hirdetés
hirdetés

Nyárra telt házat vár a Hotel & More

Klemm Balázs, a Hotel & More Group tulajdonosa, vezérigazgatója a 2020-as és a 2021-es turisztikai idényről és a szektor jövőbeli kilátásairól.

hirdetés

Dübörgött a tavalyi nyár

Elmondta, 2020. júniusában berobbant a turizmus, majd hónapokig dübörgött, végül nagyon jó nyarat zártak. Olyan kiemelkedő forgalmú nyár volt, amely a 2019-es évet is felülmúlta sok helyen. Szeptember elején azonban már csökkent a forgalom, olyan helyeken is, ahova egész évben érkeznek turisták, ilyen például a külföldi vendégek által is látogatott Hévíz és a Balaton-part.

Télre sem zártak be

Novemberben nem hirdettek üzemszünetet, szállodáik továbbra is oktatási, üzleti és gazdasági céllal érkező vendégeket fogadnak. Azért, hogy a személyzetüket mozgásban tartsuk, éltek a bérkedvezménnyel is, ami eredményeképpen minimális forgalommal, de most is üzemelnek a szállodáik.

Elsődleges szempontuk a munkavállalók megtartása volt, készülünk a nyári előszezonban az „újranyitás”-ra. Ennek elengedhetetlen feltétele az, hogy képzett, tapasztalattal és helyismerettel rendelkező munkatársakkal tudják a vendégeket nagyobb létszámban újra fogadni.

5-10 százalékos vendégforgalom

Az elmúlt hónapokban 5-6 százalékos vendégforgalmuk realizálódott, néhány hotelben pedig 10 százalékot is tudta generálni. Ez annak volt köszönhető, hogy sok nagyobb vidéki városban üzemszünetet hirdettek a környező szállodák, így a Hotel & More szállodáiba jelentkeztek be a vendégek - részletezte Klemm Balázs, aki azt is elmondta, milyen változtatásokat hoztak létre az elmúlt egy évben.

Felújításokra fordították az időt 

"Hoteljeinkben pedig különböző felújítási munkálatok zajlottak a közelmúltban, és még zajlanak is néhány helyen. Minden szobát és közösségi helyiséget kifestettünk, a gépészeti elemek karbantartása és felújítása is megtörtént. Ahol wellness részleggel is rendelkezünk, ott leengedtük a vizet, kijavítottuk az esetleges szerkezeti hibákat, és szükség esetén a gépészeti szerkezeteket is felújítottuk - mondta a vezérigazgató, aki azt is elárulta, milyen jövőbeli terveket és célokat állítottak fel.

Vidék idén is nagyon megy

Úgy véli a szakember, hogy vidéken be fog robbanni ismét a turizmus, működni fog, hiszen a külföldi utazások csak korlátozott számban vehetőek igénybe. Szerinte az emberek továbbra is tartanak a vírustól, és amíg a teljes átoltottság nem történik meg, addig a belföldi nyaralást részesítik előnyben.

A vidéki turizmus ezért mindenképpen hasonlóan jól fog alakulni, mint ahogy alakult 2020 júniusától egészen 2020 októberéig. Viszont Budapesten 2022-ben éled újjá a turizmus, de csak 2024-re fogja elérni a 2019-es szintet.

A nyitás az átoltottság függvénye

Arra számít, hogy a nyitás az átoltottság függvénye lesz, május előtt egy részleges, csökkentett üzemmódot engedő nyitás várható szigorított feltételek és előírások betartásával.

Sokan sajnos elvesztették a munkájukat, hiszen voltak a szakmának olyan szereplői, vállalkozásai, ahol a tulajdonos, üzemeltető nem bírta pénzügyileg tovább működtetni a vállalkozását, be kellett zárnia.

A vezérigazgató nagyon bízik a fiatal generációban, akik most diplomáznak, mert ők újító energiájukkal fel tudják frissíteni ezt a szakmát.

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai