hirdetés
hirdetés

Ördög Ágnes cikkei

#1
2017-05-25 11:03:00

Mintegy 60 horvát turisztikai szakember; megyei idegenforgalmi közösségi igazgató, a turisztikai szakma más jeles képviselője, illetve néhány ismert horvát újságíró látogatott Magyarországra ezekben a napokban. A túra célja, melynek során a szakemberek Hévízre, Sárvárra és Budapestre látogattak el, a magyar gyógy- és egészségturizmus (spa; wellness, fürdőkultúra) lehetőségeinek és eredményeinek feltérképezése.

#2
2017-04-28 11:54:00

A 21. század elejéig az éttermek többnyire az étkezés céljait szolgálták, és bár voltak köztük elegáns, drága éttermek korábban is, ezek az éttermek sem igazán akartak másnak látszani, mint amik voltak. Egy kocsma pusztán egy kocsma volt, egy étterem pedig egy étterem, minden különösebb trükk nélkül. A posztmodern korban azonban már semmi sem az, aminek látszik.

#3
2017-04-11 00:22:00

Télen - nyáron mindig találni valami különlegeset a Damniczki cukiban. Most kipróbáltuk a tökéletes francia reggelit is.

#4
2017-04-10 19:56:00

A Budapesti Gazdasági Egyetem ProGasztro Klubját Hegedűs Péter 11. alkalommal szervezte meg. A rendezvényt már a kezdetektől fogva élénk érdeklődés kísérte az iskola hallgatói körében. Persze ma már a klub korábbi meghívott szakemberei is klubtagokká váltak a mindig izgalmas új témáknak és a színes előadóknak köszönhetően.

#5
2017-04-07 14:06:00

A Corinthia Hotel Budapest bemutatta a Portraits of Budapest 360 fokos kisfilmeket, melyben Budapest híres művészlakói szemével láthatjuk a várost. Nem is akárhogyan!

#6
2017-03-23 12:15:00

Az idei év slágere lehet honfitársaink körében Szlovénia. Hogy miért? Mert az aktív kikapcsolódást egyre többen keresik, ez az a hely ahol kerékpározhatunk, raftingolhatunk, hegyet vagy kanyont mászhatunk, közben élvezhetjük az ország remek gasztronómiáját egy olyan természeti és kultúrkörnyezetben, melyet bármely európai szomszédunk megirigyelhetne. Egy sajtóút élményeit olvashatja, sok hasznos tippel.

#7
2017-03-21 17:07:00

A járatbővítés bejelentése kapcsán a Budapest Airport és az Air Canada Rouge bulifőzést rendezett partnereinek a Gastropolis főzőiskolában, ahol egy komplett kanadai vacsorát készítettek a meghívott szakemberek. A találkozó így egy könnyed ráhangolódás volt a május 20-tól sűrűbben üzemelő kanadai járatokra. A rendezvényen jelent volt Jean-Christophe Hérault, az Air Canada németországi igazgatója és Stanislav Fajkus is, az Air Canada Rouge sales menedzsere (GSA) valamint Saly Sándor, a Budapest Airport . szenior járatfejlesztési menedzsere.

#8
2017-03-21 16:14:00

A járatbővítés bejelentése kapcsán a Budapest Airport és az Air Canada Rouge bulifőzést rendezett partnereinek a Gastropolis főzőiskolában, ahol egy komplett kanadai vacsorát készítettek a meghívott szakemberek. A találkozó így egy könnyed ráhangolódás volt a május 20-tól sűrűbben üzemelő kanadai járatokra. A rendezvényen jelent volt Jean-Christophe Hérault, az Air Canada németországi igazgatója és Stanislav Fajkus is, az Air Canada Rouge sales menedzsere (GSA) valamint Saly Sándor, a Budapest Airport szenior járatfejlesztési menedzsere.

#9
2017-03-16 00:13:00

Ismét találkoztak az Aranykulcs Egyesület tagjai, ezúttal a Corvin Hotel-ben. A szakmai tapasztalatcsere és előadások mellett okleveleket is adott át a szervezet nevében Ungár Tamás elnök rendszeres média partnereinek, így a Vendég&Hotel-nek is.

#10
2017-02-06 17:53:00

A posztmodern gondolkodás ma már nem kíméli a turizmust sem, hiszen egyre gyakrabban találjuk olyan világban magunkat, ahol nem léteznek szabályok, gyakorlatilag bármi lehetséges és elképzelhető.

#11
2016-12-13 12:57:00

Nemrégiben a Zsidai Gasztronómiai Csoport élelmiszerbiztonsági ellenőrzése nagy vihart kavart a sajtóban. Ezt követően megírtuk, hogy a HVG cikkének tartalmi állításait a csoport tényekkel utasította vissza. Most mi is megnéztük, milyen a központi termelőüzem.

#12
2016-11-25 00:17:00

Az allergén anyagok jelölése a csomagolt és nem előrecsomagolt élelmiszereken ma már nemcsak előírás, hanem saját üzleti érdek is – emelte ki Niklai Ákos, az MSZÉSZ elnöke, egyben az Allergiát és intoleranciát okozó anyagok a vendéglátásban konferencia védnöke, melyet a BGE Vendéglátás Intézeti Tanszéke szervezett.

#13
2016-11-21 20:50:00

Az AVIAREPS iroda, amely több légitársaság magyarországi képviseletét is ellátja, a múlt héten a kiutaztató irodák és a sajtó részére mintegy 40 fős study tourt szervezett az EVA Airrel, a Marriott-tal és a Thai Turisztikai Hivatallal közösen annak érdekében, hogy a szakemberek megismerkedjenek az EVA Air legújabb, Bécsből Bangkokba heti 4 alkalommal induló Boeing 777 típusú gépével, Thaiföld sokoldalú turisztikai kínálatával, valamint két bécsi Marriott szállodával, a Imperial Riding School Renaissance Vienna Hotel és a Courtyard Wien Schönbrunn - Marriott szállodákkal.

#14
2016-11-10 19:02:00

Szakmai találkozót, roadshowt szervezett a Marriott hazai MICE partnerei részére, melyen a varsói, bécsi, bucharesti és prágai szállodái is bemutatkoztak. Az üzleti ebéden a szállodák sales managerei mutatták be szállodáikat és az új trendeket. A kötetlen beszélgetésen a szakma legfontosabb képviselő és a szállodák sales vezetői megvitathatták hogyan fejleszthető a régió és hogyan tudják közös munkával növelni a csoportok számát és az országok közötti turisztikai forgalmat

#15
2016-10-24 13:41:00

Új cikksorozatunk első részében a Jekl családi pincészetet mutattuk be. Ezúttal a nagyharsányi Koch pincészet (VinArt) van fókuszban.

#16
2016-10-19 22:13:00

Új sorozatunkban nem csak személyes tapasztalatainkat osztjuk meg, de tippeket is adunk, melyik bor mellé mi illik. Először Két villányi pincészethez látogattunk.

#17
2016-10-17 14:51:00

Izgalmas kötete jelent meg az Ízek városa sorozatnak, mely ezúttal Bécs gasztronómiáját mutatja be a régi és az új bécsi konyha több mint 100 autentikus recepjével. Füreder Balázs szerző, Csapó Katalin lektor, Milkovich Eszter (Holnap Kiadó), Török Róbert (igazgatóhelyettes MKVM) október 12-én egy beszélgetés keretében mutatták be az új könyvet.

#18
2016-09-25 23:48:00

Megjelent és már rendelhető az első átfogó konyhtechnológiai kézikönyv a francia La cuisine professionnelle magyar változata, a Magyar Gasztronómiai Egyesület kiadásában, a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával. A sok évtizedes hiányt pótló alapmű magyar címe: A főzés tudománya

#19
2016-09-09 11:20:00

A Borfesztivál első napján, kivételesen ragyogó nyár végi napsütésben igazi gasztro felfedezőtúra részesei lehettünk. A St Andrea pincészet üde borokkal és a hozzá komponált tökéletes fogásokkal várt bennünket. Egyúttal megkóstoltuk a borászat saját tortáját is.

#20
2016-09-05 22:37:00

A Krak’n Town Steampunk Saloon, Budapest új gasztro-negyedében, a Rákóczi tér közelében nyílt meg.

  #21
2016-07-08 19:52:00

Ahelyett, hogy zsúfolásig telepakolnánk az autót otthon készített és vásárolt ételekkel, inkább kóstoljuk meg Horvátországban a helyi finomságokat. Júniusi isztriai és Krk szigeti túránk alkalmával megismerkedhettünk a helyi gasztronómiával, amely minőségi, mindenütt, még a legeldugottabb helyeken is ízletes ételeket kínál, ráadásul megfizethető.

  #22
2016-07-08 17:10:00

Panorámamosogató kilátással az Adriára, a sátor előtt saját terasz fabútorokkal, gyerekeknek élménycentrum – a kempingezés új dimenzióját ismerhette meg munkatársunk a szezon előtt Horvátországban.

#23
2016-07-04 16:32:00

A nagy kánikulában ki ne gondolt volna már egy horvátországi kiruccanásra? Isztria és Krk sziget nincs is olyan messze, akár pár napra is érdemes lemennünk az Adriára, hogy lehűtsük magunkat a tenger sós vizében. Ahhoz azonban, hogy felhőtlenül élvezzük a kikapcsolódást, érdemes egy pár dologra felkészülni.

#24
2016-06-24 23:08:00

Június elején a Valamar csoport szervezésében egy különleges kempingjáró túrán vehettünk részt a közeli Isztriában és a Krk szigeten, ahol egy óriási beruházás eredményeként felújított kempingek mellett megismerkedtünk a helyi gasztronómiával is, mely megdöbbentő fejlődésen ment át az utóbbi években.

#25
2016-06-21 16:25:00

A horvát Valamar csoport felismerve a kempingturizmusban rejlő óriási fejlődési lehetőséget, egy nagyobb beruházással létesítményeit felújította és egy sikeres modellt hozott létre. Két, magyarok által is igen kedvelt és közeli desztinációban, Isztrián és Krk szigeten meg is néztük, kipróbáltuk a megújult kempingeket, szezon előtt első kézből.

#26
2016-06-13 23:44:00

A Vendég&Hotel májusi Business Klubján a Google átfogó turisztikai kutatásának eredményei mellett Kecskés Viktória, a social média tartalmi trendjeiről, az új kihívásokról tartott előadásában kifejtette, hogy a turizmusban azért is fontos a csatornatervezés, mert ezen a területen a tartalmak más ágazatokéhoz képest sokkal nagyobb nagy hatásfokkal hirdethetők.

#27
2016-06-13 19:07:00

Óriási szakmai várakozást követően Boros Botond, a Google Magyarország marketingvezetője ismertette a hozzánk érkező turistákról készített átfogó Google kutatás eredményeit. A Google öt országra kiterjedő, nemrégiben befejezett, exkluzív, máshol még nem elérhető turisztikai kutatására a Business Klubnak helyszínt adó Hotel Nemzeti Budapest MGallery by Sofitelben derült fény. A kutatás számos meglepő eredményt hozott.

#28
2016-05-25 19:10:00

Az MSZÉSZ rendkívüli közgyűlésén dr. Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos ismertette a kormányzat turizmussal kapcsolatos elképzeléseit, dr. Niklai Ákos elnök pedig a Szállodaszövetség munkájának értékelését követően megfogalmazta a stratégiai célokat.

#29
2016-05-02 17:40:00

A Nespresso forradalmian új, kifejezetten a HORECA szektor számára fejlesztett profi kávékészülékét mutatta be hétfőn a Callas étteremben. Az Aguil barista kávégép speciális kávépárnákkal működik, rendkívül gyors és könnyű a használata, többféle barista minőségű kávé elkészítésére alkalmas és még tisztítani sem kell.

#30
2016-05-01 22:15:00

Ausztriában idén nyáron megtapasztalhatjuk azt, ami mindennapjainkból gyakran hiányzik: a pillanatot, ami csak a miénk! Fedezzük fel újra a természetet és találjunk vissza önmagunkhoz – Rousseau nyomán! Ezekkel a gondolatokkal indította nyári kampányát bemutató sajtótájékoztatóját Emanuel Lehner-Telic, az Österreich Werbung közép-európai regionális igazgatója, egyben a budapesti iroda vezetője. Az Aria Hotel Budapest High Note Skybar Pavillonjában tartott rendezvényen megismerkedhettünk a környezetpszichológia és az utazás kapcsolatával és inspiráló élményeket hallhattunk az osztrák vendégek bemutatkozása során.

  #31
2016-04-28 22:05:00
#33
2016-04-25 21:04:00

Színes prezentációval mutatkozott be a Karisma Hotels & Resorts a hazai utazási szakmának a Hotel Moments Budapestben. A szállodacsoport kelet-közép európai roadshowján Dorota Korzepa értékesítési és marketingigazgató, Darija Stojković értékesítési menedzser és Vladimir Dumić marketingmenedzser mutatta be a szállodákat a szakmai résztvevőknek.

#34
2016-04-19 11:50:00

Pénteken a Larus Étterem és Rendezvényközpontban került megrendezésre az első Magyar Sonkafalat Verseny, melyek alkotásai nemcsak ízükben, de a látványban is felülmúltak mindent. A győztes Palágyi Eszter, a Costes étterem séfje lett. A Magyar Konyha gasztromagazin által rendezett versenyen olyan sztárséfek indultak, mint Bíró Lajos, a Bock Bisztró, Ruprecht László, a SVÉT és Jahni László, a Kistücsök étterem színeiben. A rendezvény egyúttal az 1991-ben elkezdett spanyol-magyar mangalicasonka-gyártási program 25. évfordulójának ünneplése volt, melyen a mangalicasonkákat gyártó spanyol cég vezérigazgatója, Juan Vicente Olmos Llorente és magyar partnere, Tóth Péter elevenítette fel a mangalica megmentésének kalandos történetét.

  #35
2016-03-31 17:12:00

A televíziós híradások alapján azt gondolhatnánk, hogy Görögországot elárasztották a menekültek. A valóság ezzel szemben az, hogy néhány kisebb szigetet és az Igumeni határátkelő környékét leszámítva a turista sehol nem találkozik migránsokkal. Van viszont homokos tengerpart, napsütés, elképesztő történelmi kincsestár és igazi görög vendégszeretet.

#36
2016-03-25 11:53:00

A finomhomokos, tiszta tengerpart, az apró, romantikus szigetek, az illatos vadon növő fűszernövények, a narancs- és olajfaligetek varázslatos díszletei rengeteg felfedezetlen látnivalót rejtenek a Peloponnészoszi-félszigeten.

#37
2016-03-24 10:06:00

A televíziós híradások alapján azt gondolhatnánk, hogy Görögországot elárasztották a menekültek. A valóság ezzel szemben az, hogy néhány kisebb szigetet és az Idomeni határátkelő környékét leszámítva a turista sehol nem lát migránsokat. Van viszont homokos tengerpart, napsütés, elképesztő történelmi kincsestár és igazi görög vendégszeretet.

#38
2016-03-08 17:26:00

A Mecsek Zöldút Egyesület elnökségi tagja, dr. Németh Ibolya az Utazás kiállításon rávilágított arra, hogy míg több hegységünket jól ismeri a magyar közönség, a Mecsek ebből sajnos kimarad.

#39
2016-03-08 13:54:00

Egészségturisztikai konferenciát szervezett a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara az Utazás kiállításon, március 4-én pénteken, ahol egészségügyi, turisztikai és oktatási szakemberek mondták el véleményüket és jelölték ki a fejlesztendő területeket.

#40
2016-03-03 13:28:00

A Ryanair csütörtökön bejelentette eddigi legnagyobb Budapesti téli menetrendjét a 2016-os évre, és idén 16%-kal kívánja növelni budapesti utasforgalmát.

#41
2016-02-25 22:50:00

Teli a Budapesti Gazdasági Egyetem 5-ös előadója, jelenlegi és volt diákok, tanárok, a magyar gasztronómia jó néhány kiemelkedő személyisége várja kíváncsian mi újat hoz ma a klub életükbe, mi van Hegedűs Péternek, a ProGasztro klub elnökének és alapítójának, a Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus Tanszéke oktatójának a tarsolyában. Meghívott vendégként ezúttal mi is részt vettünk a Klubon.

  #42
2016-02-24 17:47:00

Hatan versenyeztek a világ egyik legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjébe jutásért. Széll Tamás és csapata (Onyx étterem) képviseli Magyarországot május 10–11-én a Bocuse d’Or Europe-on, amelynek idén Budapest lesz a házigazdája.

#43
2016-02-19 02:15:00

Hat kiváló séf versengett csütörtökön a világ egyik legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjébe való jutásért. Széll Tamás és csapata (Onyx étterem) képviseli Magyarországot május 10-11-én a Bocuse D'Or Europe-on, melynek idén Budapest lesz a házigazdája. A második díjat a 23 éves Pohner Ádám és csapata (Olimpia étterem), míg a harmadik díjat Volenter István séf és csapata (67 Étterem és Bistro) nyerte.

#44
2015-12-07 21:57:00

Ezúttal a pincérszakma jövője került napirendre a Vendéglátóipari Szakmai Oktatók Országos Egyesületének (VSZOE) és a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának együttesen szervezett ülésén a Dobos C. József szakiskolában.

#45
2015-12-07 13:51:00

Az északi Klotild Palota felújítása után a déli palota sorsa is jó kezekbe került. A török tulajdonban levő ingatlan felújítása napokon belül elkezdődik és 2018-ban megnyílik a Klotild Palota déli szárnya is. A tulajdonosok szándéka, hogy nem csak szállodai vendégekre építenek, a létesítményben az egykori Belvárosi Kávéház helyén ismét kávéház üzemel majd és Budapest első igazi török étterme is helyet kap.

#46
2015-11-20 22:49:00

A szállodák, szállodai felújítások finanszírozására is alkalmas hévízi IFA modellt dr. Szauter István mutatta be a konferencia résztvevőinek. A modell lényege, hogy a beszedett idegenforgalmi adóbevételből az önkormányzat támogatást ad vissza a turisztikai vállalkozóknak, például szállodai felújításokra.

#47
2015-11-20 22:28:00

A Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy újraminősítésének tapasztalatairól Lukács Attila tartott előadást az MSZÉSZ közgyűlésén. A tapasztalatok alapján összességében nagyon sok szálloda szorul felújításra a megkopott infrastruktúra vagy a korszerű berendezések hiánya miatt. A szakember szerint ennek okai a gyenge jövedelmezőség, vagy nem áll rendelkezésre a felújításra pénz, vagy hiányzik a határozott és következetes szakmai vezetés. A tapasztalat azt mutatja, hogy egyre több időt vesz igénybe a hiányosságok pótlása is, csúsznak az újraminősítések, a normál esetben megengedett 30 nappal ellentétben sokszor 6-12 hónapot is igénybe vesznek a pótlások.

#48
2015-11-20 10:31:00

Dr. Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke nyitotta meg Tapolcán a Hunguest Hotel Pelionban a hazai szállodások szakmai szövetségének idei soros közgyülését, a 42-et.

#49
2015-10-29 11:10:00

Külföldön vagy itthon jobb? Milyen szempontok alapján döntenek ma a pályakezdő fiatalok és az aktívan dolgozók a munkavállalásról? Erre keresett választ a „Munkatársat keresünk” című, egész napos konferencia október 14-én, a Falk 1 Edutus Rendezvényközpontban.

#50
2015-08-22 13:13:00

Zánka felső végében, a Káli medence kapujában március végén nyitott a Gyógynövény-völgy Ökoturisztikai Látogató- és Oktatóközpont. A sok zöld növényben itt nincs hiány. A Völgyben még a levegő is üdébb, olyan mint egy valóságos édenkert, méghozzá egy olyan vidéken, ahol a mikroklímának köszönhetően elég kevés eső esik. A völgyet Takács Ferenc kertészmérnök- tanár és családja álmodta meg, akik már több mint egy évtizede szerveznek a Balaton-felvidéken gyógynövénytúrákat, és tartanak előadásokat országszerte. A mintegy 7000 négyzetméteren elhelyezkedő, helyi erőforrásokat és munkaerőt felhasználó kert és látogatóközpont részben uniós erőforrások felhasználásával valósult meg. Hogyan sikerült az indulás? Mely programok a legnépszerűbbek és mik a jövőbeni tervek? Elsősorban erről kérdeztük Takács Tamást, a Gyógynövény-völgy projektvezetőjét.

#51
2015-08-06 00:00:00

Már szinte megszokhattuk, hogy mindig fergeteges ötletekkel, újabb és újabb interaktív programokkal áll elő a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum múzeumpedagógiai csapata. Azonban az augusztusi kínálatuk minden várakozást felülmúl! 

  #52
2015-08-03 00:00:00

A gazdaság különféle szektorai közül talán a vendéglátás területén jelentkeznek és terjednek leggyorsabban a fogyasztói trendek és igények, amelyek megjelenésüket követően is gyorsan változnak…

  #53
2015-08-03 00:00:00

Július végén indult egy vadonatúj alkalmazás, amelyre már közel ezren jelentkeztek házi kosztot főző szakácsnak, illetve mára több mint ezren töltötték le az alkalmazást.

#54
2015-07-28 21:18:00

Alig pár napja, szerdán indult a Yummber, egy vadonatúj alkalmazás, melyre mintegy 762-an jelentkeztek házi kosztot főző szakácsnak. A Vendég&Hotel-nek közölt exkluzív információ alapján ma már több mint ezren töltötték le az alkalmazást. Kalmár Péter üzlettársát Boros Reginát kérdeztük a különleges ötletről és a vendéglátó szakmát érdeklő kérdésekről.

#55
2015-07-13 00:03:00

Múlt héten tartotta első taggyűlését a Vendéglátóipari Szakmai Oktatók Országos Egyesülete (VSZOE), melynek a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum adott otthont.

#56
2015-06-15 00:00:00

A szépség és szerelem ókori istennőjének szigetén nemcsak a napfény és a tenger, hanem a kulturális és természeti örökség együttes élménye ejti rabul a látogatót.

#57
2015-06-08 21:07:00

Az ágazatban az ezredforduló óta végbement változásokról, tendenciákról és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének javaslatairól, szakmai programjáról tartott tájékoztatót a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a Hilton Budapest Szállóban.

#58
2015-06-04 13:24:00

A magyar szállodaipar 2014-2015 I. negyedévi teljesítményéről, az ágazatban az ezredforduló óta végbement változásokról, tendenciákról és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének javaslatairól, szakmai programjáról tartott tájékoztatót Niklai Ákos a szervezet elnöke, Kovács István főtitkárral és Árvai Zoltánnal, a Hilton Budapest igazgatójával.

#59
2015-05-18 19:57:00

A Magyarországi Chaine des Rotisseurs Egyesület május 15-én, pénteken rendezte meg a Jeunes Chefs Rotisseurs, Ifjúsági Szakácsversenyt 11 magyar versenyző részvételével a METRO Gasztro Akadémián. Az elismeréseket és a különdíjakat a gálavacsorával egybekötött díjkiosztó ünnepségen vehették át a fiatal szakácsok a Corinthia Hotel Budapestben.

#60
2015-05-11 11:21:00

A szépség és szerelem ókori istennőjének szigetén nemcsak a napfény és a tenger, hanem a kulturális és természeti örökség együttes élménye ejti rabul a látogatót.

#61
2015-05-06 19:07:00

A Kortárs Cukrászat programsorozat célja olyan hagyományos, többgenerációs családtörténettel rendelkező cukrászdák bemutatása, melyek folyamatosan képesek voltak a megújulásra és magas minőséggel, jó alapanyagokkal, kiváló szakértelemmel a XXI. századdal is lépést tudnak tartani. A rendezvényen ezúttal az érdi Pataki cukrászda és a szombathelyi Mészáros cukrászda cukrászmestereivel beszélgethetett a szakmai közönség.

