hirdetés
hirdetés

Miért éppen Tunézia?

Erdei Bálint a MUISZ, Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke tette fel a címbeli kérdést azon a szerdai estén, Budapesten, amikor a MUISZ és Tunézia Nemzeti Idegenforgalmi Hivatala együttműködési megállapodást írt alá. A megállapodás értelmében a szövetség Tunéziában rendezi soron következő, éves közgyűlését április 7-10 között.

hirdetés

A MUISZ történetében ez az első alkalom, hogy külföldön rendezik meg az eseményt, azonban más európai utazási irodai szövetségek esetében bevett gyakorlat, hogy rendszeres időközönként másik országban tartják meg közgyűlésüket. A MUISZ-nak 1-2 éve jutott eszébe a kihelyezett közgyűlés ötlete, több ország turisztikai hivatalát is megkeresték, közül néhányan már felajánlották segítségüket. „Tunéziából érkezett az első hivatalos meghívás” - válaszolta meg Erdei fenti kérdését.

Adbellatif Hammam, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal igazgatója és Erdei Bálint, a MUISZ elnöke aláírja az együttműködési megállapodást
Adbellatif Hammam, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal igazgatója és Erdei Bálint, a MUISZ elnöke aláírja az együttműködési megállapodást

Ennél nyomósabb ok, hogy egy, a közelmúlt politikai viharai miatt jelentős számú turistát és az ebből származó bevételt elvesztő desztinációt igyekszik a MUISZ a tunéziai idegenforgalmi hivatallal együttműködve visszahelyezni a világturizmus térképére. Ahogy tette ezt Martin Schultz, az Európai Parlament elnöke, amikor kijelentette: Tunézia biztonságos ország. Bár a déli határ mentén továbbra sem biztonságos az élet, és a Konzuli Szolgálat honlapja szerint a tavalyi terrortámadást követően bevezetett szükségállapot március végéig még érvényben van, „a hatóságok nem spórolnak a biztonságon” - sietett eloszlatni a kételyeket Samia Ilhem Ammar, Tunézia magyarországi nagykövete. „Megállapodásunk üzenet azok számára, akik azt gondolják a turizmus fejlődését megállíthatja a terrorizmus” - mondta Erdei Bálint.

Adbellatif Hammam, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal igazgatója és Erdei Bálint, a MUISZ elnöke
Adbellatif Hammam, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal igazgatója és Erdei Bálint, a MUISZ elnöke

A nagykövet beszédében hangsúlyozta, hogy országa továbbra is kedvelt úti cél a magyarok körében. A kedveltség mértéke azonban olyannyira megcsappant, hogy a 2006-2007-es csúcsévek 50 ezer érkezése tavaly 5 911-re csökkent - mondta el érdeklődésünkre Abdellatif Hammam, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal igazgatója. (A legdrámaibb változás 2014-15 viszonylatában történt, nagyjából a negyedére esett vissza az érkezések száma.) Ez idén a duplájára nőhet - tette hozzá. Értesülései szerint a május 6-tól közlekedő charterek foglalásai biztatóan alakulnak.

Tunéziában örülnének, ha minél több egyéni, az utazását online önállóan összeállító turista „ruccanna át” egy-egy hétvégére fapadossal, de legalábbis menetrend szerinti járattal - mondta Hammam. Menetrend szerint közvetlen járattal jelenleg Bécsből juthatunk el Tuniszba. Ez ideális lehet a mára már Schwechat vonzáskörzetének számító nyugat-magyarországi régiókban. Átszállással Budapestről is eljuthatunk több nagy európai repülőtéren keresztül; egy másik kérdés a viteldíj mértéke.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk