hirdetés
hirdetés

Második nyertes pályázat Földváron

Siker koronázta a Balatonföldvár turisztikai régió vállakozásainak és szállásadóinak együttműködését: a nyertesek között van a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület pályázata, közölte szerkesztőségünkkel az Egyesület.

hirdetés

Alig fejeződött be a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület első sikeres TDM-pályázatának megvalósítása, amelynek köszönhetően több mint 50 millió forint értékben fejlődhetett a térség turizmusa, a szervezet rövidesen kezdheti a következő, újabb 50 millió forint feletti projektet annak érdekében, hogy a déli part kedvelt turisztikai régiója még magasabb színvonalon szolgálhassa ki vendégeit.

A regionális operatív program irányító hatóságának döntése értelmében 46 millió forintos támogatásra érdemesnek ítélték a balatonföldvári székhelyű TDM-szervezet pályázatát. A 85 %-os támogatási intenzitás miatt ez azt jelenti, hogy újabb több mint 53 millió forint érkezhet a térségbe.

Ismert, hogy a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület pályázatának beadása röviddel a határidő előtt került veszélybe, amikor úgy tűnt: mégsem áll majd rendelkezésükre a szükséges mértékű saját forrás ahhoz, hogy pályázhassanak.

Fekete Tamás egyesületi alelnök felhívására ekkor mozdultak meg az egyesületben tag turisztikai vállalkozások, magánszállásadók és tettek egyenként 5 – 150 ezer forint közötti felajánlásokat annak érdekében, hogy a térség ne veszítse el az esélyt a szükséges önerőhöz képest közel hétszeres támogatásra. A tagi felajánlásokból több mint 2 millió forint gyűlt össze. Ehhez járult hozzá döntő mértékben Balatonszemes képviselő-testülete, amely egyhangú igennel szavazott a pályázatban való együttműködésre és arra, hogy az őket érintő fejlesztések érdekében több mint 4 millió forint saját erőt biztosítanak.

A nyertes pályázatból a támogatási szerződés megkötését követően a vendégvonzó nagyrendezvények céljaira színpadot, valamint professzionális fény- és hangtechnikát vásárol az egyesület, illetve Balatonszemesen információs pavilon létesül és működik - a szükséges munkaerőt is biztosítva - már ebben az évben. Fontos előrelépések történnek a térség turizmusmarketingjében is. A pályázat révén nyári strandi animáció is lesz Balatonszemesen, valamint Balatonföldváron és több program is ennek köszönhetően szól nagyot a turisztikai szezonban.

Új nagyrendezvényként debütál Balatonföldváron 2013-ban a Bajor Gizi Emlékév és Utcaszínházi Fesztivál, amely egyedi színfolt lesz a változatos kulturális és szórakoztató palettán. Bővülhet a tavaly Balatonföldváron életre hívott, látványos Balatoni Halásznap, Balatonszemesen pedig a Nyármarasztó ígérkezik minden eddiginél színesebbnek a TDM-pályázatnak köszönhetően.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk