hirdetés
hirdetés
hirdetés

Két éve vette át a ferihegyi szabadtéri repülőmúzeum üzemeltetését egy non-profit kft.

A járat Budaörsről Békéscsabára fog repülni, onnan busszal szállítják az utasokat Gyulára.

Frissen nyilvánosságra került dokumentumokból kiderül, hogy az állam már hónapokkal korábban készült a Malév "bedöntésére" és egy "új Malév" elindítására.

Szakmai körökben kapott hideget-meleget az a blogbejegyzés, mely szerint nem kell bánkódni a Malév elvesztése miatt, hiszen a csőddel csak nyert az ország. Jogos lehet a kritika, hiszen a kép nem ilyen egyszerű.

hirdetés

2012. február 3-án reggel 6 órakor állt le 66 év működés után a Malév.

Az év végéig meghosszabbította a Fővárosi Törvényszék a Malév felszámolásának határidejét, eddig kell a felszámolási zárómérleget elkészíteni.

hirdetés

További híreink

Az első fokú döntés alapján, de semmi sem dőlt még el.

A Pan Am meg 26 éve.

Nem érkezett ajánlat a Malév IATA-val szembeni követelésének megvásárlásra, a több mint 3,5 milliárd forint értékű követelésre a légitársaság felszámolója írt ki pályázatot.

A pénz a már le nem repült jegyek értékesítéséből származik.

Az 50 személyes Bombardier CRJ–200-ast megvásárló cég ügyvezetője Szijjártó Péter volt államtitkára, aki egyben annak a banknak a felügyelőbizottsági tagja, amely a projektet hitelezheti.

A történelmi esemény 1950. május 7-én, Budaörsről az első Li-2-es utasszállító repülőgép átrepülésével kezdődött Ferihegyen, ezzel indult el a polgári repülés a mai is működő repülőtéren.

Többéves huzavonát követően sikerült a TASZ-nak (Társaság a Szabadságjogokért) kiperelnie a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumból (NFM) a Malév helyzetének rendezéséről készült iratokat, amelyekből kiderült, hogy a légiközlekedési vállalatot mindenképp felszámolták volna; a kérdés a hogyan volt.

Múzeumba kerül a régen egy abdai étterembe beépített Iljusin.

Emléktáblát avat november végén a reptér melletti Repülő Emlékpark bejáratánál a Malév Külszolgálatosok Klubja.

És debütált az új festés is.

Tovább húzódik a felszámolás.

Az új Malévot Sólyom Hungarian Airlinesnak hívják majd. 

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség szerint a Malév kormányzati felszámolója alkalmatlan feladatára.

Leváltották a Malév Ground Handling vezérigazgatóját.

Erdődi Zoltánt nevezte ki az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. új ügyvezetőjének március 26-tól az MNV Zrt.

A nemzeti légitársaság feltámasztása mellett érvelő MSZP ásta meg a Malév sírját - reagált a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a kijelentésekre. 

Az eseményen repülésbarátok mellett a Malév több egykori pilótája, légiutas-kísérője és más alkalmazottai is jelen voltak.

A Malév arculatának változását követi végig a MASZOVLET-től Presser Gábor ikonikus reklámzenéjén át a búcsúplakátig Szabó-Princz Orsolya a marketingidolls.com-on megjelent írásában.

Tíz évvel ezelőtti szintre csökkent a gépmozgások száma tavaly Ferihegyen, a Budapest Airport utasforgalma azonban csupán 4,7 százalékkal esett. 

hirdetés
Elfogadják-e a vouchert az utasok, vagy a pénzüket kérik vissza?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok