hirdetés
hirdetés

Megéri a cégeknek a Facebookon hirdetni

Ötödik alkalommal, közel háromszáz cég bevonásával végzett kutatást a magyar cégek Facebookkal kapcsolatos üzleti tapasztalatairól a Közösségi kalandozások blog üzemeltetője, az RG Stúdió.

hirdetés

“A Facebook hirdetésben elért siker együtt jár az üzleti eredményekkel is.” - mondta el Lévai Richárd, a blog szerzője. “Azok a cégek, akik az évek folyamán megtanulták jól használni a Facebook egyre kifinomultabb hirdetési rendszerét, eredményesebbnek gondolják a jelenlétüket összességében is ezen a közösségi platformon.” Ez az egyik legfontosabb megállapítása annak az online kérdőíves kutatásnak, melyet 2016 júniusában 291 cég megkérdezésével állított össze a Közösségi Kalandozások blog - olvasható a közleményben.

Lévai Richárd arra kereste a választ, miért és hogyan használják a cégek a legnagyobb közösségi hálózatot. 2013-2014 fordulóján a a Facebookon az organikus elérés folyamatosan csökkent, egyre kevesebb rajongó látta a cégek posztjait. Hogy kapcsolatban maradjanak rajongóikkal, a cégek számára egyre nagyobb lett a hirdetési nyomás. A marketingesek már a Facebook végnapjait látták, hiszen a korábbi ingyenes felület hirtelen fizetőssé vált a cégek számára. Az RG Stúdió, a Közösségi kalandozások blog üzemeltetője 2014 tavaszától monitorozza, hogyan birkóznak meg ezzel a helyzettel a magyar cégek. A kutatást már 5. alkalommal teszik közzé.

Lévai Richárd

„A válaszok alapján megállapíthatjuk, hogy az itthon 5.2 millió felhasználót számláló Facebook továbbra is fontos terepe a magyar cégeknek, de a céljaik és a megoldásaik változtak.”- mondta el Lévai Richárd a „Hogyan készíts eredményes Facebook hirdetéseket?” című könyv szerzője. „A vállalkozások reálisabb célokat tűznek ki, mint két éve, egyre kevésbé az üzleti csoda helye a Facebook. Úgy tűnik, a közösségi hálózat túllendült a kiábrándultság völgyén, és helyére került a marketingesek fejében üzletileg.”

A kutatásból kiderült, hogy elsősorban annak éri meg az üzleti Facebook jelenlét, akik ügyesen használják a hirdetési megoldásokat. Akik azt válaszolták, hogy “akkor is ennyit hirdetnék, ha több lenne az organikus elérés” (36%), 91%-ban gondolták azt, hogy megéri Facebookozni. Azoknak, akik szükséges rossznak tartják csak a Facebook hirdetéseket (18,34%) mindössze 43%-uk elégedett valamennyire a Facebook eredményességével. Köztük sokkal magasabb a bizonytalanok (30%), és az elégedetlenek aránya (25,3%) is. A Facebookon használt eszközökkel kapcsolatos szokások jelentősen változtak. A videót feltöltő cégek aránya nőtt, a korábban annyira kedvelt alkalmazások jelentősége viszont 15%-kal csökkent. Helyüket átvették a hirdetések, amiket 16%-kal több cég használ, mint két évvel korábban. 

Az adatokból az is kiderül, hogy a válaszadók 76,29%-ának megéri a Facebook jelenlét, főleg ha megtanulják eredményesen használni a közösségi hálózat hirdetési megoldásait is.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai