabb, jelentős mértékű  gazdasági mentőcsomag érkezik a turisztikai szektornak.

hirdetés

Jó hír a rendezvényiparnak! Egy kísérleti koncerten, ahova csak negatív antigén teszttel engedtek be nézőket, egyetlen résztvevő sem betegedett meg.

Leállítják az egész kereskedelmet, a vendéglátás kizárólag házhoz szállítással működhet.

hirdetés

További híreink

A Statistik Austria frissen publikálta az ausztriai turizmusgazdaság elmúlt évi teljesítményéről szóló adatait.

Nagy-Britanniában elkezdték alkalmazni az uniós ajánlást a szabadidős célú utazások megtiltására, és mostantól csak kijelölt hotelekben tölthetik a karantén a variánssal fertőzött területekről hazatérők.

Amely a 2021-től 2030-ig tartó időszakra szól.

Az osztrák főváros céget alapított, hogy tőkeinjekciót adhasson a koronavírus-járvány miatt válságba került tradicionális bécsi vállalatoknak.

Reprezentatív online közvélemény-kutatás született. Hazánknak ez még jól jöhet: a megkérdezettek 72 százaléka saját autóval elérhető úti célt tervez választani.

Új állandó múzeumot avattak hétfőn Pompejiben, az Antiquariumot, amely az antik romváros történetét tárja a látogató elé az i.e. 4. századtól egészen a település Vezúv általi elpusztításáig.

Az eddigi 5 milliárdról 7 milliárd euróra emelik Ausztriában a koronavírus-járvány miatt rövidített munkaidőben foglalkoztatottak támogatásának keretét.

Úgy oldotta meg legutóbbi, oklahomai koncertjét a Flaming Lips, hogy közönségét 100 darab felfújható buborékba állította.

A dubaji hatóságok január 27-től több új biztonsági intézkedést vezetnek be a lakosok és a turisták koronavírus elleni védelme érdekében.

Január közepén üzembe helyezték Székelyföld első ülőliftes sífelvonóját Székelyvarság határában. A Skivarsag nevű sípályán egy 840 méter hosszú kétüléses felvonó létesült.

Franciaország az Európai Unió tagállamaiból tengeri vagy légi úton érkezőket is csak egy 72 órásnál nem régebbi, negatív PCR-teszt kell felmutatatása mellett engedi belépni a területére.

Kivételesen nem a világjárvány miatt, hanem óriási felújítási munkálatok kezdődnek.

Nem mintha könnyű lenne mostanában elutazni az adott országokba, de érdemes tudni.

Rájöttek a lengyel vendégmunkások, hova érdemes menni Anglia helyett.

Az Európai Bizottság hétfőn azt javasolta a tagállamoknak, hogy szigorítsák beutazási szabályaikat, hogy csökkentsék a koronavírus és mutációi terjedését az unióban.

Az Osztrák Szállodaszövetség (ÖHV) friss adatai szerint a szállodák harmada tud csak fél évnél tovább „túlélni" Ausztriában. Egy startup vállalkozás adhat még esélyt a kitartásra az újranyitásig.

Újfajta felhasználási módját találták ki Észtországban a kidobott karácsonyfáknak. Egy helyi üdítőital-gyártó ugyanis fenyő ízesítésű tonikot készít a karácsonyfák ágaiból.

A központi kormányzat egy héttel ezelőtt vörös zónába sorolta az észak-olaszországi Lombardiát, így a boltoknak, éttermeknek és iskoláknak is be kellett zárniuk.

A női művészeket jobban hangsúlyozva rendezi át állandó tárlatát a világhírű madridi Prado múzeum.

Hollandiában bevezették az éjszakai kijárási tilalmat este fél kilenc és hajnali fél öt között.

hirdetés
Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok