hirdetés
hirdetés

Svájci mese az MSE-vel

Az MSE Tours új irodát nyit Pécsett, utat indít Iránba, és Svájc továbbra is kiemelt területük. Svájcról pedig Urs Weber, egy igazi svájci beszélt.

hirdetés

Bármennyire is kézenfekvőnek tűnik a M(e)SE szó a betűszó feloldására, valójában 25 évvel ezelőtt a Magyar Síelők Egyesülete, ma pedig a Művészet- Sport- Egészség jelszavakat a zászlajára tűző utazási iroda rejlik mögötte. Az igényes utasok egyéni programjainak kidolgozásában rejlik erejük és sikerük. E téren kiemelt célterületük Svájc.

Urs Weber, a Svájci Idegenforgalmi Hivatal ausztriai és magyarországi vezérképviselője az alpesi ország lakosainak közismert szívósságával fáradozik azon, hogy belássuk, a szépség, tisztaság és biztonság nem luxus! A Schweiz Tourismus szerint a jelek kedvezőek, és térségünkből a beutazás ismét elindulhat egy lassú növekedési pályán. Már legalább száz éve tántoríthatatlanul tudják, mi Svájc vonzereje, hogyan kell ezt őrizni és elérhetővé tenni, valamint az adott korszak legkorszerűbb reklámeszközeivel népszerűsíteni.

Ami pedig Európa egyik legkisebb államát (ha hegyeit kiterítenék, németországnyi lenne) illeti, a négynyelvű ország lakossága teljes összhangban hozza meg döntéseit. Az autós közlekedés csökkentése érdekében, ahova csak lehet vasutat, felvonókat építettek, tökéletességre fejlesztették és összehangolták a tömegközlekedést (Swiss Pass); évente minden svájci lakos 2000 kilométert vonatozik! A legendásan szép, érintetlen alpesi vidéken vezető pályán híresen tiszta, panoráma ablakos expressz vonatok közlekednek (Glacier, Bernina, Golden Pass), felvonók, hegyi vasutak repítenek a csúcsokig.

A hagyományaihoz kőkeményen ragaszkodó svájciak ugyanakkor élen járnak az internet alapú kommunikációs fejlesztésekben, az okos telefonokra telepíthető applikációk minden turisztikai tudnivaló elérését lehetővé teszik. A családosoknak síszezonban Davos és Klosters az ideális, itt négy völgylift áll a kezdő gyermekek rendelkezésére. A síoktatók - akik úgy ismerik a környezetüket, mint a tenyerüket - „myTop10” néven összefoglalták a legváltozatosabb egyéni elvárásnak megfelelő javaslataikat. A kedvező áru szállásajánlatok elérhetősége (MySwitzerland.com/preiswerteschweiz).

Aki unja már a telet,Tessinben a tavaszba érkezik. A Locarno Camelie a világ egyik legnevesebb virágkiállítása már április első napjaiban nyit. Gambarogno botanikus kertjében 350 féle magnólia, azálea, rododendron és kamélia hamarosan bontogatja szirmait. Morcote-ben a Scherrer park paradicsomi, szubtropikus kertjében világhírű épületek másolataiban, szobrokban gyönyörködhet a látogató.

A MSE Tours idén új irodát is nyit Pécsett, kulturális utazásainak palettáját (Szentföld; Selyemút; Latin Amerika országai) tovább bővíti, tavaszi indulással a perzsa kultúra felfedezésére, Iránba indítanak utakat.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai