hirdetés
hirdetés

Európa hét legtitkosabb nudista strandja

Nos, igaz, hogy nincs is jobb annál, mint anyaszült meztelenül a tengerbe vetni magunkat - vág bele a Huffington Post szerzője kontinensünk legtitkosabb nudista strandjainak felsorolásába.

hirdetés

És akkor, lássuk! A spanyol Almeria melletti Playa de los Muertos-szal nyitunk, melynek titkát a helyiek nem annyira szívesen osztanák meg. De, hát... Mindenesetre a fenékig átlátszó vízben remek móka a sznorkelezés. (Légzőcső, maszk és egy a békatalp, a többi pedig hadd himbilimbizzen!)

Ugorjunk át Olaszországba, a Spiaggia di Guvano-ra, Cinque Terre-be. A strandra egy sötét alagúton át vezet az út, de ami ott vár, az kárpótol az alagút minden sötétsgéért.

Ha már Itália, akkor Horvátország sincs messze. Harmadik helyen a Jerolim szigetének Kordovan strandja szerepel, melyet korábban a CNN a legjobb naturista strandnak nevezett. Ez annyira eldugott, hogy még helyiek közül sem mindenki ismeri.

Nudisták (fotó: wikimedia, Albert Yam)
Nudisták (fotó: wikimedia, Albert Yam)

A szomszédságnál egy kicsit messzebb van az angliai Devon, ahonnan a Wild Pear Beach került be a válogatásba. A szirtek tövében szerényen megbújó köves és homokos kis öböl, mintha nem is a hűvös klímájú szigetországban lenne. Ha süt a nap.

Akkor menjünk megint kicsit délre! Franciaországból a Vendays-Montalivet-i CHM Montalivet vált a válogatás részévé. A Côte d'Argent sűrű fenyvese mögött megbúvó part Európa egyik leghosszabb homokos partja.

Görögország következik a krétai Red Beach-csel. Itt lehet napernyőt bérelni, kávét venni, a görög naturisták pedig jófejek.

Portugália zárja a sort; Adegas Beach, Odeceixe. Ez egyike Portugália hét hivatalos nudista stradjának. Egy falépcső vezet a nagy hullámoktól mentes partra; cunami nem fog jönni, zsupsz a tengerbe!

(forrás: Huffingtonpost.com)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk