hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Magyarországon is jelen lévő JAB Anstoetz Groupnak ítélték oda 2021-ben a német fenntarthatósági tervezési díjat, az OceanSave Award-ot.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) a szakmának szóló alábbi tájékoztatásából ez derül ki.

Nem, most nem a lakásmegosztás területén, hiszen külföldieket fogadó szálláshelyként jó ideje gyakorlatilag sehol nem funkcionál a világban. 

Bár senki nem irigyli most a szállodás szektort, ők mégis, ebben a nehéz helyzetben is gondoltak a náluk is nagyobb bajban lévőkre.

hirdetés

Egy új erdei szárny átadására került sor az Avalon Resort & SPA-ban.

A szállásadó akár 1 millió forint körülötti pénzbüntetéssel és bezárással, a vendég akár félmillió forintos bírsággal is sújtható. 

 

hirdetés

További híreink

A tiszakécskei Barack Thermal Resortban a pandémia miatti kényszerű zárvatartások idején sem állnak le a fejlesztésekkel.

Letartóztatták a férfit, aki az elmúlt öt hónapban országszerte több vendégházból is fizetés nélkül távozott, és nem egyszer a szobákban elhelyezett tárgyakat is ellopta.

A Várkertfürdő mellett épülhet egy új négycsillagos szálloda saját wellness részleggel.

Az Osztrák Szállodaszövetség (ÖHV) friss adatai szerint a szállodák harmada tud csak fél évnél tovább „túlélni" Ausztriában. Egy startup vállalkozás adhat még esélyt a kitartásra az újranyitásig.

Mint amennyit korábban, a járvány kirobbanása előtt terveztek. A BDO Magyarország elemzése.

Az új évet új szállodaigazgatóval kezdi az Accent Hotels mátraszentimrei szállodája, a Hotel Narád & Park.

Összegyűjtötte a Tophotel.news a Marriott szállodalánc öt legizgalmasabb olyan egységét, amelyet idén terveznek megnyitni. A listára egy budapesti szálloda is felkerült.

Most a helyiek is megmutathatják, hogy milyennek szeretnék a keszthelyi partot, mely nagy fejlesztések előtt áll. A településen 2023-ra két négycsillagos hotel is létesül.

A St. Gotthard Spa & Wellness igazgatójaként folytatja pályafutását 2021. januárjától.

Az STR adatai szerint tavaly novemberben a magyar, illetve a budapesti szállodák REVPAR mutatója volt a legmagasabb a régióban. Sovány vigasz ennyi nyitva tartó házra. Az MSZÉSZ új Trend Riportja.

Idén már csak januárban 2 milliárd euróra rúgtak a kiesett bevételek. Február közepétől új típusú forgalompótló támogatás (Ausfallbonus) kerül bevezetésre a szolgáltatók számára.

A már meglévő Hotel Nonius fejlesztésére kapott forrást a ménesbirtok.

 

Harmincnégy fokos metakovasav tartalmú termál-, illetve gyógyvizet találtak Sümegen a két éve tartó kútfúrás eredményeként. Fürdő építését tervezik a helyiek.

A 2020. januártól-novemberig tartó időszakban pedig 55 százalékkal kevesebb vendégéjszakát regisztráltak a kereskedelmi szálláshelyeken. A KSH legfrissebb adatai szerint.

Fürdővárossá fejlesztik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmat városát, ahol termálfürdő és szálloda is épül.

Bakody Katalinnal, a Jab Josef Anstoetz Magyarországi Képviseletének vezetőjével végigvettük, csapatával milyen munkákban vettek részt 2020-ban. (x)

Egységes nemzetközi szabályokra és legalább az uniós szintű feltételek mielőbbi kidolgozására van most égető szükség a restarthoz.

A 180 éves, patinás épület rekonstrukciója 2021 első hónapjaiban kezdődhet.

A válság ellenére az idei év is bőven tartogat hotelberuházásokat a fővárosban és környékén.

2022-re készülhet el az új négycsillagos szálloda Debrecenben Aquaticum Hotel néven.

hirdetés
Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok