hirdetés
hirdetés

Nyitva a díjmentes élmény piac

Budapest VII. kerületében, a Király utca 13. és a Dob utca 16. szám között húzódó 240 hosszú, hat udvaros Gozsdu Udvar átjárója tavasztól-őszig minden vasárnap díjmentes programot kínál hazaiaknak és turistáknak egyaránt.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A Gozsdu Bazárban lekvárok, pálinkák, mézek, csecse-becsék, metszetek a régi Budapestről, bohókás játékok és fejfedők, antik és modern dizájn ajándéktárgyak borítják az árusok asztalait. A böngészést élő zene, gyermekjátszótér és különféle gasztronómiai élvezetek teszik teljessé. A látogatók kreatív képességeinek kiélésre is mód nyílik: a múlt héten székfestés, e vasárnapon a Tokaj Kereskedőház jóvoltából címke-tervezés volt soron. A vasárnapokat alkalmanként gazdagítják egy-egy külföldi ország bemutatásával. Mivel az átjáró folyosók fedettek, az élmény - bazár esős időben is működik.

A Gozsdu Udvar mind történetében, mind építészetében Budapest jeles építményei közé számít. A Gozsdu Emánuel (Manó), a magyar fővárosban tanult és működött román sztárügyvéd alapítványából (mely az akkori Monarchia legnagyobb magánalapítványa volt) épített különleges átjáróház 1904-ben készült el. Gozsdu Manó korábbi, lakásául szolgáló házát is üzletekkel vette körül, így ezt az elképzelést követve tervezte meg Cziegler Győző építész a mai Gozsdu Udvart. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk