hirdetés
hirdetés

Eladó egy budapesti szállodaépület

Az egyik az egészségügyi minisztérium Arany János utcai egykori irodaháza, a másik a budai Várban, a Szentháromság téren álló Burg hotel, amelynek sorsát a kormányzati építkezések dönthették el.

hirdetés

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) egy héttel ezelőtt adott ki közleményt arról, hogy újabb nagyszabású portfóliótisztítást indít és "folytatja az állami feladatellátásához nem szükséges ingatlanok piaci értékesítését". Nem engedi el magyar kormány a bedőlt Malév-leány kezét Július végétől több ütemben hirdetnek meg ingatlanokat (14 darab, különböző ingatlanokból álló csomagot és több mint 30 egyedi tételt) az állami vagyonelemek értékesítésére létrehozott elektronikus aukciós rendszerben (EAR).

Forrás: napi.hu
Forrás: napi.hu
 

Az MNV online aukciós felületén jelenleg 165 ingatlanra, ingatlancsomagra vagy telekre lehet licitálni, ezek kikiáltási ára a tízezrestől a milliárdos nagyságrendig terjed. Kitűnik közülük a legmagasabb irányárral, több mint 5,5 milliárd forinttal a Megújító I. ingatlancsomagnak nevezett tétel.

Ennek egyik eleme a budai Várban, a Szentháromság tér 7. szám alatt lévő egykori Burg hotel. Az épületet 1,6 milliárdra (nettó 1,26 milliárdra) taksálta az állami vagyonkezelő.

A vendéglátóipari befektetők érdeklődését keltheti fel igazán a Szentháromság téren a Mátyás templommal és a Halászbástyával szemben álló Burg hotel ingatlana. Az MNV árverési hirdetménye szerint a műemlék besorolású ötszintes ingatlan 1975-ben épült, jelenleg használaton kívül áll, 2019-ig hotelként üzemeltették, 26 vendégszobával, a földszinten két utcai bejáratos üzlethelyiséggel. (A területe 656 négyzetméter, az összes hasznos alapterület mintegy 1500 négyzetméter.) Az épület vasbeton födémes és vasbetonvázas, átépíthető, de az ingatlan beépítettsége alapesetben nem növelhető. Az ingatlan per-, teher- és igénymentes; arra a budavári önkormányzatnak nincs elővásárlási joga.

(forrás: napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai