hirdetés
hirdetés
hirdetés

Tavaly áprilisban leállt a TAP Portugal Budapest és Lisszabon közötti járata. A szünet csak ideiglenes volt, július elsejétől újra közlekedik a járat, hetente hétszer.

Két külön világ az orosz birodalom régi és új fővárosa. Aki felkeresi mindkettőt, talán jobban megérti az Európa és Ázsia között ingadozó birodalmat. 

hirdetés

A spanyol fővárosban a héten zajló Salón de Gourmets nemzetközi gasztronómiai vásárhoz kapcsolódóan kóstolhattak tokajit a látogatók.

Az Itaka a csehországi Čedok utazási irodát vásárolta fel.

hirdetés

További híreink

A szálloda éttermében droidok fogják felszolgálni a vacsorát, a vendégek pedig titkos küldetésekben is részt vehetnek.

Mintegy 13 millió külföldi turistát fogadott Spanyolország az első negyedévben, 9,3 százalékkal többet, mint 2016 első három hónapjában.

Nyárindító rendezvényt tartott az Österreich Werbung április 27-én, ahol egy kellemes estét tölthettek el a vendégek, és átélhették, milyen egy ausztriai kiruccanás.

Napjainkban a szupertrendi éttermek esetében már nemcsak az étel és az ital a fontos, hanem a „hangulat”, az atmoszféra is, ami gyakran sokkoló, de legalábbis meglepő lehet.

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén elfogadta azt a határozatot, amely 2018-at a kulturális örökség európai évének jelöli ki.

Izraeli régészek feltárták Cézáreának, Heródes egykori kikötővárosának a bejáratát - jelentette a Háárec című újság csütörtökön.

Negyven ország lakosainak extrém sportokra vonatkozó szokásait vizsgálva kiderült, hogy Magyarország a középmezőnyben van a kalandvágyók listáján.

Családbarát szállodák, autentikus hegyi falvak, pezsgő éjszakai élet és különböző programokat kínáló síterepek várják a téli sportok szerelmeseit Franciaországban.

Leginkább a szlovákokat és a lengyeleket, legkevésbé az arabokat és a romákat kedvelik a csehek - derült ki egy országos közvélemény-kutatásból.

Egyre több magyar turista utazik Németországba, az elmúlt tíz évben 65,5 százalékkal nőtt a magyarok által eltöltött vendégéjszakák száma, ami már meghaladja az évi 707 ezret.

A napokban Kelet-Ukrajnában, Harkovban rendezték azt a Nemzetközi Turisztikai Fórumot, amelyen 17 ország turisztikai szakemberei vitatták meg az aktuális kérdéseket. Magyarországról Hévíz és Miskolc TDM szervezetei mutatkoztak be a konferencián.

Elfogadta az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanács kedden a roamingdíjak jövőbeli nagykereskedelmi árairól szóló határozatot.

Új turisztikai kártya nyújt számtalan kedvezményt a Belgiumba látogató turisták számára.

Április 27-én mutatja be a felső-ausztriai Linz városvezetése az idei tematikus év turisztikai koncepcióját és programjait, amelyek fókuszában az életművészet áll – tájékoztatta szerkesztőségünket Kovács Balázs, aki GD Consulting cégén keresztül látja el Linz város bécsi és magyarországi képviseletét is.

A Joe24.at osztrák online utazási iroda operációs menedzsere lett Hámorszky András.

Rekordmennyiségű, 20,5 millió hektoliter sört főztek tavaly a csehországi sörgyárak.

Egy 33 éves belga fotós Balkánon, Skandináviában és Közép-Ázsiában készült havas képei nyerték az idei versenyt.

Már negyedik alkalommal ismét száz, 18 és 35 év közötti magyar fiatal utazhat egyéves tartózkodási vízummal Új-Zélandra.

Két napja hullámtörő gátnak ütközött Gran Canaria északkeleti részén egy komp.

hirdetés
hirdetés