hirdetés
hirdetés

Dübörög az ősz a hazai szállodákban

"Túlszárnyalja eddigi várakozásokat az ősz" - közölte a Portfolio-val Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Sokkal jobbak lettek a szeptemberi szállodai foglaltságok, mint, amire a nyári rekordforgalom után számítottak.

hirdetés

"Főleg a vidéki szállodák kezdik a régi formájukat hozni. Van egy két szállodalánc, ahol a szeptember jobban sikerült, mint a 2019-es hasonló időszak. A wellness szállodák hasítanak, leginkább a SZÉP-kártyás vendégek foglalnak bátran, de megérkeztek nagyobb számban a külföldi turisták is. A munkaerőhiány és az áremelkedés problémája azonban továbbra is fennmaradt. Az erős szeptember után talán még jobb október várható. Elindultak az autós turisták és egyre többen jönnek repülőjáratokkal is – vázolta a jelenlegi helyzetet Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Egyfajta fellélegzés van a szektorban, mert nemcsak a vidéki szállodák pörögnek jól, hanem most már a fővárosi szállodák is, átlagban 50 százalékos telítettséggel működnek. Budapestre főleg német, osztrák és cseh turisták érkeznek. Az autóval érkező vendégek pedig a vidéki wellness szállodákat célozzák meg.

Baldauf Csaba arról is beszámolt a portálnak, hogy a hétvégék szinte telítettek a kedveltebb fürdővárosok hoteleiben, ennek megfelelően a vendégéjszakák ára is magasabb. Az a vendég jár jobban, aki hétköznapokra is szabaddá tudja magát tenni, mert akkor olcsóbban jöhet ki az ősz végi, tél eleji pihenése.Sívó Roland, az AquaWorld Resort létesítményigazgatója úgy nyilatkozott, hogy a hotelnél egyelőre még csak nagyon halványan érzékelik azt, hogy fellendült volna ősszel a városlátogató turizmus, és például a Vadászati- és Természeti Kiállítás turisztikai vonzerejéből sem éreztek még semmit, ebben azonban a hotel elhelyezkedése is szerepet játszhat. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségétől is azt a tájékoztatást kapta a Portolio, hogy a Vadászati- és Természeti Világkiállítás egyelőre még nem okozott keresletélénkítő hatást a piacon, de a remények szerint a következő két hétben ez még változhat.

Baldauf azt is megosztotta a Portfolio-val, hogy a szektorban a legnagyobb fejtörést továbbra is az erőteljes béremelkedési ütem, illetve a munkaerőhiány okozza. A szállodaszövetségnél most azért lobbiznak, hogy a szűkös hazai munkaerőt külföldről tudják pótolni, egyszerűsített munkavállalói engedélyekkel.


(forrás: portfolio.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk