hirdetés
hirdetés

10 esetben bírságolt az MKEH fekete utazásszervezőket

A MUISZ elnökségi ülésén Békési Tamás, az MKEH főosztályvezető-helyettese számolt be az elmúlt másfél év eredményeiről.

hirdetés

A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége elnökségi ülésén Békési Tamás, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal főosztályvezető-helyettese számolt be az elmúlt másfél év eredményeiről, ami a fekete utazásszervezést illeti.

Molnár Gabriella, a MUISZ elnöke elmondta, hogy az ő együttműködésükkel az MKEH is igyekszik hatékonyabban eljárni az illegális utazásszervezők ügyében, ezért hívták meg Békési Tamást az elnökségi ülésre, akitől azt kérték, ossza meg a jelenlévőkkel az eddigi eredményeket.

Békési Tamás kérdésünkre elmondta, hogy az elmúlt időszakban 57 bejelentést vizsgáltak, amelynek zöme a MUISZ-tól érkezett, ebből 10 esetben tudták megállapítani az illegális utazásszervezés tényét, és ennek alapján komoly összegű bírságokat szabtak ki, összesen közel 3 millió forintot.

A CSER „S” Tours Utazási Iroda Kft. (Kaméleon Travel) 200.000 forintos bírságot kapott, a Travel Games Utazási Iroda Kft.-t 300.000 forintra büntették, a Las Palmeras Kft.-t 100.000, a Kékrubin.hu Légi Bt.-t 300.000, a Dynamic Events Kft.-t 450.000, a Moon Travel Holding Kft.-t 400.000, a CL Travel Szállítási Kft.-t 400.000 és a Karintia Travelt szintén 400.000 forintra bírságolták, illetve két magánszemély is pénzbüntetést kapott jogtalan utazásszervezés okán.

A 400.000 forintra bírságolt Moon Travel Holding Kft. a www.luxusutazasok.com-on és a Deal LX online kuponos oldalon egzotikus desztinációkba kínálta utazásszervezői szolgáltatásait, ezzel az üggyel korábbi cikkünkben mi is részletesen foglalkoztunk, a Karintia Travel megbírságolásával kapcsolatban pedig ide kattintva olvashatja el cikkünket.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk