hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az első kétszintes személyszállító járművek forgalomba állítása 2019 tavaszán várható.

Közel 20 millió eurós befektetéssel próbál az Aradi Astra Személyvagongyár szeletet hasítani magának a romániai és később az európai vasúti személyszállítási tortából.

hirdetés

Nem csak a 26 év alattiaké a világ - pontosabban a kedvezmény.

 A MÁV-START Zrt. és a MIDMAR Nonprofit Kft. hosszú távú partneri megállapodást kötött, amellyel a résztvevők szándéka megkönnyíteni a Miskolc Pass turisztikai kártyákhoz való hozzájutást.

hirdetés

További híreink

Jó-jó, nem Gene Simmons-ék fognak nyelvelni; ez egy vonat.

Egyszer majd megépül, de még nem épül.

A fejlesztésnek köszönhetően 2020 végétől óránként 120 kilométeres sebességgel közlekedhetnek majd a vonatok.

Pályazár lesz érvényben május 17-től június 1-ig a Keleti pályaudvar és Kelenföld között, emiatt több vonat is módosított menetrend szerint közlekedik.

Kábeltűz miatt teljesen megbénult a felső-ausztriai Linz pályaudvarának forgalma pénteken kora reggel, a leállás a nemzetközi és a helyi vonatforgalmat is érinti.

Határon átnyúló osztrák-magyar vasúthálózati és közúti infrastruktúrafejlesztésről szóló koncepciót mutatottak be a burgenlandi Pándorfaluban (Parndorf) szerdán.

A Budapest–Esztergom vasútvonalon végzett felújítási és villamosítási munkák miatt március 31-től július 29-ig változik a vonatok menetrendje, korlátozásokra kell számítani.

Befejeződött a romániai vasutassztrájk, így Magyarország és Románia között már mindegyik határállomáson közlekedhetnek a menetrend szerinti nemzetközi vonatok.

Spontán munkabeszüntetést kezdtek szerda reggel a román államvasutak alkalmazottai, amely több mint 140, köztük két Magyarországra tartó nemzetközi vonat leállítását okozta.

Megkezdte működését a Hungrail Vasútakadémia, amely a vasúti alágazat versenyképességének növelését és magas színvonalú szakemberképzését támogatja.

Átadták a kaposvári vasútállomás 1,6 milliárd forintból megújult épületét csütörtökön.

A társaság bővíti utazási szolgáltatásait a nyári főszezonban.

Több mint 1500 milliárd forintnyi vasútfejlesztés indul el vagy fejeződik be a következő években hazai és európai uniós forrásokból, valamint kínai hitelből.

A szlovén vasutak 50 millió euró hitelből, valamint saját forrásból 2030-ig felújítja vasúti parkját.

Átszállás nélkül juthatnak el február 26-án Pécsről Mohácsra, a mohácsi sokácok hagyományos, télbúcsúztató, tavaszköszöntő népszokására a busójárásra utazók.

A Hahn Airnek első alkalommal sikerült interline szerződést kötni egy vasúttársasággal, ami mérföldkő a cég életében.

Az új típusú személyi igazolványra is fel lehet tölteni a vasúti bérletet, a szolgáltatást a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon kísérleti jelleggel vezette be a MÁV-Start Zrt.

A MÁV-START és a GYSEV februártól 20 százalékos utazási kedvezményt biztosít a Magyar Természetjárók Szövetsége érvényes klubkártyával rendelkező tagjai részére. 

Több mint 18 ezer tárgyat hagytak el az utasok tavaly a csehországi állami vasúti társaság vonatain.

A legforgalmasabb kisvasúti vonalak kerülnek be a kormányzati keretből felújítható körbe – jelentette be Révész Máriusz kormánybiztos.

hirdetés
hirdetés