hirdetés
hirdetés

Év elején a légitársaságok jelentős része akciós árakkal igyekszik foglalásra csábítani az utazókat. Az Emirates aktuális akciója keretében most akár novemberi utak is foglalhatók kedvezményes áron. A Qatar Airways arra próbálja ösztönözni az utazókat, hogy ketten vagy hárman foglaljanak együtt, de az Air France, a British Airways és a Norwegian is akciós jegyárakat kínál január végéig. 

Szárnyal a hagyományos légi teheráru, de a futárcégek által kezelt árumennyiség is rohamosan növekszik.

Újra itt van a Qatar Airways Travel Fesztivál akciója, mesés árakat kínálva a világ utazóinak.

Szerencsés kényszerleszállást hajtott végre a Qatar Airways egyik repülőgépe Isztambulban, miután az egyik hajtóműve kigyulladt. 

A karibi térségben folytatja járathálózata bővítését a török légitársaság. 

Trópusi paradicsom pálmafákkal, vulkánokkal, vízesésekkel, homokos tengerpartokkal, négy földrész kultúrájával – ezt nyújtja a turistának a Vanília-szigetek.

Két közkedvelt kelet-afrikai turisztikai célterületre, Kilimandzsáróra és Zanzibárba indít járatot a légitársaság. 

Albert Attila, a Turkish Airlines pilótája az Antarktisz kivételével szinte már az egész világot bejárta.

hirdetés

A fejlesztés részeként a Travelport értékesítési technológiáját az Emirates az ügyfélélmény folyamatos növelésére használja azzal, hogy az utazók részére a választások széles tárházát teszi elérhetővé.

Naponta közlekedő járatot működtet Dubajból a Newark Liberty Nemzetközi Repülőtérre a görög fővároson, Athénon keresztül 2017. március 12-től az Emirates.

Fenntartható, 100 százalékban újrahasznosított műanyag palackokból készült plédeket mutatott be az Emirates.

Európai útvonalhálózatát bővítve naponta közlekedő járatot indít Dubaj és Zágráb között 2017. június 1-től az Emirates.

Több száz fővel bővíti alkalmazottainak számát a Ryanair.

2017. június 18-án a London Luton repülőtéren egy új Airbus A320 típusú repülőgéppel megnyitja 28. bázisát a Wizz Air.

Prága mellett még két másik városba is indít téli járatot a diszkont légitársaság.

Nincs itt semmi félreértés, nem Hahn, hanem a Lufthansa-fellegvár Main; Budapestről.

Kereskedelmi együttműködést jelentett be a német Lufthansa-csoport, valamint az Etihad, Abu Dzabi nemzeti légitársasága, szerdán. A következő lépés egy vegyesvállalat létrehozása lehet.

Szívesen küldene e-mailt vagy intézné bevásárlásait 10 ezer méter magasságból? A Lufthansa és az Austrian Airlines utasai mindezt hamarosan megtehetik.

A Lufthansa háromezerrel tervezi bővíteni dolgozói létszámát az idén, a német légitársasági csoport főleg légiutas-kísérőket keres, de mérnökből is többre van szüksége.

Lezajlott az év egyik legfontosabb eseménye a Lufthansa Csoportnál.

A Holland Királyi Légitársaság az Air Mauritiussal közösen Mauritiusra indít direkt járatot Amszterdamból 2017 október végétől. 

 2017 nyarától Agadir és Palma de Mallorca városokba indít heti három új járatot a francia légitársaság.

Több utast szállítottak Európa legnagyobb hálózatos légitársaságai novemberben az előző évihez viszonyítva.

Amikor a cég egyre-másra publikálja különböző előnyös tarifaajánlatait Európában és azon kívül is, addig folyamatos problémák merülnek fel a hajózók fedélzeti létszámával és az Air France-szal való együttműködéssel kapcsolatban is.

hirdetés

Tartson velünk az Atlanti-óceán másik oldalára!

11 év után idén áprilisban megszűnt a TAP Portugal Budapest és Lisszabon között közlekedő járata, ám szerencsére a szünet csak ideiglenesnek bizonyult: jövő nyártól újra repül a légitársaság ezen az útvonalon.

A globális légi forgalom növekedése miatt egyre fontosabb lenne, hogy a légitársaságok csökkentsék széndioxid-kibocsátásukat. Vannak olyan szállítók, amelyek odafigyelnek erre, de egy részük nem igazán foglalkozik a kérdéssel.

Április negyedikétől nem közlekedik a TAP Portugal légitársaság budapesti járata. Tizenegy év után szűnik meg az útvonal. 

Bővíti kapacitásait az olasz Alitalia Budapesten, heti 9-ről 10-re növeli a járatszámot, és nagyobb befogadóképességű gépeket is közlekedtet Budapest viszonylatában.

A társaság a járatainak tizenöt százalékát törölte pénteken.

Nemrég a vásárlás feltételeiről állapodott meg a két légitársaság, bár azt pontosan nem tudni, mennyit fektet be az Etihad az Alitaliába.

Akár a 40 százalékát is viheti.

Hozzálátott a KÉSZ Építő Zrt. a Liszt Ferenc repülőtér 2B Termináljához csatlakozó új móló építéséhez.

Kétmilliárd forintos repülőgépipari beruházást valósít meg Egerben a svájci állami kézben lévő RUAG csoport.

A legújabb Wizz Air-járat hetente kétszer, hétfőnként és péntekenként repül majd a két város között szeptember 22-étől.

Szerdán véget ér a MOL Bubi téli üzeme, az átvizsgálás és a szükséges javítások elvégzése után ismét üzembe áll a 112 gyűjtőállomásos rendszer 1286 kerékpárja.

hirdetés
hirdetés