hirdetés
hirdetés

Élsportolók elszállásolásával pörgeti forgalmát az Airbnb

A szálláshely-szolgáltató vállalat egy év alatt már a második formabontó programot hozza tető alá a Nemzetközi Olimpia Bizottsággal - írja az Eurosport.

hirdetés

A „békeidőben” (tehát a vírus előtti és reményeink szerint a vírust követő időszakban is) nagy népszerűségnek örvendő Airbnb is egyike az olimpiai világszervezet tizenöt legnagyobb támogatójának. A közösségi szállásadó rendszer 2019 novemberében kötött öt olimpiára szóló támogatói szerződést a NOB-bal, amelynek értelmében a cég 2028-ig kötelezte el magát az olimpia támogatása mellett.

A napokban ezt az együttműködést sikerült a feleknek új szintre emelniük egy új, az alap szponzorációs kereteken felüli programmal. Mindannnyian tudjuk és saját bőrünkön érezzük, hogy a COVID-19 világjárvány felbukkanása óta az utazás és a szállásfoglalás tulajdonképpen teljesen megszűnt létezni világszerte. Az egyre inkább újrainduló világban azonban a sportolók továbbra is úton vannak, edzésre és versenyekre járnak, utazásaik alkalmával pedig meg is kell szállniuk valahol.

A sportvilágra is komoly csapást mérő gazdasági nehézségek hatására pedig az edzés- vagy versenyhelyszínen való szállásfoglalás egyes sportolókra, jelen helyzetben nagyon komoly, sokszor akár megoldhatatlan terheket ró. Ezt a helyzetet ismerte fel az Airbnb, amely a NOB-bal egyetértésben a teljes szponzorációs időszakra érvényes szállásfoglalási pályázati rendszert jelentett be a minap.

A bejelentés szerint a szponzor a következő nyolc évben vállalja, hogy éves szinten 500 sportolónak biztosít fejenként 2000 USD értékű Airbnb szállásokon beváltható kuponokat. A kezdeményezés célja, hogy a sportolókat mentesítse a szállásköltségek alól, egyúttal pedig ezáltal kicsit saját, mostanában pangó forgalmát is felpörgesse.

 Forrás: Eurosport

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai