hirdetés
hirdetés

Hova lettek a belföldi vendégek szeptemberben a Balatonról?

A KSH friss kimutatásaira hivatkozva írja a Balatontipp.hu, hogy a főszezont követően szeptemberben is csökkent a hazai vendégek éjszakáinak száma a Balatonnál, de a portál hozzáteszi, hogy ez komolyabb gazdasági hatással nem bír.

hirdetés

A gazdasági hatás szeptemberben annyiban nem tettenérhető, hogy a hónap forgalma az első 9 hónapjának mindössze 7 százalékát adja. Szintén kiderül a számokból, hogy a 3 százalékos júliusi és 1 százalékos augusztusi csökkenés ellenére szeptemberrel bezárólag a hazai vendégéjszakák 0.8%-os emelkedéséről beszélhetünk. A nyári visszaesést a portál amiatt furcsálja, hogy mindeközben az utóbbi évek egyik legjobb időjárású szezonján vagyunk túl. Vigaszágon ugyanakkor a külföldiek június, július és agusztus hónapokban 20, 8 és 10%-kal több vendégéjszakát töltöttek a tónál. Az összes vendégéjszakák számában látványos a visszaesés Siófok esetében. Közel 20 százalék. És bár a külföldiek szeptemberben 4,6%-kal több éjszakát töltöttek a városban, addig a magyarok 31,4%-kal kevesebbet.

(forrás: Balatontipp.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk