hirdetés
hirdetés
hirdetés

Közel 20 millió eurós befektetéssel próbál az Aradi Astra Személyvagongyár szeletet hasítani magának a romániai és később az európai vasúti személyszállítási tortából.

Nem csak a 26 év alattiaké a világ - pontosabban a kedvezmény.

hirdetés

 A MÁV-START Zrt. és a MIDMAR Nonprofit Kft. hosszú távú partneri megállapodást kötött, amellyel a résztvevők szándéka megkönnyíteni a Miskolc Pass turisztikai kártyákhoz való hozzájutást.

Belföldi utazók és külföldi turisták egyaránt örülhetnek annak az új fejlesztésnek, amelynek eredményeként a teljes magyar vasúti menetrend elérhető mostantól a Google Térkép online útvonaltervező rendszerében.

hirdetés

További híreink

Átszállás nélkül juthatnak el február 26-án Pécsről Mohácsra, a mohácsi sokácok hagyományos, télbúcsúztató, tavaszköszöntő népszokására a busójárásra utazók.

A Hahn Airnek első alkalommal sikerült interline szerződést kötni egy vasúttársasággal, ami mérföldkő a cég életében.

Az új típusú személyi igazolványra is fel lehet tölteni a vasúti bérletet, a szolgáltatást a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon kísérleti jelleggel vezette be a MÁV-Start Zrt.

A MÁV-START és a GYSEV februártól 20 százalékos utazási kedvezményt biztosít a Magyar Természetjárók Szövetsége érvényes klubkártyával rendelkező tagjai részére. 

Több mint 18 ezer tárgyat hagytak el az utasok tavaly a csehországi állami vasúti társaság vonatain.

A legforgalmasabb kisvasúti vonalak kerülnek be a kormányzati keretből felújítható körbe – jelentette be Révész Máriusz kormánybiztos.

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút tavaszi tanfolyamára várják a gyerkőcöket.

A nagysebességű nemzetközi Thalys és Eurostar vonatok utasai személyi okmányainak ellenőrzéséről, utaslista készítéséről és annak megosztásáról egyezett meg pénteken Belgium, Franciaország és Hollandia.

Kína és Európa között válunk még forgalmasabb árufolyosóvá.

Számos vonat viszonylatjelzésekkel, illetve számokkal és külön színekkel jelenik meg a globálisan elterjedt utazástervezőben.

Újabb mérföldkövéhez érkezett a magyar vasúti személyszállítás fejlesztése: az utolsó FLIRT motorvonatot is átadta a gyártó és forgalomba állt az a 6+15 jármű, amelyről a MÁV-START tavaly nyáron írt alá szerződést a Stadlerrel.

A beruházás során megújult a vasúti pálya, a biztosítóberendezések és az állomásépületet is részben felújították.

December 11-én lép életbe az új belföldi és nemzetközi vasúti menetrend, amely szerint egyebek mellett Budapest egyes elővárosi vonalain több járat közlekedik majd.

A szabálytalan vasúti átkelés veszélyeire hívják fel a figyelmet a Hősök zenekar tagjai.

Kísérleti projektként már jövőre elindul az Európai Unió ingyenes Interrail programja - tájékoztatott Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő.

Évi 2,3 milliárd forintot biztosít a kormány a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakasza újjáépítésének lebonyolításáért felelős kínai-magyar vegyesvállalat működtetéséhez.

A Budapest és Békéscsaba közötti vasútvonal fejlesztésére 39,2 millió eurós - mintegy 12 milliárd forintos - támogatást hagyott jóvá az Európai Bizottság pénteken.

A Mindenszentek ünnepnapját is magába foglaló hosszú hétvégén, október 30-án és 31-én a munkaszüneti napra, november elsején a vasárnapra, november 2-án a munkanapra érvényes menetrend szerint járnak a vonatok.

A Zágráb és a magyar határ közötti vasútvonal fejlesztésére 241 millió eurós támogatást hagyott jóvá az Európai Bizottság.

A Székesfehérvár és Budapest közötti vasútvonal fejlesztésére 30 millió eurós - mintegy 9,3 milliárd forintos - támogatást hagyott jóvá az Európai Bizottság csütörtökön.

hirdetés
hirdetés