hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az állami vasúttársaság megreformálásával szinte mindegyik kormány megpróbálkozott, de a szakszervezeti tiltakozások nyomán feladták. Emmanuel Macron lehet az, akinek az irányításával végbemegy a reform.

hirdetés

Az első kétszintes személyszállító járművek forgalomba állítása 2019 tavaszán várható.

Közel 20 millió eurós befektetéssel próbál az Aradi Astra Személyvagongyár szeletet hasítani magának a romániai és később az európai vasúti személyszállítási tortából.

hirdetés

További híreink

Elindult a MÁV-csoport Instagram-oldala.

10% alatt a sztrájkoló vasutasok aránya Franciaországban.

Szombattól jön a balatoni turisztikai szezonhoz igazodó nyári menetrend.

Legkésőbb 2023 végére el kell készülnie a Budapest-Belgrád gyorsvasúti vonalnak - mondta a Pekingben tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Május 20-tól munkába áll a FLIRT!

Büntetőeljárás folyik ellene.

„Nyissa má’ föl kee’ azt a sorompót!”

A Budapest-Esztergom vonalon is villamos motorvonat jár.

Szóval figyeljen oda! Sihuhu!

Jó-jó, nem Gene Simmons-ék fognak nyelvelni; ez egy vonat.

Egyszer majd megépül, de még nem épül.

A fejlesztésnek köszönhetően 2020 végétől óránként 120 kilométeres sebességgel közlekedhetnek majd a vonatok.

Pályazár lesz érvényben május 17-től június 1-ig a Keleti pályaudvar és Kelenföld között, emiatt több vonat is módosított menetrend szerint közlekedik.

Kábeltűz miatt teljesen megbénult a felső-ausztriai Linz pályaudvarának forgalma pénteken kora reggel, a leállás a nemzetközi és a helyi vonatforgalmat is érinti.

Határon átnyúló osztrák-magyar vasúthálózati és közúti infrastruktúrafejlesztésről szóló koncepciót mutatottak be a burgenlandi Pándorfaluban (Parndorf) szerdán.

A Budapest–Esztergom vasútvonalon végzett felújítási és villamosítási munkák miatt március 31-től július 29-ig változik a vonatok menetrendje, korlátozásokra kell számítani.

Befejeződött a romániai vasutassztrájk, így Magyarország és Románia között már mindegyik határállomáson közlekedhetnek a menetrend szerinti nemzetközi vonatok.

Spontán munkabeszüntetést kezdtek szerda reggel a román államvasutak alkalmazottai, amely több mint 140, köztük két Magyarországra tartó nemzetközi vonat leállítását okozta.

Megkezdte működését a Hungrail Vasútakadémia, amely a vasúti alágazat versenyképességének növelését és magas színvonalú szakemberképzését támogatja.

Átadták a kaposvári vasútállomás 1,6 milliárd forintból megújult épületét csütörtökön.

hirdetés
Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?
hirdetés