hirdetés
hirdetés

Átadták az 500 ezredik OTP SZÉP-kártyát

Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára és Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese adta át az ötszázezredik OTP SZÉP-kártyát Budapesten sajtótájékoztatón, csütörtökön - közölte honlapján a Nemzetgazdsági Minisztérium csütörtökön.

hirdetés

A gazdaságszabályozásért felelős államtitkár az eseményen elmondta: a három jelenlegi szolgáltatónál kibocsátott SZÉP-kártyák száma 700 ezer felett van, míg az eredeti tervek 400 ezer kártyával kalkuláltak. Az év elején újabb kártyaigénylési hullám várható, így ez a szám akkor meghaladhatja majd az egymilliót - tette hozzá.

Szatmáry Kristóf elmondta: az augusztus végi adatok szerint az összes, valamennyi  szolgáltatónál vezetett SZÉP-kártya feltöltések értéke 50-60 milliárd forint volt, míg az összes költés 25-30 milliárd forint.

Az államtitkár elmondta: a kártya bevezetésével a kormányzat gazdaságösztönző és fejlesztő elképzeléseit ötvözte a pénzintézetek terveivel azért, hogy a turisztikai szolgáltatók egy olcsóbb, hatékonyabb rendszerhez férjenek hozzá.

Kifejtette: a sikert úgy érték el, hogy míg korábban az üdülési csekkek esetében 7-8 százalékos rátát kellett fizetni a használatért, a SZÉP-kártyánál csak 1,5 százalékot.

Elmondta, a bevezetéskor nagyon sokan kételkedtek a SZÉP-kártya sikerében. Ők a korábbi rendszer fenntartása mellett érvelve nem gondolták, hogy ilyen rövid idő alatt ekkora sikert lehet elérni.

A kormányzat folyamatosan vizsgálja a kártya kiadására vonatkozó szabályozást, hogy miként lehet mind a kártyahasználók, mind a befogadók igényeihez jobban alakítani a szabályozást - tette hozzá.

A programmal kapcsolatos uniós vizsgálatokra vonatkozó kérdésre válaszolva az államtitkár elmondta: a SZÉP-kártya bevezetésénél kérdés volt, hogy a hatékonyság érdekében menyire kell szigorúan szabályozni a feltételeket. "Az idő minket igazol" - fogalmazott.

Kifejtette: az Európai Bizottsággal levelezés folyik arról, hogy mennyire volt szükség ilyen szigorú feltételekre. Egy esetleges kötelezettségszegési eljárásra utalva úgy fogalmazott: "nem ért még oda a dolog, Brüsszellel levelezés, egyeztetés folyik".

Elmondta ugyanakkor, hogy mivel a program már nincs a bevezetési szakaszban, elképzelhető, hogy a kormányzat tud bizonyos kritériumokon enyhíteni, Brüsszel kérésének megfelelően.

Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese kijelentette: az OTP SZÉP-kártyával folytatott vásárlások értéke meghaladja a 20 milliárd forintot, ami az összes forgalom 75 százaléka.

Bejelentette: az OTP Bank ezen a héten indította el a SZÉP-kártya ingyenes, androidos alkalmazását és néhány héten belül várható az iPhone alkalmazás bevezetése is, amelyek révén az ügyfelek elérhetik az elfogadó helyek listáját.

Kovács Antal elmondta, amikor tavaly elkezdtük a fejlesztéseket, egy ígéretes, sikeres jövőt láttak maguk előtt, de nem hitték el, hogy ilyen dinamikus és nagy lesz a siker.

Kovács Antal arra hívta fel a figyelmet, hogy az OTP SZÉP-kártya tavalyi feltöltései az idei év végén lejárnak, nem vihetők át a következő évre. Hozzátette, az OTP szeretné továbbra is megőrizni piacvezető pozícióját, bővíteni partnereinek körét, és további kedvezményeket biztosítani ügyfelei számára.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk