hirdetés
hirdetés

Fizetésképtelenség miatt bezárt az 5Kontinens

Szerda délután Breznay Beatrix, az 5Kontinens ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy cége fizetésképtelenné vált, tehát nem tudja biztosítani az utasai kiutaztatását és a befizetett részvételi díjak kifizetését, ezért a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal törölte a nyilvántartásból. 
hirdetés

A Napi Turizmusnak Dr. Horváth Péter, a QBE Insurance utasbiztosítási értékesítési igazgatója elmondta, az utazásszervező 40 millió forintos vagyoni biztosítékot helyezett letétbe náluk. Ebből fedezi a biztosító a már kinn tartózkodó utasok hazajuttatását, illetve a már befizetett utasok kártalanítását. Mivel a bejelentés csak tegnap történt, a szakember kevés információval tudott csak szolgálni. Egyelőre a kárigények bejelentését várják, és azt vizsgálják körülbelül mennyi utas lehet még, aki már befizetett, de még nem utazott el az irodával. Az 5Kontinensnek jelenleg körülbelül 200 utasa tartózkodik Görögországban, Törökországban és Cipruson. Az ő hazajutásuk megoldott, repülőjegyeik ki vannak fizetve. Arra a kérdésre, hogy a kintlévő utasok szállása is ki van-e fizetve, Horváth Péter egyelőre nem tudott választ adni.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk