hirdetés

Nem írják be ezt az évet Bük és Sárvár turizmusának aranykönyvébe

Bük és Sárvár idén fekete évet zár, az Őrségben viszont a járvány miatt kiesett hónapok ellenére jelentősen nőtt a forgalom a kisebb szálláshelyeken, írja a Vas megye online hírportálja, a vaol.hu.

hirdetés

Bükkel kacsolatban a település jegyzője, dr. Tóth Ágnes elmondta: a városban eltöltött vendégéjszakák száma 2019-ben január és július között tavaly 436 473 volt, míg az idén csak 222 579, azaz alig több mint fele az előző évinek.

Danubius Hotel Bük / booking.com
Danubius Hotel Bük / booking.com

Németh Gyula, a Büki Szobakiadók Szövetségének elnöke szerint a koronavírus-járvány miatt június végéig szinte nem volt vendég Bükön. A július és az augusztus azonban hozta az ilyenkor szokásos forgalmat. A szeptemberi foglalásokat viszont már visszamondták, tehát az őszi szezon is nagy eséllyel kiesik. 

Holpert Krisztina TDM-referenstől, a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft munkatársától a vaol.hu megtudta, hogy a sárvári fürdőben június 12-e és augusztus 3-a között a tavalyihoz képest mindössze 70 százalék volt a látogatók száma. A vendégéjszakák tekintetében ígéretes volt a január és a február kiugróan magas adata. Március és május között az előző évben havonta 45 és 52 ezer között volt a vendégek száma, ez az idén a három hónapban összesen is alig haladta meg az ezret. Júniusban is csak az előző évinek a harmada volt a vendégéjszakák száma, de a júliusi mintegy 51 ezer vendég­éjszaka sem közelítette meg az előző év mintegy 78 ezres adatát.

Neisz Eszter Kőszeg határában, a Pogányok szőlőhegy bejáratánál, a nyolcezer négyzetméteres egykori családi birtokon üzemelteti öt vendégházát. A hírportálnak elmondta, hogy ó a júliusi és augusztusi foglalások jóval magasabbak voltak a tavalyinál, így kiegyenlítette a járvány miatt kiesett tavaszi hiányt. 

A teljes cikk elolvasható: itt.

(forrás: vaol.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint lesznek újabb bértámogatási intézkedések?

Kiadónk társoldalai