hirdetés
hirdetés

Meghívás egy hévízi Danubius-ház évfordulóján

Tökéletes hétvége

Működésének negyvenedik évfordulója alkalmából április 8–10. között a hévízi Danubius Health Spa Resortban (DHSR ) jártunk, ahol kiderült, mit nyújt a hévízi ház ma a vendégeinek.

hirdetés

Hévíz első gyógyszállodájaként Finta József tervei alapján épült a ház negyven éve. Ennyi idő alatt számtalan rendezvény, sok átépítés, felújítás zajlott, több százezer gyógyulni és feltöltődni vágyó vendég fordult meg az egykori Thermal Hotel Hévíz szállodában, amely 2006-ban új nevet kapott.

Végre felújítás!

A most jubileumát ünneplő hotelben Mácsai Péter, a hévízi Danubius-házak igazgatója elmondta, büszke arra, hogy mindkét hévízi szálloda részese a Danubius- lánc felújítási folyamatainak, amelynek mozgatórugói a cash-flow, a várható megtérülés, illetve a tulajdonosi bizalom.

Mint ismeretes, a Danubius szállodalánc többségi tulajdonosa tavaly kivásárolta a kisebbségi részvényeseket, az év végére kivezette a szállodavállalatot a tőzsdéről, jelenleg a Danubius privát cégként üzemelő, zártkörű részvénytársaság. A házak felfrissülését pedig nemcsak a vendégek, hanem a dolgozók is nagyon várták már az elmúlt két-három évet megelőző időszakban.

Gyertyafényes kastélytúra

Európa legnagyobb természetes termáltavának szomszédságában, varázslatos mikroklímában, léleknyugtató zöld környezetben minden adott a kiürült energiaraktárak feltöltéséhez, a pihenéshez, rekreálódáshoz. Emellett a számtalan látnivaló, a színes programok is említést érdemelnek, amelyekkel azok találkozhatnak, akik Hévízt választják pihenésük helyszínéül.

Érkezésünk estéjén gyertyafényes kastélytúrára indultunk a keszthelyi Festetics-kastélyba, ahol korabeli ruhába öltözött túravezetőnk számtalan érdekességet mesélt a Festetics családról és a kastély egykori lakóinak mindennapjairól.

Modern köntöst kapott a DHSR Aqua fogadótere
Modern köntöst kapott a DHSR Aqua fogadótere

Különleges kertművészet

A Festetics-kastélyban tavaly több mint kétmilliárd forintos fejlesztési program valósult meg. A munkálatok három fő helyszínen zajlottak: a kastély főépületében megújult a főbejárat és környéke, az emeleti kiállítás, a pincében található bormúzeum területe, az irodaszárny, a gazdasági bejárat és a hűtőgépház, valamint az ideiglenes kiállítótér, összesen több mint 1500 négyzetméteren. A leromlott állapotú egykori Amazon szállót 1,1 milliárd forintos beruházással mentették meg az enyészettől. A felújított épületben Főúri utazások címmel nyílik állandó kiállítás, valamint veteránautó-látogatóközpont is helyet kapott. Az épületben kulturális programok számára alkalmas multifunkcionális rendezvényhelyszínt is kialakítottak. A beruházás harmadik elemeként megújult a kastély pálmaháza, lepkeház és növényház is része a látogatói útvonalnak. A történeti kastélyparkot az eredeti, 1880-as évekbeli tervek alapján állították helyre, akkor, amikor a viktoriánus kertművészet kiemelkedő volt.

Wellness – felsőfokon

A hétköznapok stresszes életvitelével és az állandó időhiánnyal csak úgy lehet felvenni a harcot, ha az egészségmegőrzésre és az aktív pihenésre, mozgásra, relaxálásra időt szakítunk. A Danubius hévízi házának gyógyászati részlegén mindenkit kényeztető kezelésekkel várnak. A házban gyógymasszázsok, iszappakolások, az Emporium wellnessés szépségszalonban luxusszínvonalú arckezelések, wellnessmasszázsok, aromafürdők állnak a vendégek rendelkezésére. A vízi világ területén az élményfürdőben víz alatti zene és esténként fényjáték szól. A szállodában májustól szeptemberig kerti termálmedence és napozóterasz is van. A hagyományos finn szauna és gőzfürdő mellett többféle szaunaszeánsz, kerti rönkszauna, kíméletes bioszauna, sóbarlang-terápia is rendelkezésre áll.

Aqua: gyógy-, wellness- és családbarát

Az érkezésünkkor hallott látványos megújulást, felújításokat a Danubius Health Spa Resort Aqua üzemeltetési igazgatója, Mészárosné Sallai Hilda mutatja meg. Ez a szálloda közel tíz évvel fiatalabb a másiknál. A közel 200 millió forintos beruházással megújult a szálloda bejárata és fogadótere, valamint a szállodai szobák egy részét is felújították. A hatodik és a hetedik emeleti szobák modern dizájnnal, a mai igényeknek megfelelő színvonalon várják a vendégeket. A szálloda érdekessége, hogy habár elsősorban gyógyszállodaként működik, wellness- és családbarát hotelként is megfelel. A standard szobákon és megújult lakosztályokon túl kifejezetten a családosoknak készült gyerekbarát apartman is található itt. A szálloda gyógyászati része 2008 óta, amióta a DHSR Aqua all inclusive szállodaként működik, többlépcsős felújításon esett át, és frissült az étterem dizájnja is.

Álomgasztronómia

A Danubius-házak mindegyikénél isteni a konyha, nincs ez másként a hévízi szállodák esetében sem. Mi is kóstoltunk melegen füstölt, töltött tokhalfilét, medvehagymás zsemlegombóccal szervírozott kakaseszenciát, rántott borjúlábat citrusos brizzel, húsával bélelt kacsacombot lilakáposzta- pürével, hízott kacsamájjal és sült almával. A menüsort sajtok, csokoládés desszertek zárták, és mindegyik fogáshoz magyar bort töltöttek a poharakba.

Tökéletes hétvége Hévízen, hazafelé azt számolgatjuk, hétfőn már csak négyet kell aludni, és akár vissza is térhetünk.

Gyarmati Petra (Hévíz)
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai