hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

További híreink

Nem tartozik a vándormadarak közé a Landal Residence Duna igazgatója, Váczi Lajos, pályafutása során eddig csupán három munkahelye volt.

Zöldségek aprításával kezdődött a mai Ausztrália egyik legsikeresebb szakácsának pályafutása, egy aprócska panzió konyhájának mélyén, a Blue Mountainsben.

Ha valaki úgy gondolná, hogy Angliát Franciaországgal kizárólag a Csatorna-alagút köti össze – nagyon téved. Ugyanis a francia gasztronómia és a brit kreativitás legfőbb összekötő kapcsa egy londoni étterem, Claude Bosi birodalma, a Hibiscus, ahol különös harmóniát teremtett a francia sztárszakács szülőhazája kulináriája és a brit alapanyagok, valamint fűszerezési eljárások között.

Vannak kiváló borászok Magyarországon, olyanok, akik remek termőterületeken gazdálkodnak, és évente gyönyörű tételekkel lepik meg közönségüket.

Új mentalitást, színvonalasabb szolgáltatásokat és onlinefejlesztést ígér Ungvári Csaba a MÁV-START Zrt. közelmúltban kinevezett vezérigazgatója.

Több évtizedes szakmai múlttal a háta mögött tavaly visszavonult dr. Lengyel Márton, a hazai turizmus nemzetközi hírű szaktekintélye. A szakmai álláspontja mellett mindig következetesen kitartó professzor, a Magyar Turisztikai Egyesület (Matur) elnöke a közelmúltban bejelentette a szervezet megszűnését.

2012-ben összesen öt szálloda megnyitása várható Budapesten, ebbol hármat egyetlen társaság, a Mellow Mood Hotels üzemeltet majd. 

Tokaj-Hegyaljától Bükfürdőig ma már országszerte tíz szállodát üzemeltet a kívülállók számára kevéssé ismert, alig öt éve alakult Accent Hotel Management. A cég ügyvezetőjétől, Csordás Imrétől azt is megtudtuk, hogy a válság hatására egyre több szállodatulajdonos kénytelen felismerni: a hotelüzemeltetéshez érteni kell.

Ősztől számos képzési intézményben visszaáll a szakmunkásképzés hároméves, gyakorlatorientált rendszere, jövőre pedig országszerte mindenhol bevezetik a rendszert. Ezzel sok munkáltató régi vágya válik valóra.

Bartha György, a Danubius üzletfejlesztési igazgatója nyugdíjba vonult, de továbbra is aktív marad.

Reiner Schränklert választották meg a Budapest Airport Igazgatótanácsának elnökévé a Ferihegyi repülőteret üzemeltető vállalat legfőbb döntéshozatali testületének legutóbbi ülésén.

Hamarosan megnyílik a négycsillagos superior Vital Hotel Nautis, a Velencei-tó új exkluzív wellness és konferencia szállodája.

Közismert szakembereket vonultat fel a nemrégigben alakult új utazásszervező, a Sun & Fun csapata.

Európa egyik legkorszerűbb sportbázisa és szállodája, a Globall Football Park & Sporthotel Budapesttől mindössze 20 kilométerre, a különleges mikroklímájú Telkiben található. A hotel alig egyéves, és igazgatója sem mondható korosnak: Polgár András mindössze harmincévesen egyengeti a hárommilliárdos beruházás útját.

Nagy érdeklődés mellett, közel 100 fő részvételével zajlott a Turizmus Trend szaklap workshoppal egybekötött, tengerhajózásról szóló konferenciája november 6-án Budapesten a Holiday Beach Budapest Wellness & Conference Hotelben.

A Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. korábbi kommunikációs vezetője tavasszal távozott.

Mindszenti Péter 64 éves korában, hosszan tartó, súlyos betegség után november 16-án elhunyt.

A légi közlekedésben eltöltött 35 év után, 2010. február 1-jével nyugállományba vonul Sárdi Géza, az IATA/BSP system menedzsere.

A közelmúltban arról értesítette partnereit az Austrian Airlines, a Lufthansa és a Swiss, hogy 2010. január elsejétől még jobban összehangolják magyarországi értékesítési tevékenységüket. Miután sikeresen megtörtént az Austrian integrálása a Lufthansa Csoportba, a Swiss, a Lufthansa és az Austrian vezetősége közös, integrált értékesítési csapatot alakít ki Közép-Európa összes országában. Magyarországon januártól a három légitársaság értékesítési egységei a Lufthansa irányítása alá fognak tartozni. Megszűnik Robert Rieb, az Austrian magyarországi igazgatójának megbízatása, aki 22 év után az év végével a légitársaságot is elhagyja.

A társaság honlapján már elérhető a Magyar Turizmus Zrt. 2010-es marketingterve. Niklai Ákos, a szervezet elnöke kiemelte, hogy a terv előkészítése júniusban kezdődött, és sorozatos szakmai egyeztetések során nyerte el jelenlegi formáját.
hirdetés
Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok