hirdetés

Tschüss 2020!

Bakody Katalinnal, a Jab Josef Anstoetz Magyarországi Képviseletének vezetőjével végigvettük, csapatával milyen munkákban vettek részt 2020-ban. 

hirdetés

A mögöttünk lévő év mindenki számára nehéz volt, mi sem voltunk kivételek ez alól. De a 2020-ban ránk bízott és elvégzett munkáink alapján megállapíthatjuk, hogy sikeres esztendőt zártunk. Igaz, ehhez sokat tett hozzá, hogy a covid-időszak első, majd a második hulláma alatt egy pillanatig sem álltunk le. A budai Jab Villa is végig nyitva tartott, és bár szigorú biztonsági előírások betartása mellett, de folyamatosan fogadhattuk partnereinket, valamint időre szállítottuk a megbízás szerinti helyekre textileinket, egyéb megrendelt termékeinket.

Határon túl is

Sőt, annyira jól ment a munka – persze jó adag logisztika is szükséges volt hozzá -, hogy még a határon túlra is teljesíthettük a 2020. esztendőre szóló megbízásokat. Például időben be tudtuk fejezni az erdélyi, valamint osztrák területre szóló munkáinkat, sőt az olaszországi Dél-Tirolban is teljesítettük az onnan érkező izgalmas kihívást.

Kiknek dolgoztunk a múlt évben? 

A Danubius Csoport ránk bízta például összes hazai házában, valamint az erdélyi Szovátán található szálláshelyének felújítása során a teljes textilezést. Így részt vehettünk a felújítási munkákban Bükkön, Füreden, a budapesti hotelekben – Aréna, Astoria, Béke –, valamint a Danubius Ensana-brandjeinek házainak, a margitszigeti két hotelben és Hévízen lévő szállodák vendégszobáinak új kialakításában. Volt, ahol a folyosókon, a lobbiban a mi textileinkkel, tapétáinkkal találkozhatnak majd a vendégek, ha végre ismét kinyithatnak a szállodák a most még tartó lezárások után.

Danubius Hotel Bükfürdő
Danubius Hotel Bükfürdő

2020-ban elkészült – sokszor a tavalyi évre tervezett, ámde idénre tolódott – házak berendezésében is aktívan részt vettünk. Ilyen volt többek közt a pesti Dunaparton álló Hotel Visionban végzett munkánk, ahol a vendégszobákba szállítottunk textileket, vinyl padlót, sőt, az ágyvégek műbőr burkolata is mind Jab-termék. Különleges kihívásnak számított, mivel a pandémia miatt a ház belsőépítésze Luxemburgban ragadt, onnan irányítva a budapesti munkát, ezért a Jab Villában vele a világhálón keresztül közösen válogattuk ki a párnák és az ágysálak anyagait.

Hotel Vision
Hotel Vision

Másik érdekes és a 2020. év egyik igencsak szép feladata volt a BOTANIQ Turai kastély textileinek szállítása. A luxust biztosító taftok, selymek, bársonyok használata, a viszkóz hatású, bamboo silk-et idéző szőnyegek felterítése miatt ez emlékezetes feladatunk volt az elmúlt évben.

BOTANIQ Turai Kastély
BOTANIQ Turai Kastély

Épp úgy, ahogy a balatonszántódi Balaland-ba történő blackout-ok szállítása, vagy a fővárosban szintén nyitásra váró Hotel Alice vendégtereibe, szobáiba került textilek, szőnyegek. 

Különleges feladatok

2020 egyik legszebb, leginspirálóbb környezetében zajló feladataink közé tartozott a tatai Platánba került függönyeink, bútorszöveteink, ágytakaróink, párnáink, falikárpitjaink és tapétáink, hiszen itt izgalmas volt, hogy szinte mindegyik helyiségben különböző témák szerepeltek különböző enteriőrben – a tervező elképzelése szerint .

Platán Tata
Platán Tata

A tavaszi nyitásra váró esztergomi Mária Valéria Hotel is szerepelt a munkáink között, épp úgy, akárcsak a pesti Elysiumban ötcsillagos luxuslakások függönyözése.

A sárospataki Hotel Bodrogba a függönyökön, ágysálakon kívül vinyl padlót is szállítottunk, Egerben, a nyáron megnyílt Hotel Allure függönyeit, ágysáljait, párnáit is tőlünk rendelték, akárcsak ugyanott a Dzsinn szobáiba került textileket, a helyiségek vinyl padlózatát.

Mi is izgatottan várjuk már a híres írónak, Kertész Imrének emléket állító Emlékház megnyitását, ahová egyedi fejlesztésű szőnyeg elkészítésével, valamint rolók, függönyök beszállításával bíztak meg minket.

Kertész Imre Emlékház
Kertész Imre Emlékház

Pesten és a fővároson kívül is

Dolgoztunk még a belváros Szervita téren, az Emerald Hotelben, valamint a nyugati határ mentén, Kőszegen a Bencés Rendház klasszikus stílusú függönyei is tőlünk valók, ahogy a pesti Palotanegyed egyik ikonikus épületének, a Károli Gáspár Csekonics Palota nagy magasságú, impozáns tereibe a drapériákat, valamint a földig érő ablakaihoz klasszikus függönyöket is mi szállítottuk. Igaz, először ezeket a munkákat másra bízták, azonban később a feladat hozzánk került.

A Balaton déli partjának végén, a Kristinus Borbirtok vendégszobáihoz szükséges textileket is mi szállítottuk, és ha már a vendéglátásnál tartunk, hadd osszunk meg még egy örömhírt: a hamarosan nyíló, és a közönség körében biztos nagy népszerűségnek örvendő pesti, belvárosi Rumour Bistro függönyei is tőlünk valók. A nyitásra váró hely sikerének záloga különben, hogy Rácz Jenő lesz a ház séf-házigazdája, Gerendai Károly társtulajdonos mellett.

Régen Atlas Hotelként volt ismert az a budapesti szálláshely, amely átalakítása során Impulso Fashion Hotel nevet nyerte el, itt szintén a mi kollekcióinkból választották ki a szobákba kerülő függönyöket, ágysálakat, párnákat.

Szintén a tavalyi év egyik szép feladata volt a cseh tulajdonú CPI-lánc egyik budapesti tagjánál, a MaMaison Residence Izabella szobáinak felújítási programjában való részvétel - itt is tőlünk érkeztek a házba a textilek. A CPI-lánc két hoteljében – a Startlight-ban és a Funky-ban - mintaszobákat készítettünk.

MaMaison Residence Izabella
MaMaison Residence Izabella

A lista korántsem teljes, a felsoroltak és a további kisebb és nagyobb munkáink mind szépek és emlékezetesek maradtak, feledtetve a 2020. évet nagyban meghatározó világjárványt. 2021-et már nagyon várjuk, mert tudjuk, a vakcina színre lépése után, a korlátozások feloldásával beköszönt hamarosan mindannyiunk életébe egy nagyon is megérdemelt szebb, új és jóval nyugodtabb világ.  (x) 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei év hátralévő részét?

Kiadónk társoldalai