hirdetés

Berber kuszkusz, andalúz falu és Star Wars

40 viszonteladó irodának mutatta meg tunéziai kínálatát a Taurus Reisen. A csoportot az utazásszervező két partnerese, Takács Ildikó és Sikorszki János vitte végig a tunéziai El-Mouradi szállodákon. 

hirdetés

Az iroda keddenként Debrecenből, péntekenként pedig Budapestről a Syphax Airlines chartertársasággal megy Monastirba, kedden, szerdán ugyancsak Monastirba, csütörtökön pedig Djerbára repülnek a Tunisair gépeivel Budapestről.

A monastiri reptérre való leszállás után rövid transzferrel jutottunk el Yasmin Hammametbe, a 4 csillagos El Mouradi El Menzah szállodába, ahol az első 2 éjszakát töltöttük. Az érkezés másnapján ellátogattunk a 4 csillagos El Mouradi Beach Hotelbe, majd a történelmi óvárost nézhette meg a csoport Medinában.

A harmadik nap a kirándulásé volt. Megnéztük Tunisz, Karthágó és Sidi Bou Said turistalátványosságait. Várost néztünk Tuniszban, az ország fővárosában, vásárolgattunk a bazárban, majd múzeumlátogatással folytattuk, a Karthágói Múzeumban. Karthágóban - mely az egykori pun birodalom legendás gazdagságú fővárosa volt, Antoninus Pius császári fürdőjének maradványait és a város romjait felfedeztük fel.

Délután a lélegzetelállítóan gyönyörű és csodálatos fekvéséről híres andalúz művészfaluba, Sidi Bou Said-ba látogattunk. Miután jól kinézelődtük magunkat, elindultunk aznap esti lakhelyünkre a 4 csillagos El Mouradi, Skanes Beach Hotelba.

A hétfői nap teljesen egészében szállodalátogatással telt. Csoportunk járt az 5 csillagos El Mouradi Palm Marina, a 3 csillagos El Mouradi Club Selima, a 4 csillagos El Mouradi Kantaoui, az 5 csillagos El Mouradi Palace és a 4 csillagos El Mouradi Port El Kantaoui hotelekben.

A kedden újra világot látni indultunk, az úti cél Djerba szigete volt, de útközben megtekintettük El Jem-ben a világhírű Amfiteátrumot, majd a Star Wars egyik forgatási helyszíne felé, Matmatába vettük az irányt, ahol egy igazi berber szállodában fogyasztottuk el kuszkusz ebédünket. Djerbán, fejünket a 4 csillagos El Mouradi Djerba Menzel Hotelban hajtottuk nyugovóra.

Reggel, a sziget szállodáit néztük meg, köztük a 3 csillagos Miramar Petit Palaist és a 4 csillagos Miramar Djerba Palacet.

A túra, hazaindulás előtti utolsó napjának délelőttjét utazással töltöttük Mahdia felé. Megérkezésünk után megebédeltünk a 5 csillagos El Mouradi Mahdiaban, és utolsó szállodaként megtekintettük a 3 csillagos El Mouradi Cap Mahdiát.

A hazaindulás kora hajnali ébredéssel kezdődött, hajnali 5 órás gépindulással folytatódott, majd budapesti idő szerint reggel 8 órai leszállással zárult.

Az utazási iroda tulajdonosa a 17 tagból álló El Mouradi szállodalánc, a Societe Touristique El Mouradi.

A Sunshine Holiday Group londoni érdekeltségű, de tunéziai központú cég, tagja az ABTA-nak, valamint az El Mouradi tunéziai szállodaláncnak. Napjainkra vezető tunéziai specialistává nőtte ki magát, szakmailag tapasztalt, felkészült szakemberekkel a háttérben, saját charterjáratokkal.

A résztvevők véleménye szerint, átfogóan megismerhettük a Taurus Reisen tunéziai ajánlatait, így egy hasznos, érdekes programokkal teli, tanulmányúton vagyunk túl!

Köszönjük a Taurus Reisen meghívását!

Csirke Zsolt
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai