hirdetés
hirdetés

A Jövő Útjain – Együttműködési megállapodás

A GYSEV és a MOBILIS, a Leonar3Doval és a VSOFT-tal, valamint a Rómer Flóris Múzeum és a Széchenyi Egyetem szakmai támogatásával rajzpályázatot hirdetett, amelynek együttműködési megállapodását az Utazás Kiállítás első napján írták alá.

hirdetés

„A jövő útjain” országos rajz-, járműdesign és járműdekorációs pályázat
közös lebonyolítására fejezték ki szándékukat ezzel az aláírással. A országos, gyermek- és felnőtt kategóriákban meghirdetett rajz-, járműdesign és járműdekorációs pályázatban a fiatalok figyelmét szeretnék felkelteni a természettudományok és a technika iránt, illetve az alkotókedv és a kreativitás kibontakoztatását, valamint a vállalkozói attitűd elterjedésének elősegítését akarják elérni. Kategóriák: a jövő járműve, a jövő közlekedése, és a járműdekoráció.

Mint a sajtótájékoztatón elmondták, a pályázat a kreatív, hagyományos, illetve számítógépes 2D-s és 3D-s alkotótechnikák alkalmazásával, 3 korcsoportban, különböző, a jövő közlekedésének kérdéseit és összefüggéseit vizsgáló tematikák mentén buzdítja alkotásra a fiatalokat.

A korcsoportok: - 8-éves korig, - 8-14 éves korig és felnőtt 14 éves kor felett.
Az együttműködés arról is szól, hogy a rajzpályázat, illetve az ahhoz kapcsolódó
programsorozat és kommunikációs kampány végső forgatókönyvét, illetve a részletes pályázati felhívást március 15-éig készítik el, és hirdetik meg.

A szervezők úgy tervezik, hogy a szakmai zsűrizés után nyárra már eredményt is hirdethetnek, majd a legjobb pályamunkákat a vonatbelsőkben és az állomásépületekben állítják ki, ahol meg lehet majd nézni, hogy a fiatalok hogyan képzelik el a jövő közlekedését.

A tájékoztató után szórakoztató fizikai kísérleteknek lehettek tanúi az érdeklődők.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk