hirdetés
hirdetés

Törölték az Intersít (Frissítve!)

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal az Intersí Kereskedelmi és Idegenforgalmi Kft. (Cg.: 01-09-674022), utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét visszavonta és az utazási vállalkozókat 2013. március 26-én törölte a hatósági nyilvántartásából jogszabálysértés miatt, közölte az MKEH március 29-én. A döntés 2013. március 27-én jogerős és végrehajtható.

hirdetés

Az Intersí Kereskedelmi és Idegenforgalmi Kft. utazási vállalkozók vagyoni biztosítékát az UNIQA Biztosító Zrt. szolgáltatja. Az utasok kárigényeiket az Intersí Kereskedelmi és Idegenforgalmi Kft. saját szervezésű útjaira az UNIQA Biztosító Zrt-nél (Cím: 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 70-74., Telefon: +36 1 544 5555, E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) jelenthetik be, illetve kérhetnek felvilágosítást.

Az MKEH által közzétett határozat szerint az utazási vállalkozás vagyoni biztosítéka nemzetközi utazásszervezői tevékenységre (közel 23 millió forint értékben) 2013. december végéig érvényes.

Az MKEH közlése szerint az utazási iroda március 22-én küldött elektronikus levelet a Hivatalnak, hogy a vállalkozás engedélyköteles szolgáltatási tevékenységével kapcsolatosan fizetésképtelenség miatt problémák merültek fel. A Hivatal munkatársai az üggyel kapcsolatban március 25-én keresték fel az Intersít. Az eljárás során az utazási vállalkozás képviseletére jogosult ügyvezetője, Bánfi Gábor jegyzőkönyvbe mondta, hogy utasai utazásait nem képes lebonyolítani, a befizetett előlegeket illetve részvételi díjakat nem tudja visszafizetni és nem tudja hitelt érdemlően bizonyítani, hogy képes az utasok el-, illetve hazautaztatására. A tárgyalásról készült jegyzőkönyvet elolvasása után, mint akaratával, a történtekkel és elhangzottakkal mindenben megegyezőt, jóváhagyólag aláírta az utazási iroda vezető tisztségviselője. 

 A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal március 27-én jogerőre emelkedett határozata szerit az Intersí Kereskedelmi és Idegenforgalmi Kft. utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenység végzésére vonatkozó engedélyét visszavonták. Egyúttal az MKEH által az utazási vállalkozókról vezetett hatósági nyilvántartásból törölték az utazási vállalkozót. A határozat jogerőre emelkedésének dátumától számított egy évre a Hivatal eltiltja az utazási vállalkozót a tevékenység folytatásától.

Az Intersí több mint 13 évig foglalkozott speciálisan sí- és snowboard utak szervezésével. Kínálatában 6 ország (Ausztria, Franciaország, Olaszország, Svájc, Szlovákia és Szlovénia) számtalan közkedvelt sícentruma szerepelt. A téli utak mellett az elmúlt hat évben nyári ajánlatokat tartalmazó katalógust is összeállított az iroda. Ajánlataik között Horvátország, Olaszország, Görögország, Spanyolország és Franciaország tengerparti üdülőterületei jelentek meg. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Béke poraira! Régi patinás cég volt!
Őt is utolérte a recesszió, meg a sielők azon egyre inkább növekvő atitüdje, hogy közvetlenül a kiválasztott sí-régióban lévő hoteleket, apartmanokat keresik meg!

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk