hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

További híreink

Gyógy- és termálvizeink jobb hasznosítása évtizedek óta a hazai turizmusfejlesztés fókuszában áll.

Lapzártánk idején ünnepelte a szakma világszerte a Turizmus Világnapját.

Az izlandi vulkánkitörés jól betett a világ légi közlekedésének.

… remélem, lassan véget ér.

Megérkeztek Afrikából az első gólyák Somogy megyébe. Egy hosszú, hideg tél után végre valami biztató.

Minden lap életében vannak pillanatok, amikor szükséges a megújulás.

Stílusos megoldást választott a DZT Német Turisztikai Hivatal az Európa Kulturális Fővárosa címet jövőre betöltő Ruhr-vidék magyarországi népszerűsítésére: Pécsett, a 2010-ben szintén ünneplő magyar nagyvárosban mutatták be a sajtó képviselőinek az egykori iparvidék jövő évi programjait, kulturális kínálatát.

Brit tudósok utánajártak: milyen lesz a turizmus 2023-ban. A terjedelmes tanulmány fontosabb megállapításait címlapsztorinkban olvashatják.

Csanádalberti nevét hallva valószínűleg kevesen kapják fel a fejüket, pedig a néhány száz lakosú csanádi falu határában egy még romos állapotában is gyönyörű kastély áll.

Lehet, hogy teljesen normális dolog, amit most leírok, számomra mégis meglepő.

1800 utas, több tucat viszonteladó partner és ki tudja, hány külföldi szálloda bánja az 5 Kontinens utazásszervező csődjét.

Gazdasági világválság ide vagy oda, Indiában ötszázalékos gazdasági növekedés várható az idén, Svédországban pedig csupán egy-, Magyarországon ellenben hatszázalékos visszaesést prognosztizálnak.

Ugyan még nem fogadták el a Bajnai-kormány megszorító csomagját, de amint azt Címlapsztorinkban olvashatják, a tervezett intézkedések hatásaként a szakértők nem sok jóra számítanak a turizmusban.

Lapzártánk előtt néhány nappal tárgyalt az Országgyűlés Sport- és Turisztikai Bizottsága a kormány által tervezett, az idegenforgalmat érintő leglényegesebb adóés járulékváltozásokról, illetve azok várható hatásairól.

Kevés olyan év volt mostanában, amikor az Utazás kiállítás előtt az egész szakma optimizmussal tekintett volna a szezonra.

Elkezdődött, itt van a nyakunkon, nem tudunk kitérni előle.

Nem tudom, észrevették-e, de október közepe óta egymást érik a turisztikai tárgyú, vagy a turizmushoz is kötődő konferenciák, rendezvények.

Lapzártánk előtt egy nappal rendezte meg kiadónk a Turizmus Akadémia rendezvénysorozat második eseményét, a Turizmus kommunikációs konferenciát.

A közelmúltban csődbe ment brit tour-operátor esete jól példázza, hogy az utazási iparban is ugyanolyan könnyen és gyorsan tönkremehet egy vállalkozás, mint a gazdaság bármely ágában.

Tizenöt éve dolgozom a turizmusban, és legalább annyira tekintem magam szakembernek, mint újságírónak.
hirdetés
Hogy látja az idei év hátralévő részét?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok