hirdetés
hirdetés

Ismét egy hotelépület az MCC tulajdonában

Megújul, és új funkciót kap Miskolc belvárosában a leromlott állagú Avas szálló. Ahogyan a budapesti Flamenco és a debreceni Aranybika esetében, itt is a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) került a képbe.

hirdetés

A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) az év elején megvásárolta az épületet, a felújítást követően a tehetséggondozást végző szervezet jóvoltából az ingatlan egyszerre szolgál majd oktatási célokat, ad otthont rendezvényeknek, lesz szálláshely, illetve nyitott rendezvényekkel járul majd hozzá a helyi közösségek építéséhez.

Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke arról szólt, hogy az Avas szálló épületében oktatási és tehetséggondozási tevékenységre alkalmas helyiségek mellett kollégiumi férőhelyeket alakítanak ki, valamint olyan közösségi tereket hoznak létre, amelyek a helyiek és az ide látogatók számára is hozzáférhetők lesznek. Hangsúlyozta, ahol csak lehet, az MCC törekszik arra, hogy az épületek fenntartása a lehető leginkább költséghatékony legyen. Az alapítvány elképzelhetőnek tartja, hogy bizonyos funkciókkal tovább bővíthető az épület, így kávézó, könyvesbolt vagy kereskedelmi szálláshely is létesülhet.

A vidéki központok kialakítása, felújítása több városban párhuzamosan zajlik. Az MCC a központok létrehozásával, a lehető legtöbb helyen nagy múltú, de nagyon rossz állapotú, elhanyagolt épületek felújításával az épített örökségünk megóvásához is hozzájárul - mondta Orbán Balázs.

Május elején írtunk arról, hogy a debreceni Aranybikát is megvásárolta a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány és oktatási központot, régi szárnyában pedig kereskedelmi szálláshelyet alakítanak ki.

Márciusban írtunk róla, hogy a Danubius Hotels egyik budai, frekventált helyen fekvő szállodája, a Hotel Flamenco az oktatási intézmény budapesti központjaként szolgál majd, amíg az MCC Somlói úti centrumát felújítják.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk