hirdetés
hirdetés

Budapesti Nyári Fesztivál 2016

Sztárparádé a Margitszigeten

A legnevesebb hazai művészek – Rost Andrea, Miklósa Erika, Kocsis Zoltán, Madaras Gergely, Héja Domonkos – mellett olyan külföldi sztárok lépnek színpadra nyáron a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, mint James Valenti, Yuja Wang, Marc Heller, Sébastien Guéze, Giuseppe Filianoti, Stacey Kent, a londoni Globe Színház és a Monte Carlo Balett társulata. 2016 a romantika nyara lesz a Budapesti Nyári Fesztiválon.

hirdetés

Yuja Wang
Yuja Wang

Minden eddiginél több sztár és szuperprodukció mutatkozik be a Budapesti Nyári Fesztiválon június, július és augusztus hónapokban. A több mint száz programot kínáló fesztivál több mint egy évtizede a budapesti nyár minőségi kulturális tartalommal és jelentős turisztikai vonzerővel bíró rendezvénysorozata, amely folyamatosságot biztosít a főváros életében, erősítve Budapest, a négy évszak fesztiválvárosának hírnevét.

A Budapesti Nyári Fesztivál 2016-ban is tizenkét héten, illetve hétvégén át kínál szuperprodukciókat – színházi előadásokat, opera- és musicalbemutatókat, táncelőadásokat, látványos show-kat, gyerekszínházat, színházi szemlét, jazz-, világzenei, klasszikus zenei és crossover koncerteket – számos műfajban, minden korosztály számára. A Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadok gazdag programválasztékukkal évente közel 80 000 hazai és külföldi látogatót vonzanak.

Június 10-én a Nemzeti Filharmonikusok nyitókoncertjével veszi kezdetét a Budapesti Nyári Fesztivál, amelyen közreműködik Yuja Wang kínai zongoraművész, vezényel: Kocsis Zoltán. Igazi csemegét kínál a két Verdi-opera bemutatója és az operagála-világpremier. A Traviata Anger Ferenc új rendezésében kerül színre június 24-én és 26-án Miklósa Erika és Giuseppe Filianoti olasz tenor főszereplésével, a Magyar Állami Operaház zenekarát és énekkarát Héja Domonkos vezényli. Az Otello szabadtéri bemutatóját július 29-és és 31-én tekinthetik meg Desdemona szerepében Rost Andreával, a címszerepben Marc Heller amerikai tenorral, az Operaház zenekarát Madaras Gergely dirigálja. Július 22-én igazi szenzációnak számít majd a Három tenor a Margitszigeten című operagála. A népszerű koncertshow hagyományát felújító világpremieren három fiatal sztártenor – köztük az amerikai James Valenti és a francia Sébastien Guéze – kel versenyre a közönség kegyeiért az operairodalom legromantikusabb dallamaival. Közreműködik a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, vezényel Halász Péter. Július 15-én kerül sor az immár hagyományosnak számító szimfonikus filmzene-koncertre Oscar/Zene címmel Nic Raine karmester és a Budapest Symphony Orchestra közreműködésével.

A musicalrajongókat az Eva Peron alakját és legendás személyiségét megelevenítő világklasszis Webber-musical, az Evita bemutatója várja július 8-án és 10-én. A 2016-os Shakespeare-jubileumhoz kapcsolódva, a két évvel ezelőtti nagysikerű Hamlet-vendégszereplés után újra a Margitszigeten vendégeskedik a londoni Shakespeare’s Globe, amely ezúttal A két veronai nemes című előadást mutatja be. A Rómeó és Júlia a Monte Carlo Balett előadásában elevenedik meg augusztus 5-én. A társulat Jean-Christophe Maillot igazgató koreográfiáját adja elő Prokofjev zenéjére.

A jazz- és könnyűzene-kedvelőket Stacey Kent koncertjével várják június 12-én. Július 3-án pedig a gitár világsztárja, Stanley Jordan ad koncertet különleges, nemzetközi formációban.

Augusztus huszadikán a Virtuózok tehetségkutató második szériájának legjobbjai adnak gálakoncertet, sztárvendég az Egyesült Államok egyik legjobb crossover vonóstriója, a Simply Three. A Magna Cum Laude zenekar egy különleges akusztikus-szimfonikus koncerttel búcsúztatja a nyarat augusztus 25-én.

A programok mellett a fesztivál 2016-ban is számos élményszolgáltatást kínál: Aludjon Budapesten komplex turisztikai csomagajánlatokat, a saját kikötőbe érkező Mahart színházi hajójáratot, a Margit Terasz étterem szolgáltatásait, újdonságként VIP-teraszt és az IBUSZ irodákban elérhető ötcsillagos csomagajánlatokat. A szervezők nem emelnek a jegyárakon, és számos elővásárlási kampányt szerveznek. A Budapesti Nyári Fesztivál ingyenes mobilalkalmazással idén még egyszerűbben, gyorsabban és kényelmesebben lehet hozzájutni az információkhoz és a belépőjegyekhez.

Bővebb információ:
www.szabadter.hu, Facebook/bnyfesztival, Instagram/budapest_summer_festival

hirdetés

kapcsolódó linkek

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai