hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bécsben továbbra is FFP2-es maszkot kell viselni a tömegközlekedési eszközökön.

A Német Turisztikai Hivatal két év szünet után végre ismét élőben rendezte meg a Germany Travel MartTM vásárt az Oberammergau és a Zugspitz régióban.

Hétfőtől megszűnik a kötelező maszkviselés a tömegközlekedésben, és a beutazás terén is könnyített a kormány.

Nem vették jó néven egy horvát étteremben a magyar miniszterelnök egyik kijelentését.

hirdetés

Egy csehországi hegyvidéki üdülőhelyen, Dolní Moravában felépített függőhíd 721 méter hosszú, és egyszerre ötszázan tartózkodhatnak rajta.

Emiatt negyven napos gyászt hirdettek az ázsiai államban.

hirdetés

További híreink

Visszakerült tulajdonosához, egy ezerötszáz lelkes francia falu, Mas d'Agenais önkormányzatához Rembrandt egy kilencven millió euró értékűre becsült festménye.

Három fontos tengerentúli küldőpiacon ismét újraindultak a közös V4-es turisztikai aktivitások.

Idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját a Bécs egyik jelképének is számító turisztikai attrakció: a Práterben található Óriáskerék. Különleges akcióval készülnek a jubileumra.

Június 1-től Ausztriában gyakorlatilag véget érnek a járványügyi megszorítások: felfüggesztik az FFP2-es maszkviselési kötelezettséget is.

Beindult a horvát szállások foglalása, összértékük több mint ötszöröse a tavalyinak - derül ki a Szállás.hu összeállításából.

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) tovább erősíti Németország pozícióját fenntartható úticélként a nemzetközi versenyben.

Az Osztrák Turisztikai napokon ismertették Ausztria új kongresszusi-turizmusstratégiájának részleteit, amelynek egyik legfontosabb célja a fenntarthatóság biztosítása minden tekintetben.

Ez is kiderült a héten Bécsben zajlott Osztrák Turisztikai Napokon.

Május 16-án a bécsi Austria Center Vienna kongresszusi központban megkezdődtek az Osztrák Turisztikai Napok, Ausztria legnagyobb éves turisztikai seregszemléje.

Szabad az út nyugati szomszédaink felé: Ausztriában május 16-tól már sehol sem alkalmazzák a 3G-szabályt.

Van der Bellen szövetségi elnök május 11-én Susanne Kraus-Winklert nevezete ki turisztikai államtitkárrá, így a turizmus ágazat mostantól az újonnan megalakult csúcsminisztériumhoz tartozik.

Ausztria legalább fél évvel meghosszabbítja a 2015-ös menekültválság óta a szlovén és magyar határán bevezetett biztonsági ellenőrzést.

Elisabeth Köstinger szövetségi turisztikai és agrárminiszter távozik a kormányból – ezt maga az érintett jelentette be bécsi sajtótájékoztatóján.

Az Európai Bizottság illetékes testülete három lettországi város pályázatainak értékelését követően Liepaját javasolta Európa egyik kulturális fővárosa címére 2027-ben.

Mert úgy tűnik, végleg bezárják a gyárat, ahol előállítják.

Két új reklámszpottal, új szlogennel, és a hamisítatlan osztrák értékekkel készülnek a szezonra. Az Österreich Werbung szezonnyitó sajtótájékoztatóján jártunk.

Rekordáron, 195 millió dollárért, vagyis több mint 70 milliárd forintért kelt el Andy Warhol ikonikus Marilyn Monroe festménye.

Egyre inkább jellemző a takarékoskodás a kiskereskedelemben Németországban, amióta Oroszország háborút indított Ukrajna ellen - mutatta ki egy hétfőn ismertetett felmérés.

hirdetés
A csillagos eget verdesik a Balatonnál a vendéglátásban dolgozók bérei, mégsem jelentkeznek elegen a meghirdetett állásokra. Ön mit tapasztal e téren?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok