Egyszer volt, hol nem volt...

Nézzük a várat a magasban, ahol állítólag hollók tanyáznak ma is, hallgatjuk a mesét kevély várúrról, elrabolt lányról, harcias dadáról. Közben a mesebeli környezetben gyönyörködünk: haranglábból kinőtt kistemplomban, Böske néni házában, ahol kis kézműves pékséget rendeztek be, Vince Irénke palóc hímzésekkel teletűzdelt bemutatótermében.

Konstatáljuk, milyen erős a felhozatal Hollókőn „turistamacskából és -kutyából”, ahogy a helyiek nevezik a falujukba érkezőkhöz csapódó cicákat, kisebb-nagyobb ebeket.

ÓFALU: ÉVI 100-110 EZER LÁTOGATÓ

A Cserhát völgyében megbúvó Hollókő Magyarországon az egyetlen falu, amely szerepel az UNESCO világörökségi listáján, nem csoda, hogy egész évben özönlenek a turisták látni az élő falulegendát. A napokban fejezték be azt a nagyszabású projektet, amelynek keretén belül kétmilliárd forintot költöttek rekonstrukciós és újjáépítési munkákra, közterületek rendbetételére.

A HÚSVÉTI TOJÁS MELLÉ NÉGYCSILLAGOS SZÁLLODA

Eddig nem volt, jövő húsvétra viszont lesz Hollókőnek nemcsak büszke vára, hanem négycsillagos szálláshelye is. Az nem hír, ha egy 330 lelket számláló falu nem rendelkezik egy minden kényelemmel felszerelt, vadonatúj hotellel, az viszont inkább hírértékű, hogy egy helyi, nógrádi építési vállalkozó éppen itt vágott bele ebbe a monstre szállodai projektbe. Kizárólag minőségi alapanyagokkal, sok-sok fa és tégla beépítésével, hatalmas felületű üvegablakokkal, völgyre néző panorámával.

BELSŐ MUNKÁLATOK ZAJLANAK, FELÁLLT A STÁB

68 szobával, 160 fős étteremmel és tágas wellnessrésszel nyílik majd meg a ház, és bokrétaünnepséghez képest nagyon kedvező a helyzet, hiszen nem most érték el az épület legmagasabb pontját az építők, hanem gyakorlatilag már a belső munkálatok folynak. A tetőkre napkollektorok kerülnek majd, a szobák, jakuzzis lakosztályok, közös vendégterek naturális stílusban készülnek, tervezésükkor a belsőépítész kezét a hollókői Ófalu világa vezette. A menedzsment is felállt már a házban, tagjai: Kovács József tulajdonos, Paraczky Péter szállodaigazgató, Mészáros Tibor éttermi igazgató, Kovács Miklós értékesítési igazgató és Cseh Gábor konyhafőnök.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.