hirdetés
hirdetés
hirdetés

13 év után hagyja ott imádott munkahelyét, a Sofitel Budapest Chain Bridge-et az ismert szállodás PR & Marketing szakember. Új kihívások elé néz.

Feltettük a kérdést a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatójának, Guller Zoltánnak.

A kiváló szakemberrel kapcsolatban a szállodai cégcsoporttól a következő értesítést kaptuk.

Az MSZÉSZ közgyűlésén Pepper, a magyarul megszólaló francia-japán-magyar koprodukcióban készült humanoid robot köszöntötte a résztvevőket.

hirdetés

Kétszáz új munkahely lehetőség Budapesten, a covid miatt erősen megtépázott hotel-vendéglátás szektorban.

Az MSZÉSZ helyi régióvezetőjétől, Rádóczy Andreától. Amiben szó lesz vezető balatoni településekről, félig üres és full házakról, és arról, változtak-e idén a vendégek elvárásai?

hirdetés

További híreink

Míg májusban 93 százalékkal, addig júniusban már csak 75 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma a tavalyi év azonos időszakaihoz képest - írja Gyorstájékoztatójában a KSH.

Az átlagos foglalási érték 12 százalékkal több idén nyáron a Balaton térségében, mint tavaly. Az aktív foglalások darabszáma 6 százalékkal nőtt. Siófok, Balatonfüred és Hévíz a legnépszerűbb. Az augusztus 20-i hétvége teltházas lesz a tónál.

Az első vendégek már meg is kóstolhatták az étteremben a Nobu hotel finomságait Varsóban - a tulajdonosok a híres amerikai színész, Robert de Niro, a konyha vezetője Nobu Matsuhisa és a filmproducer Meir Teper.

Tíz százalékkal több a belföldi szállásadó a Szallas.hu-nál az idei nyárra, mondta a szállásfoglaló portál vezérigazgatója.

Augusztus 31-ig minden nyertes pályázó megkapja a Kisfaludy Program keretében elnyert szobánkénti 1 millió forintos támogatást, amelyet magán és egyéb szálláshelyek felújítására és fejlesztésére lehet fordítani.

Majdnem másfélmillió vendégéjszakát töltött a balatoni strandok környékén mintegy 430 ezer vendég júliusban.

Két közismert épületet adna el egy csomagban, 5,5 milliárd forint kikiáltási áron az MNV Zrt.

A szállodák és a szakmai szervezetek összefogásának eredményeként sokkal olcsóbb 2020-ban Budapesten nyaralni, mint a Balatonnál -  állapították meg a szakemberek az Everguest webinárján.

A terveknek megfelelően halad az Appeninn Nyrt. többségi tulajdonában álló Dreamland Holding Zrt. koloniális hangulatú, ötcsillagos kategóriájú családi szállodájának a fejlesztése.

Először is úgy érezhette magát mindenki, mintha április 27-e lenne - hiszen eredetileg akkorra hirdették meg a hazai szállodások legfőbb szakmai rendezvényét, azonban az ismert körülmények miatt később tartották meg, most, nyár derekán. Aztán volt még sok egyéb is.

Bencze Gábor, a Danubius Hotels Gellért, Astoria és Erzsébet szállodák klaszterének igazgatója 2020. augusztus 1-től nyugállományba vonul.

Hévízen 267 magánszálláshely összesen 761 millió forint támogatásban részesül a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukcióból.

Megújultak a Hotel Silverine Lake Resort szobái. A balatonfüredi szálloda új dizájnját most virtuális sétán járhatja be.

Főként a szállodák számára készített hasznos infografikát készített a Event Intelligence.

A Gemenc Zrt. új fejlesztése vonzóbbá teheti a térséget a bakancsos turisták számára az egyik legváltozatosabb alföldi, homokhátsági vidéken, az Illancson.

Családi wellness hotel és sportközpont építését tervezik a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett SET GROUP Nyrt.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint 2020 júniusában a magyarországi szálláshelyeken közel 500 ezer vendég 1,3 millió vendégéjszakát töltött el.

Visszavonulót fújt az építtető Avalon Center Kft. a tatai Öreg-tó partjára tervezett luxusszálloda ügyében.

A Sacher szállodalánc salzburgi egységébe is bevezeti a Bécsben már sikerrel alkalmazott séparée étterem kezdeményezést.

hirdetés
Az új szabályokat figyelembe véve változnak-e Önöknél az árak?
hirdetés

Turisztikai adatbázisok