hirdetés
hirdetés

Új tervek és célok a hungarikum-mozgalom háza táján.

Sikeres volt az adatmentés.

hirdetés

Lezárult a Hungarikum Szakmai Nap Lakiteleken.

Nemzetközi mulasztás miatt késik a cím.

hirdetés

További híreink

Hungarikummá minősítette a tárogató népzenei hangszert keddi első ülésén az új összetételű Hungarikum Bizottság.

A debreceni páros kolbász felvételét szorgalmazzák.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint.

Ezekben a nyári hetekben Mezőkövesd különleges turisztikai látványossága a halasi csipke kiállítás, amelyet a Matyó Múzeumban láthatnak a látogatók.  A tárlat szeptember közepéig látható.

Pálinkáról szóló beszéd dr. Balázs Géza egyetemi tanárral.

Fazekas Sándor erről is beszélt a Kossuth Rádiónak.

Fontos faladatunk, hogy felmérjük a trianoni békediktátum által elszakított területek magyar értékeit – mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

Hungarikumos kísérőrendezvénye is lesz az eseménynek.

Negyedik alkalommal emlékeznek meg június 4-én a Nemzeti összetartozás napjáról, a trianoni békediktátum aláírásához kapcsolódva.

A magyaroknak olyan értékes kincs a pálinka, mint például az oroszoknak a vodka, a franciáknak a konyak vagy a skótoknak a whisky.

A jogi és szakmai előadások mellett aktuális bejelentések is elhangzottak a WESSLING Hungary Kft. által, a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával május 21-én megrendezett konferencián.

Csütörtökön kezdődött meg a IX. Budapesti Pálinkafesztivál a Városháza Parkban, ahol négy napon 27 kiállító több mint 400 féle párlata, valamint számos koncert és egyéb program várja a közönséget.

A tavalyi év meghatározó volt a hungarikum mozgalom számára, hiszen megkezdődhetett a nemzeti értékek és a hungarikumok gyűjtése.

Május 22-25. között várja látogatóit a belvárosi rendezvény.

A programsorozat egyik fénypontja a számos főzde párlatainak házasításából született körtepálinka-különlegesség lesz.

Graz lesz a helyszíne annak a koncentrált Magyarország-bemutatkozásnak, amely során a szervezők minden érzékszerv számára élvezetessé és átélhetővé teszik hazánk kultúráját.

Az idei húsvéti utazási szezonban a tokaji bor és a magyar libamáj a slágercikk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Fazekas Sándor szerint a hatályos jogszabályok megfelelő feltételrendszert nyújtanak nemzeti értékeink megóvására, gyarapítására és ápolására.

Az éremtáblázat első helyén a házigazda, Ausztria végzett. 

A magyar akác és akácméz hungarikummá nyilvánítását kezdeményező dokumentumot írtak alá az Akác-koalíció tagjai, köztük a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Gödöllőn, a Szent István Egyetemen (SZIE).

hirdetés
hirdetés