#62
2015-04-09 18:02:00

A szakiskolák, szakközépiskolák oktatásmódszertani problémáira, a hátrányos helyzetű tanulókkal való foglalkozás lehetőségeire, valamint a felsőoktatás módszertani kérdéseire fókuszál a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának áprilisi 17-i konferenciája.

#63
2015-04-09 15:06:00

Levélben köszönte meg az együttműködést a Kína-KKE Turisztikai Koordinációs Központ igazgatója a márciusi rendezvénysorozat résztvevőinek.

#64
2015-03-31 16:35:00

A Hotel WiFi Test egy ingyenes partner programot indított szállodák és szállodaláncok számára, melynek célja, hogy a szállodák saját javukra fordítsák a minőségi Wi-Fi iránti keresletet.

#65
2015-03-27 14:13:00

Konkrét eredményeket is hozott a kínai turizmusról szóló szakmai konferencia a Kína-KKE Turisztikai Koordinációs Központ szervezésében. A konferencia megnyitóján a kínai, a nemzetközi és a magyar turizmus magas rangú állami vezetői köszöntötték a vendégeket és a kínai beutazóturizmus fejlődését érintő több lényeges bejelentés is történt.

#66
2015-03-25 11:56:00

50 fős kínai turisztikai delegáció érkezik ma hazánkba. A küldöttség célja a kétoldalú együttműködés erősítése. A program kínai gasztronómiai show-val indul, csütörtökön turisztikai workshopot rendeznek. 

#67
2015-03-24 22:03:00

A 35. Budapesti Tavaszi Fesztivál április 10. és 26. között ismét Európa nyüzsgő kulturális központjává varázsolja a magyar fővárost. 17 napon keresztül, 43 helyszínen, több mint 170 program várja az érdeklődőket. A klasszikus nagyzenekari és kamarazenei koncertek mellett idén is számos opera-, jazz-, világzenei, crossover, tánc- és színházi produkció, képzőművészeti és szabadtéri program közül válogathatnak a látogatók.

#68
2015-03-19 21:59:00

Március 20-án, pénteken, pont a napforduló időpontjával esik egybe az év egyik leglátványosabb égi eseménye, a napfogyatkozás. Hazánkból nézve a napkorong közel 60 százaléka fog eltűnni, míg az Atlanti-óceán északi vidékein teljes napfogyatkozás lesz.

#69
2015-03-02 00:37:00

Nem mindennapi értékmentő programba kezdett a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. A Kortárs Cukrászat rendezvénysorozat találkozóján a többgeneráción keresztül működő, ma is jól ismert Suhajda és a Végvári cukrászdák tulajdonosai, családtagjai, cukrászai meséltek történetükről és mindennapjaikról.

#70
2015-02-27 15:43:00

Most első alkalommal európai uniós forrásokat is felhasználhat Magyarország a turisztikai marketingben – tájékoztatta a szakmai érdeklődőket Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója az UTAZÁS kiállítás első napján, az UNWTO hivatalos konferenciáján, az Utazás Fórum keretében.

#71
2015-02-11 07:27:00

Meglepő év végi szárnyalás jellemezte több küldőpiacunkat is, mely összességében kiugró vendégéjszakaszám növekedést eredményezett a 2014-es évben. Jelentős növekedést könyvelhetünk el az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok valamint a cseh és a lengyel piacon.

#72
2015-02-02 00:00:00

A klub vadonatúj koncepcióját, az 'Ötlet, siker, kreativitás' kerekasztalbeszélgetést nagy érdeklődéssel fogadták a Vendég & Hotel Business Klubon megjelent szakemberek a Szamos Marcipán Royal Cukrászda és Kávézóban. A már nagyon várt vendéglátós és szállodai trendeket, újdonságokat bemutató prezentációkat követően ugyanis a szervezők egy olyan fórumot hoztak létre, melynek célja a meghívott szakemberek tapasztalatainak megosztása valamely kiemelt témában.

hirdetés
hirdetés
hirdetés